torsdag, mars 04, 2021

Blå himmel, flödande sol och 1 plus 🌞

Good morning och jag öppnar torsdagsbloggen med en glad väderrapport och med en utställning "Odla upp landet" som visas i fönstren på Vänermuseet. 

Jag odlar inget, har bara köpt färska örter, men kanske det kan bli något på balkongen senare.

Yngsta dottern har emellertid anammat odling för längesen och nu är hon igång igen för fullt med förberedelser och det nyaste är en egengjord varmbänk utomhus plus allt annat kommande i växthuset. Roligt.

Kommande evenemang, som jag väntar på!17 juni firar Lidköping 575 år och utställning visas på Torgbron. 19 juni visas basutställningen på Vänermuseet. Man får vara tacksam för allt som görs och händer.

Orsakullan: Hur ser en typisk dag ut för dig? Tackar som frågar. Jag tror jag har svarat på den frågan flera gånger om. Sover tills jag vaknar (underbart), går upp och gör mig iordning, tar min morgonmedicin, dricker ett glas kranvatten, äter min frukost som jag varierar, sätter mig vid datorn och sen, så blir det som det blir, finns inga fasta punkter. middag på kvällen till TVn, lite dator och sedan natti natti 😴

Ljus och Kärlek 🙏

9 kommentarer:

 1. Skönt med sol och blå himmel. Här också men "bara" +5. Har varit ute en vända och tar en till efter damernas skidstafett. Vad roligt att Vänermuseet ordnar olika utställningar och kul även med kommande.
  Här odlar vi lite kryddor på balkongen och det är roligt med lite gräslök, persilja, dill och tomater att plocka av. Kanske blir det mer i år.
  Vad roligt med yngsta dottern som är igång med varmbänk. Och bor man på landet så kan det ju vara extra roligt att ordna med odlingar.
  Önskar dig en fin torsdag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Ja det är väl tid för att odla örter, blommor och ätbart. Kul att följa processen. Skönt att kunna göra vad man vill och dessutom besöka kulturella platser. Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ditt svar till Orsakullan kan jag nästan kopiera rakt av. Fast jag har mobilen på ringning 7.30, men jag måste inte gå upp om jag inte vill.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Så härligt med sol och blå himmel. Så här på vårkanten längtar jag ofta efter att odla lite men det brukar rinna ut i sanden...

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
 5. Minus 2 och sol just nu.
  Inte för att jag är så skidsport intresserad men varför låter de Kalla fortsätta då hon verkar vara slut som artist... 🎿
  Har nu sett på Mandelmans Gård SVT play och funderar på om jag ska hitta på nått 😊
  Jag har ju ett växthus som jag har planer för... 🌱
  Skönt att kunna ta dagen som den kommer, livet är bättre utan onödig stress.
  Min mobil verkar fått nått knas, jag kommenterade nyss hos Znogge men den kommentaren försvann visst... frågan är om även denna försvinner.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Några år har vi odlat lite på vår balkong, men inte så mycket, sallad, persilja, smultron bland annat. Men ifjol blev det mest blommor.
  Annars är det trevligt om man hade tomt, att så och skörda lite, som förr i tiden.
  Skönt att slippa jäkt och stress och kunna rå sin tid själv. Det gör vi också.
  Trevlig kväll.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 7. Jag är inte så bra att odla, men uppskattar dom som gör det. Då kan du njuta av hemmaodlat till hösten. Bra med barn! Det är ljuvligt med det fina vädret. Man får gladkänslor!
  Vårkramar

  SvaraRadera
 8. Sarah är verkligen händig och intresserad av odling. Jag menar hon bor ju på en gård, och då är det ju rätt naturligt att man odlar bland annat grönsaker. Det är ju troligen därför man köper hus ute på landet. Att odla på en balkong - det går, men det innebär en himla massa dammsugande av jord och blad som ramlar/blåser ned på golvet. Vi odlade tomater en gång och kryddor, men det var alltför mycket jobb som vi inte gillade. Det enda som var positivt med tomatplantorna var att deras doft gjorde att inte en enda geting hälsade på den sommaren.

  SvaraRadera
 9. Jag tror jag skulle trivas ihop med Din Sarah 😊
  Jag blir så sugen på att skaffa ”sommardjur” när jag sett Mandelmans 😊 jag å vår schweizare har pratat om att skaffa grisar ihop - Linderödgris så klart 🐖
  Att odla på balkong är ju inte riktigt lika skoj antar jag.
  Såg Du Go kväll och den svarta 20tals klänningen 😍 charleston tillhör min favorit epok om jag kan uttrycka det så 😊 Rufus är dock den jag gillar minst av stylisterna.
  Kram

  SvaraRadera