tisdag, mars 09, 2021

Min arbetsplats 🎕

Gomorron! SÄhÀr ser min arbetsplats ut hÀrhemma. SÄ hÀr har jag haft det i flera Är efter det att stordatorn fick gÄ hÀdan för sju Är sedan. Jag vill helst ha ett vanligt tangentbord med mus till, dÄ skriver jag snabbast. Och den hÀr skivan under, gÄr att skjuta in, perfekt. SÄ har jag Àven en special sittdyna som ska hjÀlpa nacken, som jag fÄtt tidigare.

Jag sĂ„g pĂ„ "FrĂ„ga doktorn" igĂ„r kvĂ€ll och dĂ€r pratade och visade en fysioterapeut den bĂ€sta sittstĂ€llningen vid hemarbete. Och det var sĂ„ hon gjorde, fast hon stĂ€llde laptopen pĂ„ en trave böcker en bra bit ifrĂ„n och sen satte hon ett löst tangentbord framför med mus. SĂ„ visade ocksĂ„ Ditte hur arbetsterapeuten rekommenderat henne.

Testar med att lĂ€gga en bok under. Den hĂ€r skĂ€rmbilden Ă€r vĂ€l den som jag blickar pĂ„ mest. Och hĂ€r Ă€r MODs hemsida dĂ€r alla historier sparas, kul att ha mitt namn med dĂ€r!🎕

OrsakullanSportlovet Ă€r idag precis slut i Dalarna. NĂ€r har ni sportlov dĂ€r du bor? Lidköping hade sportlov vecka 7. Den hĂ€r tv-serien vill jag tipsa om… Har inget tips, jag följer bara Go´kvĂ€ll. Om du skulle behöva lĂ€mna hus och hem, vad skulle du ta med dig? Förr sade man fotoalbumen. Det gör jag nog inte nu för det mesta finns digitalt. F.ö. sĂ„ beror det pĂ„ om det Ă€r vĂ€ldigt brĂ„ttom eller en planerad flytt.
 
Oh, yes, I can see you 😂 HĂ€r pĂ„ balkongen har jag tillbringat en till tvĂ„ timmar varje dag senaste tiden 😮under filten. Idag blir det inget av. Mulet och snö đŸ˜©

Ljus och KĂ€rlek🙏

12 kommentarer:

  1. Jag vill ocksÄ ha ett riktigt tangentbord och en mus. Men tangentbordet pÄ laptopen duger för mig, dÀremot Àr jag helkass pÄ att skriva pÄ mobilen.

    Ha en fin dag Àven om vÀdret inte Àr lika gynnsamt idag :-)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte nÄgon bra arbetsplats dÀr min dator stÄr, borde ta tag i det, kÀnns dÄ jag har suttit en stund, men Ä andra sidan sÄ sitter jag inte hÀr sÄ mycket numera.
    Hos dig ser det perfekt ut.
    VÀdret Àr lite oberÀkneligt hÀr ocksÄ, idag minus 4 pÄ morgonen, nu mildare, men mulet och nÄgra snöflingor har kommit.
    Ha en finfin tisdag och varm kram till dig.

    SvaraRadera
  3. Jag gillar ocksÄ ett riktigt tangentbord. Det gÄr snabbare att skriva pÄ det. Mobilen tycker jag Àr jobbig för antagligen har jag för tjocka fingrar för det blir alltid fel bokstÀver. Mycket irriterande, Kram

    SvaraRadera
  4. En riktigt och ergonomisk arbetsplats Àr ju sÄ viktigt, Jag Àr ju superglad för den fantastiska arbetsstol jag har och som kan stÀllas in pÄ sÄ mÄnga sÀtt och dÀr armstöden avlastar armarna. (De kan stÀllas i flera olika lÀgen) Jag varvar med ett löst tankentbord och MacBooks egna.
    Viktigt ocksÄ att ofta byta arbetssttÀllning och bara sitta 30 minuter i taget. Ofta gör man fel med nacken och böjer den framÄt. HÀr fik jag tipset av bÄde fysioterapeut och arbetsterapeut lÀgga en vetekudde pÄ axlarna/nacken.
    Fint att du fÄtt till en bra arbetsstÀllning för det Àr ju sÄ viktigt.
    Tack för lÀnken!
    Önskar dig en fin tisdag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  5. Visst Àr det viktigt att man har en bra arbetsplats Àven om man inte arbetar. Det blir trots allt nÄgra timmar varje dag och Àven om jag har en liten laptop fördrar jag min pc dÀr jag har ett bra bord med utdragsskiva för tangentbordet och skrivaren sÄ bekvÀmt bredvid,
    Ha en skön fortsÀttning pÄ dagen!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  6. Jag sitter i fĂ„töljen Ă„ kommenterar frĂ„n mobilen, inte det mest optimala... vanligtvis bloggar jag ju frĂ„n mobil i fĂ„töljen Ă„ det funkar men jag tĂ€nkte oxĂ„ pĂ„ ”stĂ€llningen ” dĂ„ jag sĂ„g FrĂ„ga doktorn, jag kĂ€nner ju att varken mer mobilbloggandes frĂ„n fĂ„töljen eller sitta pĂ„ en köksstol vid köksbordet med laptop Ă€r direkt bra för min nacke och axlar.
    Du verkar ha en bĂ€ttre arbetsplats 😊
    VĂ€dret i mars Ă€r vĂ€l inget att lita pĂ„ 😜
    Nu har J kört i vĂ€g med traktor, snösvĂ€ngen vĂ€ntar 🚜 dĂ„ vi fĂ„tt nĂ€rmare 1 dm snö sen igĂ„r.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Viktigt att man hittar en lösning som passar en sjÀlv bÀst! Och underbart med balkonghÀng! Kram

    SvaraRadera
  8. Jag skriver direkt pÄ min laptop och jag tycker det fungerar alldeles utmÀrkt men en vanlig mus vill jag ha. NÀr det gÀller min Mac sÄ fungerar pekmusen bra men den Àr av en helt annan kvalitet.

    SÄ hÀrligt att kunna sitta ute pÄ balkongen redan!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Denna arbetsplats har jag sett, sÄ kul nu nÀr jag kÀnner igen mig i ditt hem.
    Bra nÀr man kan fÄ idéer och hjÀlp med att underlÀtta för kroppen.
    Snö igen, nej det behövde ni inte, men inget att göra.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  10. Din laptop ser ut som min - snygg fÀrg - silver:-) Gillar dina parasoller som skÀrmslÀckare. Jag har en snarlik arbetsplats, fast jag anvÀnder lapptoppens tangentbord. IstÀllet för en bok köpte jag för nÄgra Är sedan en kylflÀkt som ligger under datorns tangentbordsyta. SÄ den kylar ned datorn och höjer upp den samtidigt. Sedan har jag ett speciellt ryggstöd virat runt skrivbordsstolens ryggstöd ocksÄ.

    Lyllo! SÄ hÀr har jag inte kunnat sola pÄ ett par dagar. Ingen sol...

    SvaraRadera
  11. PÄ jobbet sitter jag ju mest vid datorn nu eftersom jag Àr den som svarar i telefonen. Sitter vid en terminaldator med eget tangentbord. Hemma blir det i soffan med laptopen!

    Jag svarade faktiskt fotoalbumen pÄ vad man skulle ta med sig, fast de finns i kÀllarförrÄdet numera! Men först och frÀmst sÄ tar jag med Molly och mobilen!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Hahaha! Vilken tajming. IgÄr pratade min man och jag om vad vi kan göra för hans sittstÀllning vid bordet nÀr han lÀser pÄ paddan eller Àr pÄ datorn. Hans nacke och rygg Àr inte vad dom en gÄng var om man uttrycker sig försiktigt!
    Vi sÄg nÄgra lÀtta övningar pÄ youtube man kan göra ocksÄ!
    Det gÀller att vara rÀdd om sig!
    Kramar
    PS. Din skÀrmslÀckare Àr lÀcker!

    SvaraRadera