torsdag, juni 03, 2021

Min syn på TråkTorsdag

Gomorron! 
Jag brukar göra mina synkontroller ett par gånger om året på Ögonkliniken, där man kollar synfält, tryck och vilka bokstavsrader jag klarar av. 

Idag har jag tid hos optikern, därför att jag behöver nya bågar. Jag är vansinnig på mina fina plastbågar, som jag inte får göra annat än att putsa glasen på. Och då blir jag tvungen att göra en synundersökning, som är ganska tråkig. 
 
Igår gospelövning via Zoom, alltid något lite kul. men tråkigt att inte ses på riktigt, det kommer väl så småningom. Fick också mail om kyrkvärdskapet efter de nya restriktionerna. Jag ligger lågt.

Tråkig bild? Men det är vackra och ståtliga hus. Här vid Esplanaden.

Orsakullan: Grillat hör sommaren till. Har du grillat än? Nej, och det tänker jag inte göra heller. Får köpa färdiggrillat eller gotta mig hos andra.

Svar på en fråga om Minneslunden: Det är anhöriga som smyckar alla dessa blomster och kyrkan håller efter och plockar bort visset.

Det är KajsaLisa som är uppfinnaren av TråkTorsdag 😫 och jag hänger på ibland.
Men trevlig torsdag med Ljus och Kärlek 🙏

10 kommentarer:

 1. Jag tycker synundersökningar är mer svåra än tråkiga.
  - Ser du bättre nu än nyss?
  Himla svårt för en som velar väldigt mycket... :-)

  Lycka till med undersökningen! Det allra svåraste är nog ändå att välja nya bågar. Ja, där velar jag också hit och dit innan jag kan bestämma mig :-D

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ja synen bör jag kolla inom kort. Jag tycker såklart den har försämrats dvs närseendet. Däremot är det härligt att ni kan samlas online och sjunga ihop er=)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Kan ju vara bra med en kompletterande synundersökning till den du gjort på ögonkliniken- Ja, synundersökningen, den kan jag förstå att du tycker är trist men hoppas din syn inte försämrats så mycket- Spännande nu med val av nya bågar-
  Förstår att du saknar dina körer och att ses på riktigt- Men snart så kanske det kan bli av- Hoppas.
  Önskar dig en fin dag-
  Strålande sol i Stockholm idag och vi tar till vara på dagen så gott vi kan-
  Stor kram

  SvaraRadera
 4. Jag bytte ju glasögon nyligen och måste säga att det är lite sura pengar. Samtidigt så vill jag se bra och vår syn är så viktig.
  Hoppas det blir lättnade framöver på alla plan men jag skyndar hellre långsamt än riskerar något.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Att se bra ut 😜 är viktigt och synen är oerhört viktig och ögonen ska man vara rädd om 👍
  Även om det svindyrt med nya glasögon 👓 så är det troligtvis värt pengarna.
  Elin fick brev från optikern idag det är tre år sedan hon gjorde synundersökning och nu tyckte optikern att det är dax för ny synundersökning 👀
  Tråkigt att Du inte kan sjunga eller vara kyrkvärd som förr... men trots vaccin är smittspridningen hög.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Återigen - stort tack för ditt svar angående blommorna på Minneslunden.

  I motsats till dig tycker jag att synundersökningar är skitroliga. Det är ju nästan en sport att se hur långt ned man kan se bokstavsraderna. Det enda momentet jag ogillar är "puffen" när man mäter trycket. Det känns alltid läskigt.

  Det där med att putsa glasögon är rätt roligt. Jag vill gärna ha rena glasögon. Minsta lilla "fläck" gör mig vansinnig. Så jag putsar glasögonen flera gånger/dag. Min man kan ha hur skitiga glasögon som helst utan att ens märka det.

  Har också kommit underfund med att ju större bågarna(glasen är, ju mera behöver de putsas. Så vid mitt nästa besök hos optikern kommer jag välja mindre rektangulära bågar.

  SvaraRadera
 7. Nu påminner du mej om att jag borde göra en synundersökning, det var minst tre år sedan. Via jobbet har jag ju rätt att få hjälp med terminalglasögon.

  Vi kan inte heller grilla på vår balkong, vi får grilla vid stugan när vi är där!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Nu skippar jag det där skyddet på glasögon, som bara blir skrapigt.

  SvaraRadera
 9. Putsa glasögonen ständigt och jämt är inte kul, hoppas synundersökningen går BRA!
  Fin bild på husen, så vackra hus ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 10. Håller med, synundersökningar verkar inte kul och glasögon är dyra. Jag tycker sista bilden var fin, häftiga hus. Tack för länkningen.

  SvaraRadera