onsdag, juni 30, 2021

Ska vi prata lite?

Nänänä, inga terminalglasögon fick följa med hem, där högg jag i sten (fast det var väl att ta i). 
De måste otippat slipas först och det måste optikern själv göra, så jag får vänta lite.

Faktiskt behåller jag läsglasögonen, så det blir ett par till, alltså terminalglasögon. Nu är jag garderad och min optikersyn lär inte ändra sig.

Men, vad gjorde jag då?
Jo, jag råkade gå förbi en av de nya blå samtalsbänkarna, där det står "Ska vi prata lite?" Ett försök av kommunen att lösa sociala murar (kanske mest för nyinflyttade). Sofforna är till för alla. Just nu satt en ensam kille där.
 
Jag satte mig ner vid häcken och glodde på folk och funderade över om någon skulle komma dit och prata med killen. Jodå, det kom ett par tjejer. Det blev som en snackis. Sen gick de allihop. 
Den här bilden får ni bara för att visa att det fanns fler personer på torget än de ni såg på förra kortet. Och på övriga bänkar bakom vid häcken satt vi flera personer med långa avstånd.

De roligaste var ju gobbarna som samlats i klunga och diskuterade världsproblemen. "Hahaha, jajjemen, hahaha, jajjemen" typiskt lisch språk. Inte haha-skratt alltså utan mer att man håller med, gör man inte det så låter det hähähä 😁

Jag blev biten igen och fick två bromsbett på samma arm plus nån röd linje. AfterBite kom fram och Xylocain, för det gör himla ont (värre än mygg). Kan inte säga att det är OK n, för det kliar och smärtar så här smörjas.

Är du allmänbildad? Ja, det anser jag mig vara efter ett omfattande yrkesliv med olika inriktningar.

Vi får aldrig glömma... nej, jag glömmer ingenting (mina föräldrar överlevde både första och andra världskriget och spanska sjukan) men jag föredrar att leva i nuet och göra det bästa jag kan för mig, nära och kära och människor jag möter.

Sista juni, hur har månaden varit? Den har faktiskt varit riktigt bra. Jag har kunnat utvidga mina vyer. Väldigt roliga saker är på gång!

Ljus och Kärlek🙏

9 kommentarer:

  1. Nu är jag tillbaka med att läsa hos dig igen, har varit ett litet uppehåll.
    Vilken bra idé med den bänken! Det skulle jag vilja ha här i Spanien också. Kanske olika bänkar för olika språk. Skulle vara roligt att slå sig ner och prata lite spanska med någon.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Underbara blå bänkar, både snygga och med fin uppmaning!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Vilken rolig idé med dom där kontaktbänkarna :-D

    Hoppas du får dina glasögon snart nu då.

    Ha det finemang!

    SvaraRadera
  4. Vilken trevlig idé med bänkarna och fint blåmålade var de. Kul med ett torg där det samlas folk. Kanske finns det också kiosker eller uteserveringar att handla från. Och alltid roligt att slå sig ner en stund och titta på folk.
    Illa med bromsbetten men även antihistamintabletter kan hjälpa bra. Jag är allergisk mot många småkryps bett och är väl rustad. Har även en adrenalinspruta till hands om det blir illa. Getingar är värst.
    Önskar dig en fin onsdag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  5. Kontakt 🔌 bänkar att sätta sätta sig vid och vänta på någon samtalspartner låter ju som en bra idé 👍 frågan är ju bara om det verkligen funkar 🤔
    Kliande och ömma bett av 🦟 🐝 är inte kul… tur Du har medikament 🍀
    Så Du får vänta lite till på Dina terminalglasögon - lite den som väntar på nått gott… 😜
    Kram

    SvaraRadera
  6. Vilken trevlig idé med pratbänkar. Vi har ju begåvats med Pusshållplats så varför inte Pratbänkar också. Det måste jag tipsa regionen om.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  7. Kul med de blå pratbänkarna hos dig!
    Å härligt att du har kunnat utvidga dina vyer, hurra!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Tre par glasögon - hahaha! Det har jag också haft en gång, men nuförtiden räcker det faktiskt bara med ett par. Närsyntheten har uppenbarligen "trängts bort" av ålderssynen, och läsglasögonen funkar perfekt även som terminalglasögon. Så nu klarar jag mig med bara ett par.

    Hade varit skoj att se en bild av gubbarna som diskuterade världsproblemen;-)

    Älskar den färgglada bänken - en rolig idé...

    Jag hatar bromsbett. De håller i sig i minst tre veckor, gör ont i början och sedan kliar de infernaliskt. Hittills i år har jag klarat mig...

    SvaraRadera
  9. Nej så trist där med glasögonen, förstår ibland inte varför saker ska ta sådan tid :) . Fint det där med att leva i nuet, det är faktiskt något fler borde göra :D

    SvaraRadera