torsdag, augusti 12, 2021

TrĂ„kTorsdag đŸ€Ż eller impad

God morgon med en riktigt Àkta trÄkig bild. Dessa kasserade vita plaststolar har stÄtt hÀr i ett par dagar nu plus en sopsÀck. Inget fel pÄ stolarna, sÄ bara hÀmta!

Ja, sĂ„ var "Drömmaren" Ă„ter igen skadegjord (snoppnĂ€san). Den och banankonen gjorde vissa rasande (foto frĂ„n igĂ„r). Alla andra konstverk Ă€r kvar intakta. 

En del trĂ„kvĂ€der denna veckan, som har bjudit pĂ„ hela vĂ€derkartan med mycket regn och Ă„ska. DĂ€remellan har jag kunnat sola pĂ„ balkongen, sĂ„ helt trist Ă€r det absolut inte. 

Det Ă€r KajsaLisa som Ă€r uppfinnaren av TrĂ„kTorsdag đŸ˜« och jag hĂ€nger pĂ„ ibland.

DÄ bjuder jag pÄ en vacker filmsnutt som kompensation för trÄkbilderna.

Jag tog mig fram till stans centrum och stadstrĂ€dgĂ„rden igĂ„r. Blev lockad av det fina vĂ€dret som kom vid tvĂ„tiden. 

SĂ„ dĂ€r tog jag en trevlig bild frĂ„n fotoutstĂ€llningen pĂ„ torgbron. Det Ă€r flickor med rosett i hĂ„ret, fotat 1945. DĂ„ fanns inte jag men nog hade jag rosett i hĂ„ret! PĂ„ köpet kom jag med pĂ„ bilden, sĂ„ kanske det lockar till att dra pĂ„ munnen 😁

Orsakullan: Jag imponeras av... alla unga barns kunskaper! De vet hur en slipsten ska dras. Snabba och kvicka.

Ljus och KĂ€rlek🙏

7 kommentarer:

 1. Fastnade extra för sista bilden. SÄ fin! Lite skön nostalgi i den. Jag var inte heller född 1945 men har liknande bilder av mig som 2-3 Äring med stor rosett i hÄret. Mamma berÀttade att den brukade sitta i högst en kvart.
  Verkligen trist med skadegörelsen pÄ konstverken, men ingen idé att sÀtta tillbaka dem. Man kan ju undra varför en del lÄter sig provoceras.
  Önskar dig en fin torsdag.
  Vilken fin filmsnutt frÄn Fryken
  Stor kram frÄn ett strÄlande vackert Mariehamn.

  SvaraRadera
 2. Verkligen urtrÄkigt att konstverken ska sabbas hela tiden!

  HĂ€rlig bild med rosettflickorna :-)

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 3. SĂ„ trĂ„kigt att Ă€ven "snoppnĂ€san" utsatts för skadegörelse. Även om man inte gillar ett konstverk sĂ„ fĂ„r man begripa var grĂ€nsen gĂ„r. Suck, sĂ€ger jag bara.
  Vilken fin bild med flickorna i rosett!

  Kram och jag önskar dig en icke trÄkig torsdag!

  SvaraRadera
 4. Skadegörelse gör mig bĂ„de ledsen och förbannad 😠 fattar inte varför folk mĂ„ste förstöra och ge sig pĂ„ ”döda ting” som faktiskt kostar skattebetalarna pengar. Konst Ă€r inte billigt.
  FotoutstĂ€llning - sĂ„ skoj 😃 jag hade gĂ€rna följt med Dig đŸ„°
  Kram

  SvaraRadera
 5. Att inte konstverken kan fÄ vara ifred utan utsÀtts för vandalisering! TÀnk om all skulle bete sig sÄ sÄ fort nÄgot inte faller en pÄ lÀppen. Konst kan var konstig och alla har rÀtt att uttrycka sin Äsikt, men absolut inte förstöra.
  Ha en fin torsdagskvÀll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Det dĂ€r med stolarna Ă€r okej, om nĂ„gon vill ha dom. Återvinning nĂ€r den Ă€r som bĂ€st. I Spanien hade stolarna fĂ„tt ett nytt hem senast 10 minuter efter det stĂ€lldes upp dĂ€r. SopsĂ€cken dĂ€remot Ă€r riktigt trĂ„kigt...

  Vad var det jag sa... SÄ sÀger man inte, eller jo, det gör man;-) Jag sa ju redan nÀr du visade konen och "Drömmaren" att jag skulle förstÄ om snoppnÀsan vandaliserades, men konen förstod jag inte. DÄ fick jag (tyvÀrr) rÀtt. SjÀlvklart hatar jag vandalisering av allt, men snoppnÀsan var mera "logiskt".

  Jo, rosett i hÄret hade jag. Har till och med ett svartvitt kort dÀr jag sitter i grÀset vid sidan om en fotbollsplan med en rosett i hÄret. Pappa spelade ju fotboll och blev trÀnare sedan. Jag var lagets maskot.

  SvaraRadera
 7. Trist nÀr konstverk vandaliseras , eller blir stulna- sÄg just ett program om den frÀcka stölden av konstverk pÄ Nationalmuseum i stan, de kom efter ett par Är tillbaka till museét.
  SÄn fin liten film frÄn Fryken, och söta smÄ flickor frÄn -45! SÄ kul att du kom med pÄ bilden ocksÄ!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera