torsdag, september 02, 2021

En nĂ€stan vanlig torsdag 🏡🍁

God morgon, fortfarande sÄ Àr solen rund och god mot oss hÀr. Jag strÄlar ikapp, försöker i alla fall, mÄr sÄ gott av det.

Den hĂ€r boken har jag börjat lĂ€sa/lyssna pĂ„. Den berör, vill jag lova. 
Det Ă€r familjehemsmamman som har skrivit boken och en skĂ„despelerska lĂ€ser upp den. Riktigt hjĂ€rtskĂ€rande. 

BerĂ€ttelsen om Lilla HjĂ€rtat. Och om hur myndigheterna kunde ta ett sĂ„ idiotiskt beslut att flytta hem flickan till de oförmögna biologförĂ€ldrarna, de som tidigare fĂ„tt barnet tvĂ„ngsomhĂ€ndertaget sedan BB och barnet hade skyddat identitet. 

Esmeralda blev bara drygt tre Ă„r, hon fick inte ens fylla fyra.

Japp, stĂ€delĂ€ndet Ă€r över frĂ„n kĂ€llaren. I stĂ€llet dök datorproblemet upp. Men nu Ă€r det mesta fixat. Tack vare serviceavtalet sĂ„ kunde telefonsupporten hjĂ€lpa mig genom att ta över min dator och jag fick tillbaka mitt betalda Officepaket, men det berodde inte pĂ„ datorn utan pĂ„ Microsoft. 

Nu ska jag se om jag klarar mig utan det externa tangentbordet. Och jag har skapat lite nya rutiner om hur och var jag ska sitta.

Fick ersÀttning av drulleförsÀkringen. 60 procent av köpesumman minus sjÀlvrisken, sÄ jag Àr nöjd ÀndÄ.

Nu skyndar jag lÄngsamt med allt och tÀnker inte lÀgga ut nÄgra TrÄktorsdagar mer, för jag vill hellre ha glada dagar med hopp.

Ljus och KĂ€rlek 🙏

12 kommentarer:

 1. Helt rÀtt instÀllning att inte ha nÄgra trÄldagar. De kommer tyvÀrr Àven om man inte planerar in dem. Det Àr inte sÀllan som man förvÄnar sig över myndigheters beslut. Det verkar ibland som om det Àr ett krav för att jobba inom nÄgon social myndighet att inte ha empati och sunt förnuft. Kram

  SvaraRadera
 2. Visserligen Àr torsdagen en sÄn dÀr mellandag, men speciellt trÄkig tycker jag inte att den Àr.
  SÄ bra att du kunde fÄ ut lite frÄn försÀkringen. Det Àr nog mÄnga som glömmer att man ev kan har rÀtt till det nÀr det knasar till sig.
  Ha en fin torsdag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. TrĂ„kigt behöver inte hĂ€nga ihop med torsdag, och om vi inte har trĂ„kigt nĂ„n gĂ„ng vet vi ju inte om nĂ€r det Ă€r skoj 😆 det sĂ€ger ju Alfons Åbergs farmor.
  Skönt allt ordnar sig och bra Du gick ut pÄ försÀkringen.
  Jag har idag pratat slĂ€kthistoria med min faster i Tyskland đŸ€© jag skulle gĂ€rna slĂ€ktforska men i nulĂ€get har jag icke tillrĂ€ckligt med hjĂ€rnceller. Jag Ă€r dummare Ă€n vanligt 😜 hjĂ€rnbrist och trötthet gör inte att man kĂ€nner sig smart.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Svar Jag tĂ€nkte oxĂ„ att visst om Elin varit bĂ€ttre pĂ„ att Ă€ta nĂ€r hon var liten - hon matvĂ€grade ju mellan 1 Ă„r och tills hon var drygt 3 och levde dĂ„ till 75% (minst) 😜 pĂ„ vĂ€lling och den hjĂ€lp jag fick frĂ„n BVC car att jag kunde fĂ„ prata ned en psykolog 😳
  DĂ„ funderade jag pĂ„ om hen skulle sitta vid vĂ„rt matbord och mata Elin… vĂ€ndningen kom egentligen lika snabbt som att Elin slutade Ă€ta, orsaken vet vi inte, möjligtvis var nĂ„got i smakportioner som hon blev skrĂ€md av.

  SvaraRadera
 5. FortsĂ€tter 😁 Hur som helst lĂ€r ju Elin knappat vĂ€xa nĂ„gra dem nu efter fyllda 15 och det sĂ€gs ju att efter puberteten vĂ€xer tjejer oftast inte speciellt mycket.
  Jag tror skolsköterskan har lite att göra 😜
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kollar Du pĂ„ ”vĂ„rt” program 😜 Go kvĂ€ll? Med klĂ€dtips för höstens bravader 😆
  Kram

  SvaraRadera
 7. SĂ„ glad jag blir av att du bojkottar TrĂ„ktorsdag.Ett sĂ„dant otroligt dumt tema. Enligt mej. Visst kan vara lĂ„g ibland, och dĂ„ kan man vĂ€l skriva om det pĂ„ bloggen, men man BEHÖVER ju inte leta trĂ„kigheter.
  Ska absolut lÀsa boken. En sÄdant otroligt felaktigt beslut av sociala myndigheter. Hela klabbet borde avgÄ efter det som hÀnde-
  Bra att du fÄtt ordning pÄ datorproblemen! Kram!

  SvaraRadera
 8. Det Àr verkligen en viktig bok för nÄgot sÄdant fÄr aldrig hÀnda igen. Min uppfattning Àr att barnets bÀsta och sÀkerhet mÄste alltid prioriteras före förÀldrarnas rÀtt. Sorgligt att ett barn ska behöva dö innan ansvariga inser sina misstag.

  SÄ bra att försÀkringen trÀdde in. Det hade jag ocksÄ varit nöjd med.

  Kram och god kvÀll!

  SvaraRadera
 9. Har just avslutat boken och den Àr verkligen gripande. TÀnk att ansvariga inte sÄg till ett litet barns bÀsta utan att förÀldrar skulle prioriteras. Hoppas verkligen lagen Àndras med det snaraste.
  Fint att du fick ersÀttning av försÀkringsbolaget och stöd frÄn "supporten".
  Och visst vill vi ha glada dagar. Absolut.
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. SÄ tragiskt med den lilla flickan, fruktansvÀrt. Beundrar dig att du lyssnar pÄ boken. För mig rÀckte det och blev över nÀr jag följde mordet...

  SÄ med facit i hand gjorde du nÀstan en vinst genom att lÄta din dator dricka lite;-) Tycker det Àr sÄ fascinerande nÀr företag tar över och ghostar ens dator. Skit spÀnnande om Àn aningen lÀskigt om jag ska vara Àrlig.

  Kunde heller inte hitta nÄgra trÄkigheter idag, men jag lÀnkar till KajsaLisa ÀndÄ. Hon och jag har ju följt varandra i Ät och dag. UngefÀr lika lÄng tid som du och jag "har hÀngt" hos varandra:-)

  SvaraRadera
 11. Nej, du har rÀtt, trÄktorsdagar fÄr bli roliga istÀllet!
  Skönt att det löste sig med datorn.
  Den boken vet jag inte om jag orkar lÀsa, man har ju följt den tragiska historien pÄ nyheterna.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Det Àr hjÀrtskÀrande hela historien om Esmaralda och vilka dÄliga beslut som samhÀllet tog. MÄnga gÄnger hÀpnar man vad som sker och att vi har sÄ vaga lagar. Jag vet inte om jag orkar att lÀsa boken för jag hade nog inte klarat av att reagera annorlunda som jag kÀnner besvikelse och hat. Skönt att ditt datorprogram löste sig tillslut! Bra beslut att slopa trÄktorsdagar och ta till roliga dagar i veckan som ger positiv energi.
  Trevlig fredag!
  Kram

  SvaraRadera