onsdag, september 01, 2021

Galeasen⛵ 1 september

Galeasen Mina har hittat hem igen efter att ha varit på rehabilitering i Sjötorps varv. Det är så mysigt att se henne igen på plats och att hon nu kan ta sina turer.

Idag bloggar jag faktiskt ifrån min nya laptop, en likadan som jag hade. Men inget är som det var. Mitt externa tangentbord blev skadat så nu skriver jag bara i själva laptopen.

Ja, jag gör mina misstag. Det kanske är åldern. För jag stöter huvudet i köksskåpen, går emot bord så jag får blåmärken. Viftar för stort och för brett.

Jag gjorde ändå något väldigt bra då jag köpte min förra laptop för 1,5 år sen, jag köpte ett 3-årigt supportavtal och det har jag nytta av nu. Hjälp med att installera och föra över till den nya datorn alltså. Men allt är inte i hamn ännu.

På två dagar har jag cyklat en mil ToR x 2 och lär bli en mil till idag då inte mitt köpta Officepaket sen tidigare kommit i ordning ännu.

Ja, det är ju inte bara bloggen, mitt jobb med MOD måste fungera. Men, Gud vad jag lär mig, undrar om jag har nytta av detta längre fram, när tekniken förändras precis hela tiden???

Nu undrar jag bara, när ska nästa grej gå sönder?

Här intogs både frukost, lunch och middag igår, så härligt!

Ljus och Kärlek🙏

10 kommentarer:

  1. Det tar onekligen lite tid att få rätsida på en ny dator så jag är tacksam för att Husse kan sådant på sina fem fingrar. Själv hade jag nog blivit ganska så handlingsförlamad. Inte är det mer som ska gå sönder nu.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
  2. Skönt att du fått en ny dator. Men det tar alltid lite tid att vänja sig.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ibland så krånglar det här med dator för alla tror jag. Själv råkade jag ut för att allt blev gröntonat igår. Varför har jag inte en aning om, men till slut så fick jag till det så allt är normalt igen. Ett tag åtminstone.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  4. Det är jobbigt att byta datorn, men samtidigt väldigt stimulerande. Man lär sig hela tiden något nytt. Jag har min gamla laptop kvar, men den använder jag aldrig,för den är 12 år gammal och väldigt trött, utan jag använder nästan alltid pc:n. Jag har en liten laptop också, men den köpte jag bara för att ha med på resor och det vet vi ju hur det är med det nu för tiden.
    Ha en fin onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Så fint att du nu har en ny lap top. Men himla otur med glaset och den andra. Och att den inte kunde lagas. Fint att du hade ett supportavtal.Underlöttar ju en del.
    Och motion får du på köpet när du ska iväg.
    Lycka till.
    Kul att Mina är tillbaka. Kanske blir det en tur för dig i september.
    Stor kram från ett strålande vackert Stockholm

    SvaraRadera
  6. Fin båt på fotona!
    Å jag är imponerad av dina tekniska talanger! Skönt att det ordnar upp sig, sakta men säkert. Jag ska strax ut och cykla jag med, tyvärr blev himlen grå nu, solen sken ju så fint på förmiddagen.
    Ha det fint!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Fin båtbilld 😍 trots min båtfobi gillar jag båtar och önskar jag vågade åka på tur. Nu är det visserligen covid19 som sätter stopp 🛑 men i vanliga fall kan man åka till Wasa Finland från Umeå i princip över dan.
    Otur med datorn men tur Du tecknat serviceavtal.
    Nu hoppas jag Du slipper fler misstag och olyckor.
    Kram

    SvaraRadera
  8. En vacker båt ... förstår om den varit saknad.
    bra att du redan hunnit bekanta dig med nya laptopen!
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag sa ju det - det är åldern. Jag gör (tyvärr) precis som du, inklusive klämma tassen i bildörren som jag bloggade om. Så allt som är flytande placeras vid det här laget på säkerhetsavstånd. Stänger dörrar direkt, för annars kolliderar jag med dom. Att gå in i saker - det är min man bra på. Han skyller på att han är för lång för att se saker "längst ned"...
    Bra med avtalet hos Elgiganten. Har gått igenom samma procedur som du i februari, så jag känner igen mig där. Nu är det bara att få ersättning från Drulleförsäkringen också. Lycka till med det:-)

    Det är bara att vara beredd. Det är ju sällan att bara en sak går sönder, och en olycka kommer ju sällan ensam som man säger. Å med dagens dåliga hållbarhet av elektronikpryttlar så är det nog bara en tidsfråga till nästa grej går sönder. Har börjat vänja mig...

    PS, Känner mig hedrad att du prioriterar min blogg. Tusen tack för det. DS.

    SvaraRadera
  10. Underbart väder! Och se där, Sjötorp! Där fikade/åt vi tre gånger i somras. 20 mil att åka...Lite långt...men jag skulle gärna vilja ta en cykeltur längs en bit av kanalen.
    Har åkt med passagerarbåt ett par gånger. Kul en stund .. sen blev jag rastlös av lpngsamheten i allt slussande. Cykel passar nog rastlös tant bättre! Kram!

    SvaraRadera