fredag, november 12, 2021

Fem en fredag - räknetal

Biljettförsäljningen går över förväntan i år, det verkar som att publiken har längtat efter att uppleva Melodifestivalsturnén live igen. Härligt!
Det är tredje gången som Mello gästar Arenan i Lidköping, 2014 och 2019 senast.

Morgonsol!

Eftermiddag i motsol!

Kvällsmaten blev övervägande vegetarisk förutom tre fiskpinnar. Gott!

Då var det dags för den roliga Elisamatildas fem frågor igen, som denna veckan handlar om räknetal.
 1. Nämn fem av dina käraste ägodelar? Alla guldsmycken jag fick av maken, mobil, laptop, läsplatta, foton.
 2. Vad är fyra saker du har gjort den här veckan? Skiftat ögondroppar, varit på gospelkören, haft ett hembesök, nu ska jag strax iväg och klippa håret.
 3. Vilka är dina tre senaste telefonsamtal? Frissan, yngsta dottern och lilla My.
 4. Vilka två val velar du mellan? Det beror på vad det gäller. Men oftast kollar jag vädret och velar mellan om jag ska göra det på förmiddagen eller eftermiddagen.
 5. Vad är en sak du aldrig kommer glömma? Det här var svårt, för jag har så många otroliga upplevelser med mig i livet. Men jag säger "födslarna av mina fyra barn" - det är det största.

Som sagt, idag ska jag snart skynda mig iväg till stan för en välbehövlig ansning av mina hårstrån på huvudet. Vädret är rätt OK och 4 plus får gå an för en cykeltur.
Ljus och Kärlek 🙏

17 kommentarer:

 1. Att jag har fått tre friska barn är verkligen det största i livet! Det kändes självklart att allt skulle gå bra, men så enkelt är det ju inte. Många kämpar för att få bli föräldrar och lyckas ändå inte.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Gillar vackra smycken precis som du. Har fått rätt många av Maken, precis som du.

  SvaraRadera
 3. Fina blommor du har där i fönstret.
  Ska du gå och lyssna på Melodifestivalen live?
  Jag borde verkligen gå och "ansa" håret. Har inte klippt mig sedan november 2019. Helt otroligt.
  Cykla försiktigt och akta dig för eventuellt hala löv.
  Varm kram och sköt om dig.

  SvaraRadera
 4. Vädret gör alltid att man står inför ett val! Stövlar eller sandaler? Nå ja, nästan i alla fall. På sista frågan är vi många som har samma svar. Och det är sannerligen det största i livet! Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Visst är det roligt när saker börjar hända, jag har beställt konsertbiljetter till makens födelsedag, vädret bryr jag mig inte om... har fin regnkappa, önskar en bra dag.

  SvaraRadera
 6. Såg Du ”vårt program” igår?
  Så mycket hår kvinnan hade!! Underbart 😍
  Vädret gör ofta att man måste tänka efter…
  Om två timmar har jag läkardejt 🥼
  Mitt minne av ”förlossning” är att det var ett rent helvete 😭 Elin är ”planerat snitt” då läkare ansåg jag icke skulle fixa en naturlig förlossning och komplikationer gjorde att jag inte kommer ihåg första dygnen och jag hade ingen känsla att Elin car min förrän efter ungefär fem dagar efter det hon är utplockad.
  En fråga, min mor ska ta både förkylningsvaccin och covid19 vaccin samma tillfälle, jag trodde man skulle vänta mellan dessa två vaccin?
  Kram

  SvaraRadera
 7. Konstigt att man förlägger Melodifestivalen till lilla Lidköping. Men kul att mindre städer får chans att se spektaklet. Inget illa ment i det! Jag ser varenda tävling på tv. Tycker att det är kul! Är nog bara ballongviftandet som stör..🙂
  Funderar på frågorna... och tänker att allt materiellt är ersättningsbart. Sen finns ju affektionsvärde. Att föda barn var ingen höjdare, men jag är ofantligt glad över mina båda döttrar och deras familjer.
  Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 8. Jag tror faktiskt att jag nu har blivit av med mitt Schlagerberoende, men det återstår väl att se framåt februari... ;-)

  Ha en fin afton!

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att Lidköping är med i en av tävlingarna i år igen och att mindre städer uppmärksammas. För egen fel så känns det numer helt ointressant med "mellon". Härligt att du också haft strålande sol idag. Här satt vi ute på balkongen en stund och det var riktigt behagligt.
  Önskar dig en fin kväll.
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Jag har också varit hos frissan idag, men jag tog en promenad dit. Lite sol fick jag också se=) Ha en bra kväll och trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Barnens födslar är verkligen något stort för oss alla som vi nog alltid minns. Melodifestival, det märks att folk är döfödda på att göra saker, alla kastar sig över allt som finns att göra :)
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 12. Soluppgång, solnedgång, härliga bilder!
  Fint dukat bord ,-)
  Kul att läsa dina svar på frågorna ,-)
  Håller med, när barnen föddes är svårslaget, det största som finns ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 13. Jeg synes ikke det var så enkelt å finne fem ting som betyr mye for meg.

  SvaraRadera
 14. Jätteskoj att Lidköping får en deltävling igen! Klart att biljetterna går åt. Folk är ju utsvulten efter nästan två år av ingenting. Det ser man ju också på fotbollsarenor inte bara i Sverige utan i Europa. Så många fullsatta läktare har jag inte sett på flera år. Hur kul som helst!
  Du brukar ju alltid klippa dig en vecka före mig. Med andra ord så lär det vara dags för mig att gå om en vecka eller så;-)
  Mobil och laptop - ja, vad skulle man göra utan dom? Hur klarade vi oss innan de uppfanns...

  Strålande solsken här idag, 6 grader, men nu minus 2.

  SvaraRadera
 15. Ja, smyckens affektionsvärde är nog oftast mycket högre än metallvärdet.

  SvaraRadera
 16. vädret kan betyda mycket när en ska göra val. foton från förr har jag mängder av. och dem är jag rädd om

  SvaraRadera
 17. Att ha förmånen att få friska barn och flera gånger om är en stor lycka men också något som jag känner mig ödmjuk inför. Smycken är fina minnen och har ofta högt affektionsvärde.

  Kram och god lördag till dig!

  SvaraRadera