torsdag, november 18, 2021

Influensavaccin klart och dos tre bokad

Nässla nummer två, men den blommar också! Fick reda på igår att denna växt kallades för Bondjänta också en gång i tiden. De trivs hos mig, jag har två och har satt ett skott till att gro.

Japp, jag cyklade i ösregn till vårdcentralen för att få mitt influensavaccin. Brrr, cyklade långt. Fick reda på att jag kan ta min tredje Covid-19 nästa torsdag, då har det gått sju dagar emellan. Då får jag närmare för Vaccina gör detta på köpcentrat nära mig, så nu är det bokat.

In och fick torra kläder och tinade upp, sen gick jag till Willys och handlade mat. Köpte där Burek till lunch, 25 kr. Willys har även grillad kycklingklubba för 14.90, perfekt för mig som bas.

Glömde förstås att fota min mat som var filodeg i snurra med kött i. Bilden är från ett recept av Tareq Taylor. Jag har tidigare smakat Burek med spenat.

Igår övade vi på sju sånger inför advent i Rackeby kyrka med kören In Chorus. En söt liten kyrka på landet. Men nu får jag vända blad och träna på konserten i Missionskyrkan på söndag. Tänk, så mycket som jag missade under den svåra pandemin - en pandemi som dock inte är över.

Idag är jag ledig och vilar mig i form. Lyssnar på bok, lagar mat och bara är. Sen har jag "jobb" fredag, lördag, söndag,

Ljus och Kärlek 🙏

12 kommentarer:

 1. Skönt att få tid för den 3:e, det har inte vi fått. Men idag ska min käre gubbe till vc för att få ett implantat (för att hålla prostatacancern i schack) samt ta en massa prover för läkarna på sjukan och specialröntgen om c:a en vecka. Då ska han passa på att fråga varför vi inte hört nåt. Han är ju över 80.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 2. Så fint att du nu har fått influensa sprutan tredje dosen mot Covid 19 bokad, härligt. Det är bra att göra vad man kan i dessa tider, för att skydda sig så mycket som det går.
  Bra gjort att cykla i regnet, jobbigt kan jag tycka. Du är så värd en ledig dag och jag är säker på att du tar till vara den på bästa sätt.
  Lycka till med uppdragen i helgen och var rädd om dig.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis både till det genomförda och kommande sticket! Nej, pandemin är verkligen inte över. Långt därifrån, tyvärr...

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Så skönt att ha influensavaccinet klart och 3:an på gång. Nässla nummer två är också riktigt vacker och namnet Bondjänta har jag aldrig hört förut.
  Ha en skön ledig torsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Vacker nässla! Jag hade ingen plats för mina, men hoppas de överlever i barnbarnshemmet, så jag kan ta några sticklingar .
  jag fick mitt livs första influensavaccinering i lördags - och en tid bokad till 3:e covidsprutan i början av december.
  Jag tar det också lugnt idag och bara är :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det är lite intressant hur olika regioner tänker. En del ger båda vaccinen samtidigt medan vissa menar att det ska gå en vecka. Personligen tycker jag det är märkligt att det inte finns enhetliga riktlinjer kring detta.

  Så fint ditt palettblad blommar!

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
 7. Fint att du tagit influensavaccinet och fått tid för dos nr.3. Nu har de ändrat reglerna så man kan ta båda sprutorna samtidigt. Men det kan ju vara skönt att vänta också.
  Influensavaccin har jag aldrig tagit och gör det nog inte i år heller. Men dos 3 av covid ska jag ta idag på Gamla Karolinska så det blir bra.Jag rör mig så mycket ute så ju förr jag får den desto bättre.
  Skönt med en ledig dag också.
  Jag har fullt program idag, men det trivs jag ju med. Promenad med vänner, vaccineing och ut och äta middag i kväll med döttrarna.
  Roligt att träna inför konserterna och att de nu kan hållas.
  Tycker det blir perfekt med Covidpassen från den 1/12. Borde införts för länge sen.
  Önskar dig en fin torsdag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 8. Märkligt hur olika det är med vaccineringen, att Fu behöver vänta sju dagar och mamma tog både förkylning och covid19 vaccin samtidigt.
  Vad jag vet känner min mor inte av några biverkningar än så länge och nu har det gått ett dygn.
  Även jag vilar mig i form denna torsdag med siktet inställt mot Go kväll och Gör om mig 😃
  Kram

  SvaraRadera
 9. Burek har jag aldrig testat men det ska jag göra. Min mor sa alltid nällor om de där blommorna men här i blomsteraffären pratas det bara om balettblad. Kram

  SvaraRadera
 10. Harxaldrig hört talas om burek. Får kolla lite mer.
  Hade inga alls besvär sv att gå dubbla sprutor. Eller också slog de ut varann... Så det är därför ingen påverkan har märkts.
  Håller på gör fullt med luciasångerna i skolan. Går gärna på konsert I juletid. Kram!

  SvaraRadera
 11. Tareq är bra, man blir glad bara att se honom, bra tips har han också. Vi tog vår influensavaccin igår. Väntar lite med tredje dosen, men ska absolut ta den när det är dax ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 12. Så i Lidköping kombinerar man inte vaccinen mot Covid-19 och influensa - en spruta i varje arm så att säga. Så gör man här har jag förstått och köerna var erbarmligt långa. Ja, du läste ju Dittes inlägg igår. Eländet visades även på tv -suck. Hoppas det är bättre ordning i Lidköping, där det finns färre invånare såklart.
  Burek är gott med olika fyllningar.
  Min bästis Yvonne är också i full gång igen. Hon har grundat en kvartett och slutat i stora kören. Så kul för alla som sjunger att de äntligen kan träna stämbanden igen:-)

  SvaraRadera