onsdag, november 17, 2021

Onsdagsmix

Mina palettblad i köksfönstret. Eller som vi sa förr - nässla. En färgklick i vart fall.

Den här lastbilen stod på parkeringen nära mig och levererade varor till någon. Under pandemin var det ofta som lastbilarna kom och levererade vid dörren, nu har det avtagit. 

Det är precis som e-handeln i mataffärerna, som fick ett sånt uppsving och fortfarande fortsätter folk i farten att e-handla. 70plussarna har dock återgått till att plocka sina varor själva.

Idag blir det ut med cykeln och dra iväg till vårdcentralen i andra ändan av stan. En influensaspruta ska in i armen. Och till kvällen In Chorus.

Ljus och kärlek🙏

10 kommentarer:

  1. Ditt palettblad är verkligen en färgklick.
    Lycka till både med spruta och sångövningarna!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Fsådde palettblad i våras. Pyttesmå frön. Blev inget bra! Växte sig bara långa och spretiga.Npgon enda har blivit bra. De flesta är förpassas till komposten. Men din är fin! Väldigt fin! Får nog köpa mig en ny till våren. Krsm!

    SvaraRadera
  3. Palettblad är så vackert. Min svärdotter har ett jätteträd i fönstret som jag fick ett skott av. Tyvärr stendog det här I värmen �� Kram

    SvaraRadera
  4. Önskar dig en trevlig onsdag och visst är det fint med blommor i fönstren som piggar upp.
    Här har det inte varit mycket hemkörning under pandemin och är det inte nu heller. De flesta verkar ha handlat själva i butikerna hela tiden. Vi har många att välja på så det blev aldrig trångt.
    Vi har också gjort det och det har fungerat hur bra som helst.
    Lyckat till med sprutan.
    Stor kram

    SvaraRadera
  5. Palettblad är så himla fina och färgglada!
    Vi handlade inte maten via nätet ens under karantänstiden. Då var det typ den enda giltiga anledningen till att vi fick gå utanför huset och det ville vi inte missa. I och för sig beställde vi ibland hämtmat via nätet, men det var ju färdiglagade rätter.
    Det beställdes ett och annat av andra grejer. Lika bra att passa på då vi ändå hade husarrest och kunde "lugnt" sitta och vänta på leveranserna. Annars brukar jag bli galen av att sitta och vänta på dom, men då hade vi ju inget annat val än att stanna inne...

    Ha en fin dag! Är det förresten 3:e sticket du får? Här är det fortfarande bara 70+are som får det, vi lite "yngre" får vänta ett tag till :-)

    SvaraRadera
  6. Visst är palettbladen härliga färgklickar men tyvärr trivs de inte hos oss vilket är synd.

    Vi har återgått till att handla själv numera vilket jag tycker är skönt.

    Skönt att få alla vaccinationerna avklarade för det mesta verkar öka nu.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
  7. Palettblad är verkligen färggranna växter.
    Idag fick min mor ett stick i varje arm så nu är hon vaccinerad klart för i år.
    Vi har plusgrader och regn så jag tänker hundarna ska gå ut själva idag.
    Tyvärr var den där tjädern inget som blev ner av, frågade efter den för andra gången nu i lördags då jag träffade på tjejen som driver Mejeriet, det var för dålig tillgång… hon fick inte tag på kontinuerligt och då gav hon upp… däremot så hade hon annat smått och gott. Jag skulle inte blivit sjuk-sämre- då när jag insjuknade sist i skov, om jag varit snabb då hade jag hunnit fixa tjäder till Dig, tyvärr, förlåt.
    Ha en fin fortsättning på denna dag 🤗
    Kram

    SvaraRadera
  8. Palettblad är en fin växt!
    Har haft en sån nån gång för länge sedan, tror jag.
    Onsdagskram!

    SvaraRadera
  9. Din palettbladsblomma ger färg i dagens gråtrista tillvaro. Skönt att kunna titta på den färgglada blomman när det är mest grått och mörkt ute.
    Den där lastbilen ser nästan ut som en flyttbil. Det jag har märkt här är att många fler beställer hem matkassar nuförtiden. Däremot har ICAs individuella hemleveranser i stort sett upphört. Det som har ökat är hemleverans av restaurangmat, och det alla tider av dygnet.

    Hur vet jag det då? Jo, är ju ute vid olika tider under dagen. Och alltid är det en bil från Foodora eller Wolt som är parkerad utanför någon av porterna.

    SvaraRadera
  10. Härlig färg på dina palettblad, minns att jag hade såna krukväxter på 80- talet när jag bodde i Vällingby, men har förstått att de är populära igen. Hoppas du haft en fin dag!
    Hälsningar från ett varmt och skönt Gran Canaria!

    SvaraRadera