onsdag, januari 26, 2022

Motljus eller mot ljuset

Igår tog jag mig en sväng på stan. Jag hade tvättstugan men drog iväg i det härliga vårvädret under mellantiden. Solsken och blå himmel, är ett passande cykelväder. I måndags var det dretväder med blåst, regn och grå himmel då jag var till tandhygienisten och då är lusten minimal, jag ville bara hem.

Jag fotade det gamla vattentornet i motljus. Det är så skoj att chansa och se vad det blir för bild. Dessutom känns det verkligen att vi går mot ljuset nu!

G
En annan stadsbild i motljus där som flera färger reflekterades i bilden.

Ja, det gäller att hitta på själv nu när aktiviteterna krympt igen. Vi skulle ju haft Vasa Orden i lördags. Gospelövning igår. Vet inte hur det blir med In Chorus ikväll.
Det är alltför lång tid som pandemin har pågått men som tur är så har det svängt lite till det bättre emellanåt.

I skrivande stund så har minst nio familjemedlemmar haft Covid-19 och fler lär det bli. Om det sen är Omikron eller inte.

Idag är det en gnutta sol på himlen men det blåser infernaliskt. Jag käkar mitt penicillin, borstar mjukt med specialtandkräm, gnuggar lite försiktigt med tandkräm på fingret dessemellan och så fluorsköljningar. En anings förbättring.

Jag fortsätter att lyssna på den brännskadade sexbarnsmamman och hennes väg tillbaka från 93 procentiga brännskador, ett mirakel.

Må så gott, ljus och kärlek 🙏

9 kommentarer:

 1. Visst går vi mot ljuset trots den här gråmulna dagen. Det är alltid roligt att experimentera med foton, du fick ju in lite färg i sista bilden dessutom! Hoppas du snart blir av med besvären i din mun. Och borsta försiktigare i fortsättningen!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Vi har det så gråmulet här idag och någon längre runda lär det inte blir, vi tog en kort mellan tvättarna.
  Motljus bilder kan bli vackra och dina är fina.
  Detta med pandemin är jobbigt. Här har vi inte heller några aktiviter utan det är lugnt på det området och bra så.
  Hoppas att du snart blir helt bra i munnen, jobbigt med tandläkarbesök men nödvändigt ibland.
  Sköt väl om dig.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är frågan om det går att undvika omikron! Tycks iaf gå över rätt så snabbt.
  Min dag igår! Ska ut och lämna på dagens väder alldeles strax.
  Ta väl hand om dej! Kram

  SvaraRadera
 4. Nu har vi snart tagit oss genom januari, så den härliga våren närmar sig i alla fall. Det är gott att tänka på när det är lite deppiga tider.
  Hoppas att du snart mår bättre i munnen.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jobbigt med ont i munnen. Skönt Du fått hjälp.
  Fina bilder och ljuset 😍 härligt ☀️
  Om två veckor nya lättnader för då är smittspridning ”över” 😅 nej jag känner mig inte säker. Många insjuknat nu trots vaccinering.
  Men vädret påverkar humöret, ljuset i tunneln.
  Ha det så bra 🤗

  SvaraRadera
 6. Man får passa på att njuta av ljuset när solen behagar visa sig. Här är det lite klent med den varan men visst går vi mot ljusare tider.

  Just nu är väldigt många sjuka och på vår skola är 1/3 av eleverna sjuka och lika många bland personalen. Fortfarande tillkommer det nya fall och vissa elever kommer tillbaka. Själv har jag klarat mig än så länge trots att båda kollegorna är smittade men jag ropar inte hej än.

  Hoppas att munnen kryar på sig snabbt.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Japp, nu börjar det märks =) betydligt ljusare-skönt!
  Fint vattentorn.

  SvaraRadera
 8. Fastnade extra för motljusbilden med färgerna. Jättefin.
  Oj, så många du har i familjen som är smittade och haft/har Covid. Hoppas de inte drabbats så hårt. (Vad gäller omicron så testas det vanligtvis inte.) Vi har inga som är sjuka i vår familj. Bra så. Men om någon är smittad är ju svårare att veta för man behöver ju inte ha några symtom även om man är det. Knepigt.
  Skönt med lite sol. Den hade vi här igår men inte idag.
  Boken du nu lyssnar på har jag också haft i lurarna. Så bra. Fantastiskt att hon överlevde.
  Varm kram och trevlig kväll .

  SvaraRadera
 9. Det märks att du har spenderat ganska mycket tid i Värmland. Googlade nämligen "dretväder" och förstod att det är en trevligare version av "skitväder" som vi skulle säga här;-)

  Visst är det kul att "leka" med kameran/mobilen. Just att fota i motljus brukar få roliga effekter, som här hos dig. Riktigt surrealistiskt med de rosa effekterna där. Coolt!

  Den här pandemin kommer inte vara över förrän alla har haft viruset. Så säger åtminstone några "experter". Så det är bara att vänta och se. Då jag inte har barn och barnbarn samt inte ett lika aktivt liv som du, har jag drabbats i stort sett inte alls. Det är nästan naturligt att kuska runt med munskydd. Det tyckte min tandhygienist också. Hon bär ju alltid både munskydd och visir i jobbet. Så för henne var det ingen omställning direkt. Ja, alla borde vara tandhyggor eller tandläkare;-)

  SvaraRadera