lördag, januari 01, 2022

Nyårsdagen startade med stor brand

 Ingen bra inledning på det nya året, tyvärr. 

Jag vaknade i natt vid 4. Går upp för att dricka vatten och får då se att hela min utsikt från balkongen är fylld av blåljus och stor rökutveckling. Jag tog flera kort och en film för att kunna lista ut vilken byggnad som det brann i. Där ligger nämligen både Shell och Läckögrillen bredvid varandra. 

Såg att det fanns tre brandbilar på plats.

Detta är en skärmdump från en tidning, som jag tog i morse. Läckögrillen har fått omfattande skador, den bästa grillen i stan, vid den stora parkeringen. Branden tros ha börjat i en soptunna på baksidan vid 2-tiden och sedan spridit sig.

En TV-bild helt i nutidens tecken, med munskydd på. Lite småplock tidig kväll, sen spelade jag digital Bingolott och vann naturligtvis inget, men det var ett tidsfördriv.

Min aktivitet idag blir att gå ut och kolla det sorgliga läget.

Dagens fråga: Vad är gradänger?

Ljus och Kärlek 🙏

PS. Läste senare att vinden blåste kraftigt, först åt Shell, där ägaren fick komma och tömma gasolen. Sen hade vinden vänt åt mina hyreshus till. 13 brandmän och rökdykare jobbade mellan 02 till 09.

Fruktansvärt att någon slängt något brinnande i sopkärl. DS.

20 kommentarer:

 1. Usch då... Ingen trevlig inledning på det nya året. Hoppas att skadorna inte är så omfattande så att grillen kan öppna snart igen.

  Hoppas att fortsättningen av det nya året blir bättre!

  SvaraRadera
 2. Riktigt otäckt! Låter dom branden var anlagd. Gör mig så arg! Det finns gränser och det bör alla unga få lära sig ! Men jag vet... unga ( killar) måste testa....och en del gör det bara för att "jävlas" med samhället. Tur att ingen kom till skada. Hoppas att det går att bygga upp grillen igen.

  SvaraRadera
 3. Tråkig början på året med brand, önskar god fortsättning.

  SvaraRadera
 4. Så dumt och ansvarslöst av de som har orsakat detta. Det ser ju ut som om det brinner mycket och jag förstår att mycket blev förstört. Blåst i detta läge är inte bra.
  Så trevligt det ser ut, där du firar in det nya året.
  Hoppas att du får ett finfint år 2022.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 5. Brand är nåt av det värsta som kan hända en!
  Såg en när jag bara var 7-8 år i tvättinrättning som låg i närheten av sommarhuset där jag hälsade på min kusin. Som barn var man ju nyfiken så vi begav oss dit och kommer fram precis när dom för ut en - då levande och gående - totalt uppbränd man. Den bilden finns inristad för evigt!!
  KRAM och trots allt GOTT NYTT ÅR/Susie

  SvaraRadera
 6. Otrevligt med sådana händelser, man får vara tacksam att ingen kom till skada.
  Låter som om någon slängt rester från något explosivt där, hur det än är med det så blir man ju lite skraj när det brinner.

  Tidsfördriv är ju tidsfördriv, men om man vinner så är det ju inte så illa. ;)

  Ha en fin nyårsdag.

  SvaraRadera
 7. ingen rolig start på det nya året för dem som drabbades.
  Önskar dig ett Gott Nytt År!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Nämen fy! Vilken otrevlig upplevelse! Jag tycker absolut inte om bränder och blir alltid berörd när jag hör eller ser om saken ��

  SvaraRadera
 9. Här stördes nyårsfirandet med en villabrand, men om den får man väl säga att 2021 slutade med branden. Otäckt är det i alla fall.
  Ha en fin nyårsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 10. Usch vilken tråkig start för ägaren och även för de som brukar äta där. Hoppas bara att de får det under kontroll så att det inte sprider sig. Dagens fråga....inte en susning, men nu har jag googlat och lärt mig ett nytt ord. Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Så hemskt med bränder. Hoppas ingen människa kom till skada. Man kan verkligen undra över orsaken. Det börjar ju inte bara brinna i en soptunna, helt av sig självt.
  Vad mysigt det ser ut med god mat, gott vin och tända ljus. Jag tror vi är ganska lika med detta, gör det mysigt för oss själva.
  God fortsättning på det nya bloggåret!

  SvaraRadera
 12. Detta var sannerligen ingen bra inledning på det nya året. Har fått en känsla av att det inte längre är så tryggt och säkert att leva i mitt forna hemland som det en gång var. Vi tittar ofta på SVT nyheter här på Cypern, fast det känns lite nedslående.

  Nu hoppas jag att du mår bra och att det år som precis börjat kommer att ge dig många fina stunder och trevliga upplevelser.

  Kram och ta hand om dig!❣️

  SvaraRadera
 13. Otroligt hemskt. Tur det ändå verkar gått ”bra”, materiella skador är fruktansvärt men om det ger liv gått förlorat är det ändå hanterbart.
  Så läskigt att vakna mitt i natten och ha detta skådespel utanför fönstret.
  Ha en fin 1a januari och en god fortsättning på det nya året 🤗

  SvaraRadera
 14. Det var verkligen ingen bra inledning på det nya året. Bränder är verkligen hemska. Har varit med om en i mitt föräldrahem.

  Hoppas i alla fall att du får en bra fortsättning på det nya året.

  Kram

  SvaraRadera
 15. Ditt år började i dramatiska tecken. Hoppas att ingen skadade sig. Men läskigt ändå, bränder kan ju sprida sig.

  Hoppas 2022 fortsätter i lugnare tecken.
  Kram!

  SvaraRadera
 16. God fortsättning!
  Men så illa med branden. Och värre kunde det ju blivit med stora personskador som följd. Antar att dte är svår att hitta någon skyldig till detta men med tur kanske det finns övervakningskamera.

  (Vad gäller gardäng vet jag att det är en sorts trappstegsformad läktare. Har ofta använt sådana i skolan och i kyrkan i olika sammanhang vid uppträdande)
  Stor kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
 17. Det fyrverkeriet hade du lätt kunnat vara utan. Men tack och lov att ingen kom till skada och att branden inte spred sig vare sig till Shell macken eller till ditt hus. Så trist med att börja 2022 på det sättet, speciellt för ägaren av Läckögrillen. Du har ju nämnt stället många gånger. Hoppas att branden inte var anlagt. Ska bli intressant att följa vad det var som orsakade branden i soptunnan. Hett fett kanske...
  Gardänger - ingen aning. Gardiner kanske. Googlade, och blev inte klokare där heller.
  Önskar dig en lugnare fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 18. Usch vilken start på det nya året med bränder, alltid så läskigt med bränder tycker jag. Skönt att vi fått upp en brandvarnare som är kopplat till mina nya hjälpmedel så att jag också blir varnad om det skulle börja brinna.
  Hoppas att du får en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Då ingen verkade svara på Din fråga och jag aldrig hört ordet googlade jag 😅
  En gradäng är en trappstegsformad avsats, som bildar ståplats eller underlag för sittplats, vilken förekommer på teatrar, konserthus och åskådarläktare vid idrottsplatser.
  Hur kom Du på att fråga om detta?
  Kram

  SvaraRadera
 20. Usch så hemskt med branden! Viktigast förstås att ingen människa kommer till skada. Önskar god fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera