tisdag, januari 25, 2022

Ordlek SELFIE nr 4

En ny härlig dag och jag är tacksam över att jag fick vakna till den. Gårdagen var jobbig på många sätt. Men nu är solen här med en minusgrad!

Jag är glad över att jag kom till tandvården med min ömma mun. Fick gjort en jobbig rengöring med bedövning och satt på antibiotika. Har aldrig varit med om liknande, men tror att jag själv bidragit till detta med för hård rengöring, som satt igång en process.

Ett tjusigt väntrum. Jag smygfotade. Det är väl stans dyraste Tandvård men där har jag gått sen 1999 och tycker de är skärpta och i tiden. Personalen har både munskydd och visir, men besökarna är respektlösa. Det var bara jag av fyra som bar munskydd.

Ljus och Kärlek 🙏

Och här kommer "mönstret" till en ny SELFIE i ord. Tolv saker handlar det om. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du känner för! 

Det är Klimakteriehäxan som fortsätter att locka in oss på temat, hurra! Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar. Och tillägg inom parentes kan du självklart strunta i.   Häng på!

1          1. Där fick jag första jobbet: I Håverud (som utlandskorrespondent vid Håfreströms pappersbruk).

2.       2. Den personen ville jag se ut som: Prinsessan Diana (hon var vacker).

3.       3. Tidning: Aftonbladet (fast hellre GT eller Expressen)

4.       4. FärgTurkos (min pappas älsklingsfärg).

5.      5.  Äter aldrig: Sniglar (har aldrig smakat, men låter vidrigt).

6.       6. Godis: Rostade .jordnötter (mums)

7.      7.  Alltid i kylen: Rödbetor (älskar rödbetor, går till det mesta och är nyttigt).

8.       8. Idrottsgren:  Racing (min kusin kör racing på Kinnekulle).

9.       9. Skofärg: Gul (jag har ett par gula skor).

1       10Artist jag gillar:  Lasse Berghagen.

11      11. Katt: Norsk skogkatt  (jag har själv haft en, ljuvlige Bagheera).

1         12. Konstform:  Textil (jag stickar, virkar, broderar, sytt kläder).

16 kommentarer:

 1. Ajdå för din ömma mun, hoppas behandlingen har lindrat besvären!

  Klurigt hopknåpad selfie :-)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Norska skogskatter gillar vi, turkost också - men sniglar säger jag numera nej tack till, sedan jag insåg att det jag tyckte om var vitlösksbrödet, bara.
  Kul att du hänger med, lycka till med tandeländet!

  SvaraRadera
 3. Heisann, moro å lese svarene dine. Og rett mange av oss har turkis som farge, det er vel heller ikke så mange farger som starter på t, og den fargen er for meg også en favoritt. Det ble en sannhet denne gangen, ellers så blir det jo mange kompromisser med for og etter-bokstaver som skal stemme. Lasse Berghagen husker jeg. Hørte jo en del på svensk radio i ungdomsåra. Flere av oss har også har/hatt norsk skogkatt. Alle mine tre var det, men likevel så ulike.
  Ha en fin dag ;:OD)

  SvaraRadera
 4. Om gårdagen så förstår jag det ömmade på olika vis, skönt det känns bättre idag.
  Tandläkarens väntrum var väldans tjusigt.
  Sniglar har jag aldrig ätit och tänker inte äta så länge jag får bestämma själv.
  En katt jag haft var norsk skogskatt och honom fick jag ta då han var 5 veckor gammal när hans mamma blev överkörd.
  Racing… jag har testat folkrace 😃
  Ha en fin tisdag ❤️
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa dina svar. På tal om skofärg glömmer jag aldrig när Krister fått för sig att han ville ha gröna skor. Vi var i Stockholm och där sprang vi i massor av affärer och hittade till slut ett par som passade. Lyckan var fullständig.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Sniglar är gott...eller iaf ok. Smakar som champinjoner. Ska vara vitlökssmör till!
  Gula skor! Snyggt! Mina fina turkos Clarksskor är utslitna sedan länge! Ha det fint! Kram

  SvaraRadera
 7. Skönt att du ha fått ordnat detta med dina tänder. Men kan tänka mig att det var en pärs. Och visst betalar man gärna extra om det är bra. Har liknande hos min tandläkare på Östermalm. Men där säger receptionisten genast till om någon inte bär munskydd i väntrummet. Och där finns "vita" munskydd att tillgå om man inte har med sig. Även all personal har munskydd och tandläkare med tandhygienist visir och munskydd.
  Kul att läsa dina svar till ordleken.
  Ha det gott!
  Vram kram

  SvaraRadera
 8. Synd när det straffar sig att vara noggrann med sin munhygien. Jag vet....borstar ofta sönder mina tandhalsar.
  Jag skulle heller aldrig äta sniglar, huuu. Norsk skogskatt är ju så fin. Våran Alice hade det i sig, för hennes mamma var ute och slarvade lite. Tyvärr försvann hon spårlöst, ibland undrar jag om någon tog henne? Svar jag aldrig får. Ha en bra kväll =)

  SvaraRadera
 9. Älskar loungen eller väntrummet hos din tandläkare. Bara det är värt ett besök. Sedan har dom likadana soffor som vi;-) Nu var det ju absolut coronaavstånd i den stora loungen, så där behövdes nog inget munskydd. Hoppas att behandlingen ger resultat och inte bara skapade ett hål i plånboken.
  Turkos borde väl också vara en av dina favo färger. Dina balkongmöbler har ju den färgen. Sniglar med en massa vitlökssmör gillar jag, men min man äter dom inte. Rödbetor äter varken han eller jag.
  Ja, mycket gemensamt hade vi inte idag. Ser redan framemot nästa veckans selfie:-)

  SvaraRadera
 10. Så bra du fick ihop utmaningen. Och attans med tanden! Men det blir bra ska du se, det tar lite tid men sen så. Bra att du tog tag i det på direkten.
  Utlandskorr i lilla Håverud, spännande! Visst ligger det vid Dalslands kanal? Sniglar är inte slemmiga i tillagad form, har ätit franska sniglar (pratade dock inte med dem) med vitlök, inget fel på dem! Rödbetor verkar poppis, jag har också en burk men det blir inte av att jag äter dem så ofta. Tror jag glömmer bort dem...Du skulle visat något av dina många textilalster, jag blir grön av avund att andra har talang för sånt. Själv lyckas jag inte alls med handarbeten.
  Ha en fortsatt fin vecka

  SvaraRadera
 11. Hoppas du blir bra i munnen snabbt! Är det där hos tandläkaren? Ser väldigt flott ut ;.) Har nu läst dina svar i selfien. Kul att få känna dig ännu mer ,-) Ha det jättefint, förstår att gårdagen var extra tung för dig.
  Varm Kram Primrose

  SvaraRadera
 12. Så skönt att du fick god hjälp mot det onda i munnen. Hoppas att det känns bättre nu.
  Kul att läsa dina svar och att få veta lite mer. Turkos är verkligen en vacker färg.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
 13. Huga!,, tändläkaren är det värsta som finns… som 30 åring fick dom för sig att dra alla mina hörntänder… jag fick en smäll eller en armbåge i munnen i en korpfotbollsmatch, jag gjorde tre snabba mål och vid fjärde försöket satte en back armbågen ja du förstår. Soppa i 8-10 dagar…,Sedan har jag haft krångel med min käke genom hela livet (kan smälla ännu eller fastna just bör jag gapar hos tandläkaren) Tänderna fick ju opereras ut på sjukhuset och det var riktigt jobbigt. Det är många gånger min tandläkare vill skicka remiss ännu… Aldrig säger jag… En trevlig och fina selfie du bjuder på, nickar instämmande i mycket. Diana och Lasse B gillas. Pappersbruk har jag också anknytning till, var på ett i många år på underhåll. Ett så kallat finpappersbruk. Åh vad jag bytt valsar egentligen… och skruvat i det mesta. Åkte också runt på flera bruk dessutom. Jag kommer ihåg att du berättat om dina uppgifter vid något sammanhang.

  SvaraRadera
 14. Trist med tandläkarbesök, men de har en fin reception :)
  Hoppas det onda är borta och att du mår bra!
  Roligt att läsa dina svar - kul att du är med också!
  Torrostade jordnötter är min favorit ... mums!
  Ha nu en bra onsdag!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Fantastiskt väntrum! Och ett akvarium att sitta och se på när man väntar. Kan förstå att det inte blir billigt :-). Någon gång borde du försöka äta sniglar - det är väldigt gott. Klart att de inte är slemmiga, bara som små köttbitar som man pillar ur snäckan. Däremot håller jag med dig om att andra sniglar, som de som åt upp alla mina tagetes i somras, är hemska och äckliga.
  Ha det gott och kram från
  Ingrid

  SvaraRadera
 16. Skönt att du fått gjort ditt tandläkarbesök.

  SvaraRadera