söndag, januari 09, 2022

Skyltsöndag 9 januari

Gissa om jag blev sugen på Boxholms ost, när jag läste en fråga om den osten hos Åsa i Åsele? Jo, och jag blev så glad när jag hittade kryddosten. Den minner mig om svunna tider, då vi åkte in till Kornsjø i Norge (25 km från där vi bodde) och handlade loff och kneip, kryddost, tomatsoppa, mjöl och fet mjölk.

Nej, men oj! Den skylten kom in på fel söndag! Inga uppdrag idag, helt kolugnt 😂

Det roliga är att ägaren till Wallstars, David Thornell, bor just i Lidköping!

"Veckoöfversigt. Under den förflutna veckan har ingenting serdeles anmärkningsvärdt inträffat."

Tänk, om det vore så väl nu.

.
Denna bok finns i mina öron för tillfället. En bra deckare, en bra författare och duktig uppläsare.

Lite tankar igen: Jag fick några intressanta kommentarer om färgen svart. Svart är ju sorg men betyder också stilig och rätt. "För att gömma sig och låta budskapet tala". Jag tänkte också lite på prästerna förr, de var väl svartklädda och så den där prästkragen i vitt. Numera är prästens skrud den vackra stolan med mässhake och en alba under, som kombineras med årets liturgiska färger.
Kantor och vaktmästare är ofta klädda i svart. En del kyrkvärdar också, så icke jag. 
En del besökare sätter sig längst bak, så icke jag heller. Långt fram, för att höra och se bra.

God skyltsöndag med vår trevliga eminenta BP
Ljus och Kärlek🙏

17 kommentarer:

  1. Min dotter som vid det här laget bott länge i Oslo hävdar bestämt att det inte finns några goda norska ostar ... hon har väl inte hittat "din" kryddost, antar jag - fast Boxholms är ju svensk förstås!

    SvaraRadera
  2. Inga nyheter är goda nyheter, så Veckoöfversigten får väl anses som positiv.
    Ha en skön söndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. Sarenbrants böcker är mycket bra tycker jag. Det enda som stör mig är att varje bok slutar med en cliffhanger vilket kan reta mig.
    Kryddost var det länge sedan jag åt. Kanske var det vanligare förr?

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
  4. Handlade lite om organdonationer på Nyhetsmorgon tv4 idag ❤️
    Visst vet Du att den där osten gör de numera i Östersund…
    I Norge äter de typ bara fisk 🐟 var med som barnvakt när hon jag var barnflicka hos åkte i väg på en resa längst Norges kust, väldigt fint, men varje lunch och middag var fisk… okey första och andra dagen men sen… då blev jag rött less 😅
    Skoj att få veta mer om färgen svart.
    Jag tänkte på när BP kommenterade att rött kunde bara vissa ha, bland annat Du ❤️ men färgen svart kan alla ha, oavsett ålder och kön, svart färg är gångbart jämt.
    Jag vet ju att Du vill ha mer färg i livet 😃
    Ha en skön söndag 🤗

    SvaraRadera
  5. Mums! Kryddost. Köpte alltid min pappa. I Vernerssons ostaffär i Ulricehamn. Vare sig far eller ostaffären finns kvar....
    Köper ofta Boxholms ost, men har inte sett kryddosten.
    Får kolla i ICA-disken i Tranemo.
    Sarenbrants böcker är lättlästa. Funderar på om jag läst Mytomanen. Glömmer titlarna alldeles för snabbt. Men så fort jag börjar läsa i en redan läst bok, så känner jag ju igen mig. För sent ibland, eftersom jag köper alla böcker som pocketböcker....
    Snurrar ett halvt varv på stolen här vid skrivbordet, söker med blicken i bokhyllan... jodå, där finns boken, i "de lästas" hylla. De böckerna ska lämnas in på Återbruket i Limmared, så småningom....
    Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
  6. Ost är ju ost, den ska sjutton i mig smaka ost också annars kan det kvitta.
    Min bror syr sådana där stolor, eller hur det nu uttalas, riktigt duktig är han och de görs på beställning.

    Tillönskar dig en fin söndag.

    SvaraRadera
  7. Har läst alla Sarenbrants böcker -så bra! Osten mmmm gillar ju den med vitlök, fast den där låter ju också spännande. Mycket skriverier om mejeriet i Boxholm sedan det såldes, tror inte att den görs i Boxholm längre, det mejeriet heter nu Glada Bonden. Fast att det är på hemmaplan är jag dåligt insatt i turerna. Ha en bra eftermiddag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Osten tillverkas nu i Östersund 👍

      Radera
  8. En bra skyltning ...bra hittat!
    Kryddost är gott, men i ren protest köper jag inte Boxholmsosten som görs i Östersund, utan bara den som görs hos Glada Bonden i Boxholm. Tyvärr har de ännu ingen kryddost ...
    Kram

    SvaraRadera
  9. Trevlig skyltning!
    Sarenbrants böcker tycker jag om och har läst och lyssnat de flesta.Den här lyssnade jag för ett tag sen. Riktigt bra den också.
    Kryddost gillar jag, men som Anki är jag "Tjalle Tvärvigg" här. Tycker inte att Boxholms ost ska kallas för det när den inte tillverkas där.
    Visst vore det ju lite trist om "inget serdeles anmärkningsvärt inträffade" . Sedan beror det ju på förstås.
    Stor kram

    SvaraRadera
  10. Nu fick jag lära mig något nytt om färgen svart. :-) Stilig och rätt och "För att gömma sig och låta budskapet tala". Det kommer jag lägga på minnet när jag får kommentarer om att jag klär mig i svart. ;-)
    Läckert omslag på boken. Har dock inte läst något av Sofie Sarenbrant.

    SvaraRadera
  11. Ost är fint det, jag har dock aldrig smakat din sort. Hörligt inlägg :) En fortsatt trevlig söndag!

    SvaraRadera
  12. Lidköpingsskylten tyckte jag var väldans läcker - däremot kryddost är inget för mig! Tror att det är kumminsmaken jag inte gillar.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  13. Har också läst alla böcker av Sarenbrant. Hon levererar vavrje gång:-)
    Visst var det Åsa som frågade var Boxholms ost tillverkas. Hade aldrig gissat på Östersund. Personligen gillar jag inte kryddade ostar. Ost ska smaka ost inte krydda. Tur att vi alla har olika smak;-)

    Om den intravenösa mindfulness är mindre flummig än den vanliga, så gärna för min del;-)

    Affischen om Lidköping är cool. Tror även andra städer har hängt på den idén. Tycker affischen är både rolig och informativ. Nej, inte har det hänt mycket den gångna veckan. Helt okej!

    Skoj med att du får olika synpunkter på dina tankar. En engagerad läsekrets är en bra läsekrets:-) Har noll koll på hur präster klär sig. Påven visades häromdagen på tv och han var klätt i helvitt. Å mig vetande är katolska präster fortfarande svartklädda. Sedan har vi imamerna som klär sig i svart, vitt och brunt. Å äldre muslimska kvinnor är alltid klädda i svart. Nästan så jag blir sugen att forska i ämnet. En sak är i alla fall helt klar - du klär dig bäst i rött:-)

    Tuen tack för en rolig skyltning och länken - å lite hjärngympa:-)

    SvaraRadera
  14. Ost ska smaka ,-) Mysigt att resa in till Norge och handla lite gott ,-)
    Boken är ett tips som jag skriver upp.
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  15. Jag är väldigt förtjust i gamla skyltar med gammaldags stavning, ordet Veckoöfversigt var läckert! Även lilla Säfsen har en ort-tavla, fanns till försäljning där, fast nu ser jag att de är olika. Här på din tavla syns platser i staden, på Säfsentavlan var det säfsmål som fanns textat. väldigt kul med dialektuttryck som jag som ändå bodde på orten i tjugo år ofta inte begrep.
    Vet inte om jag smakat Boxholms kryddost. Det låter som en ost jag skulle gilla, i allafall kryddningen. Ska försöka hålla ögonen öppna nästa gång det är dags för ost, mitt val faller ofta på prästosten.
    Tack för veckans skyltning, ha en fin ny vecka som innehåller Tjugondag Knut inte minst, nu åker julen ut!

    SvaraRadera
  16. Oh, Boxholms kryddost, mums!

    SvaraRadera