onsdag, februari 09, 2022

Kyrkans värdar en söndag

God morgon, en onsdag! Med foton från i söndags. Perfekt. Lennart, min fine kompis, som varit kyrkvärd i över 30 år (han borde få medalj), vi tjänstgjorde tillsammans denna gången. Som vi gjort så många gånger. 

Det har verkligen skiftat under åren, med gudstjänstgrupper och ibland har vi varit tre värdar samtidigt.

Så kom pandemin och de som var 70 plus fick inte jobba, för att de ansågs sköra, utan det fanns två yngre som körde ensamma var och en, en längre tid och ibland fanns där ingen kyrkvärd alls. 

Sen lättade restriktionerna och vi lite äldre och vaccinerade fick komma en och en och läsa texter. Och just nu är vi två med ganska få arbetsuppgifter. 
Här ser vi ett stort knotigt träd i fronten mot den stora S:t Nicolai kyrka i centrum, den kyrka och församling som jag tillhör, men som jag inte tjänstgör i. 

Så därför är inte jag vald kyrkvärd på Kyrkans Gård i Sunnersbergs församling, utan är gudstjänstvärd, fast jag gör samma saker. Det har jag gjort i över nio år och trivs bra.

Här är jag uppklädd inför Kyndelsmässodagen på Kyrkans Gård, dit som jag fick skjuts av Lennart denna gången. Det var nämligen glashalt ute. Liturgisk färg var vit, vilket jag tycker är kul att anamma ibland.

Taizéhalsbandet bär jag gärna. Här finns ett kors för varje gång jag varit nere i sydöstra Frankrike.

Jag önskar alla en fin onsdag med ljus och kärlek 🙏

12 kommentarer:

  1. Vilket läckert träd!

    Ha en fin liten lördag :-)

    SvaraRadera
  2. Så fint halsband!
    Var kyrkvärd under något/ ett par år. Mådde nästan lite dåligt av det. Det var inte "jag". Hoppade av, skyllde på att min mamma var sjuk. Vilket hon var...men också bra att ha en anledning att lämna något dom inte känns bra. Mer än 20 år sedan!
    Ok att göra misstag ibland!
    Beundrar er som hittar er plats och håller fast vid den.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Så fin du är och så bra att du kunde få skjuts av den stilige Lennart. Det är inte trevligt att gå eller cykla när det är glashalt.
    Ha en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Verkligen ett fint halsband, gillade färgerna.
    Hoppas din dag varit bra!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Din vän Lennart påminner om Bosse bildoktorn. Kul idée att köpa ett hänge till halsbandet varje gång man är på ett ställe. Ha en bra onsdag!

    SvaraRadera
  6. Fin bild på dig och ett fint halsband!
    Ha en fin fortsättning på onsdagen!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilken bra bild på dig och färgerna har du anammat. Det går väl lika bra att vara aktiv i en annan kyrka än den man tillhör tänker jag.

    Önskar dig en fin onsdagskväll!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Gillar halsbandet 😍
    Kyrkvärd vill jag minnas från min barndom och när Elin gick på barnverksamhet på Filadelfia var sånna som tog kollekt - möjligtvis delade de även ut psalmböcker.
    Du verkar ha andra uppgifter.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Gillar också halsbandet - riktigt läckert. Ja, hela selfien är jättefin:-)

    SvaraRadera
  10. Om det heter det heter gudstjänstvärd eller kyrkvärd kanske inte så kvistigt om det är liknande arbetsuppgifter. Har förstått att kyrkorådet utser kyrkvärdar men inte gudstjänstvärd. Men det kan ju göra detsamma.
    Spännande halsband och en fin bild på dig.
    Stor kram

    SvaraRadera
  11. Vilket ovanligt träd1 jag har aldrig sett ett så knotigt tidigare. Ditt halsband är mycket vackert och kul att du har ett kors för varje tillfälle. Kram

    SvaraRadera
  12. Så fin du är!
    Härligt för dig att vara igång igen.

    SvaraRadera