tisdag, februari 08, 2022

SELFIE - en ordlek - nr 6

God morgon! Tandläkarbesöket är avklarat. Inga hål men hälsotillståndet i den inflammerade tanden har ställt till det, den är inte bara att dra ut. Tandläkaren ska fundera, diskutera, ja det får bli det som är bäst ur alla vinklar.

Trist bara att sånt här inte räknas som sjukdom, för det ville jag då kalla det.

Då halkade jag in lite på Sarahs grisar. Jag kan inte svara på alla frågor, men jag vet att dessa tre ska då inte blir mat, de ska användas i produktion av nya gullisar.


Alltså dags för mallen till den sjätte omgången av SELFIE, tolv "nyckelord" och svaren hänger ihop genom att sista bokstaven i första svaret blir första bokstaven i andra svaret o s v. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du har lust med!  Häng på i Klimakteriehäxans ordlek!  

1. Min hobby:  Stickning

2. På huvudet:  Glödande kol (det har jag naturligtvis inte, men det var det enda jag kom på på G.

3. Tidsfördriv:  Lyssna på böcker.

4. Dryck:  Rött vin.

5. Bok jag aldrig glömmer:  Nu ska vi sjunga.

6. Älsklingsmat:  Asiatiskt är gott. 

7. Häftig person:  Tage Erlander.

8. Dit längtar jag:  Rhodos.

9. Plagg jag avskyr:  Slipover

10. Lagar aldrig:  Råbiff

11. Pasta: Farfalle - Fjärilspasta

12. Alltid i frysen:  Avokado (en liten nödlögn, för jag har det bara ibland som komplement).

Ljus och Kärlek 🙏

17 kommentarer:

  1. Ja, nog är det konstigt att tänderna inte verkar räknas som att höra till kroppen...
    Hoppas att det ordnar sig på bästa sätt med den dumma tanden!

    Ha en fin tisdag!

    SvaraRadera
  2. Du får be tandläkaren skicka en remiss till tandkirurgen, då går det som sjukdom.
    Så kul att det finns en ny selfie och kul att läsa dina svar.
    Nu ska jag klura på den!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix det gör det inte, inte hör i Västerbotten i alla fall…

      Radera
  3. Så tråkigt att tanden fortsätter att krångla. Nog borde tandvård höra hemma under den vanliga sjukvårdsförsäkringen tycker jag.

    Alltid trevligt att läsa dina svar! Själv funderar jag faktiskt på att hänga på...

    Önskar dig en fin tisdag!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Så snyggt det är hos tandläkaren ,-) Tråkigt att tanden krånglar, jobbigt och jag tycker att tandhälsa borde ingå i högkostnadsskyddet! Hoppas det löser sig på bästa sätt! Klart att grisarna bara ska bli gullisar ,-))
    Har läst vad du svarat , du klarade det riktigt bra ,-)) glödande kol...skrattade jag glatt åt ! Varmt skulle det bli alla fall ,-)) Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  5. Hoppas det glödande kolet inte ligger kvar för länge ... fniss!
    Mitt ex av "Nu ska vi sjunga" har jag kvar. Äter väldigt gärna råbiff, men det blir på restaurang.
    Skoj att detta rullar på!

    SvaraRadera
  6. Det gäller att hålla sig varm om skulten! Visst borde tandhälsan ingå i högkostnadspriset, och öronen och synen med. Både tänder, öron och syn förändras med åren, och det kan bli en dryg kostnad att ta av pensionen. Ha det gött!

    SvaraRadera
  7. Stickning har vi gemensamt och asiatisk mat. Glödande kol lät farligt.Håller fullständigt med dig om att tandvården borde räknas in under all annan vård. Tänderna hör ju till kroppen...i varje fall de permanenta tänderna. Samma. borde gälla för glasögon och hörapparater. Kram

    SvaraRadera
  8. Trist med tanden som bråkar - och visst är det konstigt att tänderna inte räknas som en del av kroppen när det gäller ersättningar, för det är ju inte gratis precis.
    Kul att läsa dina svar :)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Skojjsigt med selfie och Dina svar, glödande kol på huvudet känns lite som överkurs även om jag antar det finns fakirer som sysslar med sånt 🔥
    Tänderna är ju för oss vanliga dödliga en del av den fysiska kroppen och munhälsa påverkar övriga delar av kroppen som till exempel hjärtat, men för dem som bestämmer är tänderna tydligen inget kroppsligt.. att gå till tandläkaren är dyrt.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Slipover gillar jag. Hade ofta förr. Borde sticka en ny....förvjag har ju faktiskt en hobby..Stickning. Att jag missade det!
    Råbiff! Tvi vale! Hur kan man äta!
    Hoppas att man snart får ordning på dina tänder! Kram

    SvaraRadera
  11. Så grisarna ska inte bli mat utan avelsgrisar - hahaha. Jo, du har stickning som hobby, jag har fotboll och Sarahs familj satsar på grisuppfödning. Varför inte? Alla är vi olika så...
    Håller helt med dig att rätter från Asien för det mesta är goda oavsett vilket land de kommer ifrån. Slipover är 50-tal - på sin höjd 60-tal för mig.
    Har heller aldrig gjort råbiff själv, men älskar att äta den gamla hederliga rätten på restaurang. Men då råbiff är en svensk klassiker, finns den knappt kvar på menyerna nuförtiden.
    Sedan lärde jag mig nåt nytt. Inte visste jag att man kunde frysa in Avikado. Man lär sig så länge man lever.

    SvaraRadera
  12. Alltid kul att läsa andras svar i denna ordlek!
    Råbiff är gott, men det är inget man gör själv...konstigt nog?
    Jag hänger gärna med till Rhodos, och älskar också asiatisk mat.

    Trist med din tand, hoppas det blir en bra lösning, och att du inte har ont!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Löjligt att tänderna inte tillhör kroppen. Hoppas i alla fall att din tandläkare kommer med en bra lösning på problemet!
    Kul läsning om selfieorden! :)
    Kramar

    SvaraRadera
  14. Fint att tandisbesöket är avklarat men en inflammmation är alltid knepigt. Hoppas det ordnar sig och att du inte behöver ha ont.
    Kul att lösa dina svar och såg flera som kunde passa in på mig också. Ite minst asiatisk mat. Lagar det ett par gånger i veckan och det blir då också en matresa.
    Råbiff lagar jag ibland och köper då färs av bästa kvalité i Östermalmshallen som de mal åt mig.
    Avokado i frysen? Ja, varför inte.Många av de frysta proodukterna är ju mer miljövänliga dessutom. Brukar ha den färsk men den är ju det skicket inte så hållbar så jag köper inte så många i taget. Men de finns med nästan varje dag hemma i det vi äter-
    Önskar dig en fin onsdag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  15. Och jag som äntligen hittade en slipover! Det perfekta plagget när en tröja blir för mycket och en skjorta för lite...haha, men när jag var barn och mamma stickade och virkade i stort sett alla kläder utom långbyxorna, då var det inte kul med slipover...
    Råbiff är så gott, det var länge sen nu. Fast vet du, jag gör en köttfärssmet och sen har jag en rejäl klick på ett knäckebröd, mums!
    Jag gläds åt att jag fått ljudböcker att funka för mig efter en del träning, det är ju så avkopplande. Ha de så gott

    SvaraRadera
  16. Att gå till tandläkaren är bland det värsta jag vet, och det blir värre med åren. Roliga svar du fick till på din selfie. Tage Erlander är du nog ensamm om denna vecka.

    SvaraRadera