söndag, februari 20, 2022

Skyltsöndag 220222

God förmiddag till denna söndag och skyltsöndag med BP! Och pinfärska skyltar.

Idag är min enda aktivitet ett styrelsemöte kl 17.00 i andra änden av stan, för Vasa Orden av Amerika. Får väl se hur jag tar mig dit, jag har tiden på mig. Strålande sol på det lilla lagret av snö kan även locka till en promenad vid Vänerkanten. Det gäller att ta på sig bra bara.

Det känns som om jag levt i sus och dus med mina extra nya ögondroppar. De är bara bromsmedicin och jag hoppas att jag tål dem, Ja, alla tio dropparna är bromsmediciner. Lite jobbigt att ta in. Min muntorrhet kommer på natten, har vatten bredvid sängen.

Kan någon förstå varför det står uppdukat med vatten och kaffe, när det är strikt munskydd som gäller? Jag frågade aldrig, men det känns som spel för gallerier. Alla patienter satt snällt still med sina munskydd på.

Ja, jag bestämde mig för att göra dagen lite roligare och inte beställa taxi hem utan strosa på stan i Skövde och ta bussen hem, som ju är gratis. Men jag insåg att jag hade lite att lära. Jag kunde knappt läsa gatuskyltarna. Ingen rolig upptäckt. Så jag fick gå lite längre än tänkt. 

Ett minne flöt upp. För tio år sedan i oktober gick jag Caminon i Spanien. Vi var egentligen en grupp men var och en gick i sin egen takt, så ibland gick jag själv eller med okända. Jag letade upp lämpligt härbärge i okända kvarter med bara en enkel karta.  Inget som jag kan idag. Tacksam över minnet!

Ljus och Kärlek🙏

9 kommentarer:

  1. När det är strikt krav på munskydd kändes det lite onödigt med kaffe men man hade väl fått ta av det för att äta och dricka.
    Tråkigt att din syn är försämrad men det är i alla fall tur att det finns bromsmediciner. Insåg själv i somras hur oerhört viktig synen är...

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
  2. Känns som om det är dags att ta bort munskydden. Iaf när man ska dricka kaffe! : )

    Jobbigt med försvagad syn. Åldrandet har sitt pris! Det gäller att acceptera det! Kram!

    SvaraRadera
  3. Här ser man inte många som använder munskydd nu, inte ens på vårdcentralen. Där är det nästan bara personalen som använder det.
    Nog måste man väl få ta av munskyddet om man vill ha sig en kopp kaffe!!
    Ha en skön söndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Inget kaffe utan grädde och ingen kärlek utan kyssar 😅 men hur sjutton dricker man kaffe ☕️ med munskyddet på?
    Så tråkigt med Dina ögon 🤗 hur funkar det med glasögon, kan Du få starkare glas eller hjälper inte den korrigeringen i längden?
    Bra skyltat 👍
    Kram

    SvaraRadera
  5. Åsa: Det är inget fel på min synskärpa, den fixas av glasögonen, det är synnerven som försvagas. Kram!

    SvaraRadera
  6. Fint att du fick dina ögon genomgångna men trist att du ska behöva ta bromsmedicinen. hoppas din hjälper och att biverkningarna bleknar eller helt försvinner.Vad gäller munskydd antar jag att om man äter eller dricker är de inte nödvändiga. Så är det i alla fall på vår läkarmottagning och på Södersjukhuset.
    Tack och lov har jag ett bra lokalsinne men det blir ju ändå att jag ofta går långt. Mest för att jag tycker om det. Men för din del, med tanke på var du varit och med behandling så var det inte så lyckat med just denna utsvävning.
    Önskar dig en fin söndag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  7. Holy Kebab - ett underligt namn, men med tanke på att kedjan har sitt ursprung i bibelbältet och Jönköping, så förstår jag. Å deras kebab såg verkligen otroligt god ut. Så sugen jag blev nu...

    Är inte helt införstådd med Capios ögonskylt. Jag menar - okej, ögon är vackra för det mesta. Men hr man en ögonsjukdom som du så anser jag att skyltarna är ett hån.

    På vårdcentralen och på sjukhus har dom börjat bjuda på fika igen. Termos och kakor som är inpackade i cellofanpapper. Okej för mig. Det är ju samma sak om du är ute på restaurang och är tvungen att ha munskydd (som det var i Spanien till exempel) så skjuter du bort munskyddet när du äter och dricker. Sen åker det på igen.

    Skrattade gott åt skylten med lokalsinnet. Japp, jag har kommit långt om man säger så;-)

    Visst är det bra att ha minnen som man samlat på sig under ett liv. Det har jag alltid sagt att fotoalbum är den viktigaste ägodel jag har. De ska komma fram när jag hamnar på hemmet. Skulle inte vilja vara utan minnen.

    Både du och jag har ju roat oss medan vi fortfarande kunde. Det är många som väntar på att bli pensionärer för att förverkliga drömmar. Himla dumt tänkt om du frågar mig...

    Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

    SvaraRadera
  8. Din enda aktivitet! Jag fattar inte riktigt hur du orkar? Visst, det mesta är säkert skoj och du vill förmodligen ha kalendern fulltecknad men ändå..,. Jag blir stressad om jag har en aktivitet i veckan! Har inte koll på vad som felas dina ögon så jag kan inte bedöma det du skriver om dina ögondroppar. Mitt ögonproblem handlar om extremt torra rinniga ögon som stör mig varje minut av min vakna tid, och inget hjälper...
    Kanske dags att skippa optiker och leta efter en ögonläkare?
    Haha för sista skylten, Lokalsinnet är betydligt bättre i skogen än i stan...Gå långt får jag då göra,,,hihi

    SvaraRadera
  9. Du håller verkligen igång - och det beundrar jag dig för!
    Svårt att dricka kaffe med munskydd ...
    Gillar den sista skylten - det skulle kunna vara jag :)
    Kram

    SvaraRadera