fredag, april 29, 2022

Fem en fredag - Favoriter

Här kommer min fredag med foton i olika storlekar men de är rätt färska ändå, som Flowers on Fridays, typ. Fast ändå inte.

Magnoliaknopp!

Torgbron, som numera enbart är en promenad- och cykelbro. Förr ledde vägen rakt ut från Lidköping till Skara. Det heter således Skaragatan rakt fram. Bakåt finns torget.

Då var klockan slagen för den roliga Elisamatildas fem frågor som idag handlar om favoriter. 
 1. Vilken radiokanal väljer du mest att lyssna på? Det varierar mellan lokalradion och P1 eller att radion är helt tyst.
 2. Vilken är din just nu favoritplats? Just nu är det fåtöljen framför TVn. (Under min postcovid var det oslagbart en del av soffan).
 3. Vad tittar du helst på, på tv? Nyheter, Go´kväll, dokumentärer
 4. Vilken doft gör dig alltid glad? En gammaldags hård tvål, såsom Barnängen eller Palmolive.
 5. Vilken bok kan du läsa om och om igen? Ingen. Samma musik kan jag höra gång på gång men inte läsa om en bok. Dock kan jag se en filmatisering av en läst bok.
Ljus och Kärlek🙏

14 kommentarer:

 1. Nu hittar man något nytt i naturen dag, så fint, ibland är tystnad också fint, morgonnyheter i svt, maken använder Barnängen, ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du har! Känns som att ni har kommit lite längre i våren än vad vi har! =) Men jag håller med dig helt att man inte kan läsa böcker fler gånger, det är kanske vilka typer av böcker man läser!

  SvaraRadera
 3. Barnängens barntvål har jag använt i alla år till ansiktet. Den doftar gott och lagom. Läser inte heller om böcker, även om jag ibland haft ambitionen att göra det. Ha det fint i helgen!

  SvaraRadera
 4. Barnängens tvål doftar gott. lite baby. babydoft är det finaste som finns. det glömde jag. svårt att hinna läsa om när det finns så mycket både nytt och gammalt som en inte läst. trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder från din stad.
  När det gäller dofter så tycker jag direkt illa om hårda tvålar. Där är en obehaglig underton som jag känner så nej, inget för mig. Tänk så olika man kan tycka men vad gör väl det!

  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Har också svårt att läsa om en bok. Eller se samma film flera gånger.
  Lyssnar bara på P4 här hemma. Mest musikkanaler i bilen. Finns flera bra med gamla godingar.
  Doften av hårdvallta.ja, den minns jag. Framförallt sedan lärarhögskoletiden, då jag hade ett rum men en liten alkov för tvättfat. Det luktade tvål i hela rummet. Kunde ha varit en värre doft än så.
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 7. Jag tycker som du, böcker äser jag nästan aldrig om men musik kan jag lyssna på flera gånger. Är inge vän av fast tvål, gillar inte doften och tror att bakterier trivs bra i dem.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Idag höll jag inte på att få kommentera, inte ens dom anonym 🫠
  Jag har vanligtvis det tyst runt om mig när jag är själv, ser jag på tv och det icke pratas svenska stänger jag av ljudet, radio lyssnar jag möjligtvis på i bilen.
  Jag läser sällan om böcker numera, gjorde det förr.
  Fina blomsterbilder 😍
  Än är det hyfsat sparsamt med något sådant häromkring.
  Kram
  /åsa

  SvaraRadera
 9. Trodde du skulle välja solstolen på din balkong som favo plats, men det är kanske fortfarande lite för kallt för att vara en favorit;-)
  Läder heller inte om böcker. Undantag Harry Potter serien. Filmatisering av böcker blir jag ofta besviken på. Förstår ju att man inte kan ta med allt i en film som man läser i en bok med frm hundra sidor, men ändå;-)

  SvaraRadera
 10. Men åh, magnoliablom och körsbärsblom! Vi har knappt vitsippor ännu...men de kommer.
  Tyst radio gillar jag bäst, dokumentärer gillas, tvål? har nog inte sniffat på någon hård tvål på evigheter! Håller med om att inte läsa om böcker, skulle i så fall vara någon man gillade jättemycket som ung o som man är nyfiken på om den fortfarande håller måttet.
  Glad Valborg till dig

  SvaraRadera
 11. Fina vårbilder. Nej, läsa om en bok gör inte jag heller, kom bara på att barnböcker har man läst många gånger för barnen ;-)
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Jag är också mycket för dokumentärer, inte minst på radion. Brukar lyssna på såna från P3/P4 när vi sitter ute på terrassen och njuter :-)

  SvaraRadera
 13. Vi har samma tankar om böcker - jag läser sällan någon två gånger.
  Och det där med hård tvål och doften från dem var ett svar jag gillade :-) Använder själv Palmolives duschkräm!

  SvaraRadera
 14. Jag klarar inte lukter av parfymerad tvål, men Barnängen luktar faktiskt gott och irriterar inte näsan/ögonen.

  SvaraRadera