fredag, maj 13, 2022

Fem en fredag den 13:e - TREVLIG

Välkommen, fredag! Hoppas på väder av något slag, helst bästa.

Då var klockan slagen för den roliga Elisamatildas fem frågor som idag handlar om TREVLIG.
 1. Vad är det trevligaste någon sagt till dig i veckan? Att jag sjöng min solovers fint. När man är med i en liten kör på nuvarande nio personer, så finns det möjlighet att var och en får en solovers och det är kul.
 2. Hur gjorde du veckan lättare för någon? Jag har kommit med lite tips om körsånger.
 3. Vad fick dig att le? Foton och videosnuttar på barnbarnen, för att inte tala om de nykläckta kycklingarna!.
 4. Vad är ett trevligt möte du haft från veckan? Åter igen mina sångövningar. Jag har inte varit ute på något annat just denna veckan.
 5. Vad är en trevlig kväll för dig? En möteskväll med vännerna i Vasa Orden av Amerika. Underhållning, god mat och gott vin.

Ljus och Kärlek🙏

13 kommentarer:

 1. solovers skulle jag inte våga sjunga... min kör hette "Vi som inte kan sjunga", men roligt hade jag med ett par hundra andra. Härligt att kunna ha kontakt med barnbarn med teknikens hjälp, ha en trevlig fredag!

  SvaraRadera
 2. Solo skulle jag aldrig sjunga. Min sångröst lämnar en del att önska så det överlåter jag till andra. Härligt att du fick beröm för visst blir man glad.
  Kontakten med barn och barn betyder väldigt mycket och den nya tekniken är till god hjälp.

  Kram och och god fredag!

  SvaraRadera
 3. Så härligt att kunna sjunga så fint! Har sjungit ensam på scen i revysammanhang. Kompet fick sänkas ordentligt innan det träffade rätt. Alltsammans i kör skulle passa mig bra...och har gjort. De flesta kan ju faktiskt sjunga tillsammans med andra. Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 4. Anna-Lena...som numer har blivit anonym!

  SvaraRadera
 5. Nykläckta kycklingar - så härligt!

  Jaha, det var Vasa Orden av Amerika som var din orden. Kul!

  SvaraRadera
 6. körsång är väldigt roligt. solon lämnar jag åt andra. visst är det roligt med bilder och filmer av barnbarnen. nykläckta kycklingar har jag inte sett på länge. farmor hade alltid burar med kycklingar som hon flyttade allteftersom gräset tog slut. trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Bilder och videosnuttar på barnbarnen gör att man blir varm om hjärtat! Barnbarn är det bästa som finns!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Låter som du har haft en väldigt trevlig vecka på många vis :-)

  SvaraRadera
 9. De nykläckta kycklingarna 🐤 och griseknoen hos Sarah gör ju varje människa som får dela detta med Dig glad 🤩
  Körsång eller sång för mig är ingenting 🫠 när jag var så dör 7,8 år fick jag veta att jag inte kunde sjunga 🎵 🎶 som enda tjej från lågstadiet till högstadiet fick jag icke vara med och sjunga på skolavslutningen och andra skolevent, det var stopp ✋ lite mobbning faktiskt från lärare/skola.
  Ha en fortsatt fin fredag kram
  /åsa

  SvaraRadera
 10. Du verkar ha haft en riktigt trevlig vecka som innehöll det mesta, inklusive nykläckta kycklingar. Det är inte många som har bevittnat det.
  Hur var det nu igen med kycklingarna? Är de sällskapsdjur med äggleverans eller kommer de att hamna på tallriken före eller senare?

  SvaraRadera
 11. Hej, så roligt att du uppskattar kören så mycket. Jag kom aldrig över min blygsel och ville aldrig sjunga solo, då började rösten darra. Men det handlar säkert mest om övning och ...övning.
  Underbara blomster hos dig, man blir glad av att se dem!

  SvaraRadera
 12. Kul med kör! Det enda jag sjunger är när någon fyller år. Syrran fyllde nu den 10:de, och hon bara skrattade när jag sjöng, så då kan du tänka dig! Allt smått, djur eller människa, får en ofta att le helt automatiskt. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Fint med en kör där alla kan få sjunga solo!

  SvaraRadera