fredag, maj 27, 2022

Fem en fredag - Gott och blandat

Lite kul kombination av byggnader. En vy, sedd från Stadsträdgården ut mot det gamla tingshuset och precis där bakom syns en del av det gamla vattentornet.


Då var klockan slagen för den roliga 
Elisamatildas fem frågor som idag handlar om gott och blandat.
 1. När var du senast helt offline? Det är inte ofta för mobilen är ju en allt i allo och till stor del en kamera. Men under en konsert är det helt offline, förstås.
 2. Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad? Troll (jag var sminkös under KarlXII-spelen i Dals Ed och fick sminka både rövare, polska soldater och självaste Kungen plus att jag själv fick spela sårad soldat. Gillar att busa),
 3. Vilka två val behövde du senast välja mellan? Att cykla tur och retur och riskera regn på hemvägen, eller promenera och få skjuts hem.
 4. Vad gjorde du senast i skogen? Promenerade.
 5. Vilken aktivitet gör du helst ensam? Eftersom jag lever ensam så gör jag allting själv.

Ljus och Kärlek🙏

17 kommentarer:

 1. Ja rolig bild, för jag trodde först attde hörde ihop tornet med huset ,-))) Sen såg jag ju!
  Väldigt vackert tingshus ,-) Lite annat än vad som byggs nu många gånger, en låda bara.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 2. jo, mobilen är på jämnt, barn och barnbarn hör av sig och sånt, det tycker jag bara är trevligt ❤️ kul om vattentornet skulle vara ihop där.

  SvaraRadera
 3. nej, en är sällan helt offline. härligt att promenera i skogen. ibland behöver en inte ens klä ut sig för att se ut som ett troll

  SvaraRadera
 4. Hm, jag är faktiskt offline lite då och då varje dag, stänger till och med av den ibland men är nog ensam om det kanske…. Ha en fortsatt skön helg.

  SvaraRadera
 5. Telefonen är ju alltid med nuförtiden, men på vissa kryssningar har den bara fungerat som telefon, inget nät inkopplat. Det går bra det med :-)

  Ha en bra start på helgen!

  SvaraRadera
 6. Fin bild! Vilket av valen valde du? Det är inte ett så enkelt val, att åka hem när man vill även om det regnar kan ju vara att föredra i vissa hänseenden. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. LillaSyster2022-05-27 13:23

  Jag som hade tänkt utforska din stad för några veckor sedan, bla besöka den där underbara parken =) Men så blev det inte, maken hade inte fått med sig allt till cykelloppet......så istället för en egen stund med Lidköping under fötterna bar det av mot Landvetter för avlämning och sedan hemfärd i bil för min del.

  SvaraRadera
 8. Val står vi inför hela tiden, stora eller små. Cyklade du? Det har du rätt i, att lever man ensam så gör man också det mesta ensam. Och det är inte ens något man reflekterar över. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Numera är man nästan online hela tiden och tiderna har verkligen förändrats. På gott och på ont som med mycket annat.
  Lever man ensam blir det självklart att man gör det mesta i vardagen ensam. Något som jag föredrar att göra ensam är att handla kläder. Många vill ha smakråd med sig men inte jag.

  Önskar en fortsatt fin fredag!

  Kram

  SvaraRadera
 10. "Kan själv" har sina fördelar!

  SvaraRadera
 11. Offline är jag typ alltid mellan kl 22 - 12, jag har mobilen avstängd när jag sover och under bilkörning.
  Gillar bilden, jag trodde vattentornet var ett torn på byggnaden…
  Att promenera till målet och få skjuts hem är att föredra när det är risk för regn senare på kvällen.
  Kram
  /åsa

  SvaraRadera
 12. Ett troll var precis vad jag var på en maskerad för drygt 30 år sedan, haha! Men vete tusan om jag vill vara det igen?
  Många val man måste göra hela tiden, och oftast blir det ju bra val!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Gillar ensamttid! Men kanske inte alltid. Online, det är man ju dygnet om. I skogen brukar jag promenera ...om det inte är bärplockningstid. Kram//Anna-Lena

  SvaraRadera
 14. Tingshuset och vattentornet - ja, snacka om totalt kulturkrock. En riktig läcker effekt där. Bra fångat:-)
  Håller med om ettan. Man är ju totalt handikappad när wifi inte finns på flygplan eller på båtar.
  Att du var sminkös var en total nyhet för mig. Tänk att man kan lära sig nåt nytt även om en bloggkompis man har följt i mera än 10 år:-)

  SvaraRadera
 15. Vilken rolig bild! Promenera dit och ta bilen hem lät som en bra kombo faktiskt. Vilket blev det? Vad roligt att du har varit sminkös.

  SvaraRadera
 16. Vilket val gjorde du, cyklade eller gick du?
  Bra att kunna klara det mesta när man bor ensam.
  Tufft att du har varit sminkös, kräver väl kreativitet.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 17. Fint foto på häftiga byggnader, nog ser man dock att stilarna inte riktigt passar ihop så det är något lurt..
  Att du är busig ser jag på varenda selfie du visar, tillvaron är ju annars mycket tristare om man inte kan skoja till det. Lät spännande att vara sminkös, och jag är säker på att ni gjorde succé. Valde du skjuts hem tro?
  Ha en fin första sommarvecka anno 2022

  SvaraRadera