torsdag, juli 07, 2022

Inför Power Big Meet 2022

Idag är det torsdag och då startar PBM (Power Big Meet) Amerikanska veteranbilar från hela världen kommer, så det är enormt stort event. Man räknar med 20.000 bilar i stan.

Man håller till ute på Hovby flygfält i Lidköping och cruisar torsdag-lördag mellan kl 18-01 på natten.  Som bekant så brukar de också hålla till på parkeringar hos mig på Läckögrillen, hos Mc Donalds och vid Arenan, med stök och höga ljud.

Jag såg redan igår att det kommit en del fina bilar. Kommunen har satt ut bajamajor och en stor skräpcontainer. Tillfällig färdigmat kommer att serveras (Ubbes Grill på hjul, Läckögrillen är ju skrot) I eftermiddag blir det också ett äkta raggarbröllop men det kan jag inte se då det hålls i Hovby.

Jo, jag var väldigt aktiv igår. Hade tvättstugan plus att jag cyklade fram och äntligen fick köpt mig två kassar med pelargoner. Torget är billigast, kan få blommor för 20 spänn styck. Sedan hämtade jag ut ett nätt paket med tre tunikor som jag skickat efter från Kina. Riktiga svala sommarklänningar.

Det gamla vattentornet.

Också en cykelutsmyckning! Nu är det jul igen!

Det har regnat inatt och fram tills nu. Solen kommer, hoppas på mindre blåst!
Ljus och Kärlek🙏

15 kommentarer:

 1. Så vacker himlen är ovanför vattentornet! Allt det andra som du visar också Gerd, men himlen fastnade jag särskilt för. Du får mannekänga med dina nyförvärv från Kina säger en nyfiken Karin som också borde nyförvärva sig några sommarlätta klänningar.
  Ha en finfin torsdag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte billiga snygga Zara-toppar på Madeira, de kostade bara 25 kronor!

   Radera
 2. LillaSyster2022-07-07 11:44

  Här har regnat sen jag gick upp vid 06.30 och det tilltar mer och mer....Men visst det behövs ju. Ha en bra dag =)

  SvaraRadera
 3. Brukar förstås dra mängder sv motorintresserade. Bra att det fixas fina mötesplatser igen..
  Spännande med klänningar/tunikor från Kina. Billiga blommor! Kanske för att säsongen börjat gå mot ditt slut?Hoppas att du visar dem snart! Både blommor och tunikor, menar jag då!
  Ha det gott! Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid billigare blommor på torget!

   Radera
 4. Fina bilar i all ära och det har jag inget emot men det är tråkigt att det måste dra med sig fylla och stök på kvällarna. Det hör liksom inte ihop tänker jag.

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
 5. Power Big Meet höll väl till i Västerås tidigare? Eller blandar jag ihop denna ”bilträff” med något annat 🤔
  Tunikor från Kina… Du får visa upp Dina köp en annan dag 😃
  Aktiv som tusan var Du igår… jag skulle behöva påfyllning av blommor för en del jag planterat har icke överlevt för värmen och sedan regn, blåsigt och kyla.
  Ha en fortsatt fin dag ❤️
  Kram
  /åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag la en länk om hur det har varit de senaste åren med PBM. Jo, näst senast var det i Västerås 2017 men sen tog Lidköping över. Dock har det varit paus för pandemin.

   Radera
  2. Jag läste och såg bilden från Västerås 2008
   /åsa

   Radera
 6. Antar att det blir full fart men hoppas att mötet inte släpps in direkt i stan. Bilarna i sig gillar jag men inte det som ofta brukar medfölja. Har upplevt detta i Västerås förr men där ville man inte längre ta emot det hela- Alltför mycket bråk.
  Grattis till blominköpen! Och blommor piggar ju upp.
  Stor kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
 7. Svar: att få en kontaktperson för att ha roligt det funkar inte - i alla fall inte här - kommunen betalar inte för kostnad för resor eller inträde eller liknande.
  Det en kontaktperson här gör… (Elin har en kompis som har kontaktperson) är typ bakar hemma, tittar på film sånt som inte kostar något extra, det var då prat om att de skulle åka och spela bowling (Elin skulle få följa med) men då var antingen föräldrar eller kontaktperson tvungen att betala resan (självklart att vi skulle ha betalt för Elin) och det hade kompisens föräldrar eller kontaktperson ingen lust med.
  Ingen kontaktperson åker typ till Umeå för shopping ☺️
  Och det vi skulle behöva är ju hjälp med sånt jag inte fixar.
  Kram
  /åsa

  SvaraRadera
 8. 20 000 bilar med vidhängande folk. Det blir mycket på en gång. Glad att jag inte är där och ser spektaklet! Tyvärr så mycket bråk och fylla också!
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Tack för länken till Wikipedia! Otroligt att Power Meet har funnits sedan 1978. Fantastiskt! Sådana traditioner ska man vara rädd om. Och det är ju bara en gång per år, så.. Dessutom sitter du ju på första parkett.

  Från och med idag blir det ju en "normal svensk sommar" har SMHI sagt. Så du och jag får väl stå ut med futtiga 13,6 grader som idag.

  SvaraRadera
 10. Spännande med cruisingen! Jag hade också tvättdag igår - det var på tiden!

  SvaraRadera