söndag, juli 10, 2022

Skyltsöndag 10 juli

God tidig morgon till en ny skyltsöndag med BP!
 
Jag är strax iväg på mitt uppdrag som kyrkvärd nu denna söndag.

Här i stan har man börjat att ta vara på gamla lidköpingsfoton som man pryder elskåpen med. Jag har inte hunnit leta upp mer än detta än så länge. Snyggt, tycker jag.

Idag tillkommer två skyltar som inte varit meningen med men som nu blev en mening. Det översta letade jag fram pga att Åsa visade foton från Vojmån och det stället kände jag igen, där var Sigge och jag med husvagnen 2002.

Det andra kom sig av att Ditte bloggade om Ishotellet i Jukkasjärvi och jag kom på att jag hade en handduk därifrån, som Sigge fått vid hans besök där långt innan vi träffades.

Detta sista är från Mårbacka.

Jag har ont av skärmbildsläsning, tyvärr. Svider och kliar i ögonen. Allergitablett och allergidroppar hjälper föga. Inte heller mjukgörande droppar. Blir så här ibland. Ögonen mår bäst på morgonen. Usch, så tråkigt. Min teori är att jag inte tål den senaste sortens medicinska ögondroppar. Jag har ju tre sorter mot glaukom som jag tar två gånger per dag i varje öga, alltså sex droppar.


Avslutar med en karamell filmad från min balkong kl 21.40. Om det var relativt lugnt to-fredag, så kom högtrycket igår kväll med stök och fylla, men jag hade inte ont av det, jag gick och lade mig.

Ljus och Kärlek🙏

15 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att det bara är "ibland", vad det gäller dina ögon. Känns riktigt gott att få gå till kyrkan, även om ditt uppdrag inte har någon lockelse på mej. ( Jag har ju testat) Men lugnet i kyrkan är så gott.
    När tidigare församlingar och pastorat slogs samman till ett jättepastorat, så är det sällan det är en vanlig gudstjänst i närliggande kyrka. Ofta mässa. Då går jag heller inte. Tycker att det är lite läskigt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var fint idag. Jag upplever mässan som rofylld.

      Radera
  2. Snyggt skyltat som vanligt och dessutom med personliga minnen. Hoppas att dina besvär med ögonen är övergående. Om inte så kanske det finns ett alternativ till någon av dropparna. Vår syn är ju så viktig och vi vill att den ska vara så bra som möjligt. Minns ju fortfarande förra sommarens elände med mitt ena öga.
    Önskar dig lycka till med dagens uppdrag.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är tveksam till alternativ. Jag tålde inte en sort för flera år sedan och jag borde ha haft den kvar, förstår jag efteråt

      Radera
  3. Så trist med dina ögon, hoppas det bara är tillfälligt! Kul idé med gamla foton som pryder elskåp och dylikt. Idag ska jag också till kyrkan, det är dop på gång! Ha en fin söndag! Kram från Susjos som är anonym när jag skriver från min iPhone!

    SvaraRadera
  4. Mycket trevlig skyltning här hos dig idag Gerd! Elskåpet är suveränt. Så bra tänkt att göra elskåpen till vardagskonst. En utmärkt bra idé, något för folk att glädjas åt och inspireras av. Det gamla vykortet är ljuvligt.
    All lycka med dina ögon och ditt uppdrag som kyrkvärd.
    söndagskram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kyrkan gick fint. Nu börjar svedan igen, när jag läst lite här, ack ja.

      Radera
  5. Fina bilar medverkar i Din film 👍 J är sugen på att köpa en jänkare, den sista vi hade sålde han för typ 20 år sedan…
    Vojmån jo helt klart värt ett besök 🤩
    Ishotellet skulle jag vilja besöka, nån gång 🤪
    Dina ögon kanske borde uppsöka läkare.
    Kram
    /åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, så då är du en raggarbrud 😄 kul! Nej, läkaren bryr sig inte om att jag inte kan läsa så bra på skärmen.

      Radera
  6. LillaSyster2022-07-10 14:17

    Bra idé att piffa upp elskåpen med historia =) Hoppas att du får hjälp med ögonen.

    SvaraRadera
  7. Så trist med dina ögon och verkligen besvärligt. hoppas du kan få hjälp.
    Fint skyltat. Och roligt att man pryder elskåpen med gamla bilder. Lättar ju upp.
    Roligt också med gamla skyltar du letat upp. Jag fick en så fin kommentar på bloggen just från Jukkasjärvi och samevistet där som jag verkligen gladdes åt. Vackra trakter på alla sätt.
    Skönt om nu lugnet kommer efter alla bilar.
    Stor kram och jag önskar en fortsatt fin söndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är trist med ögonproblem.

      Radera
  8. Så kul att även Lidköping börjat med utsmyckningar av de annars så himla tråkiga elskåpen. Söderköping anlitar ju konstnärer som målar skåpen varje år. Kul tycker jag, precis som du:-)
    Skoj att bloggkompisarna inspirerar dig att lägga upp fina skyltar. Blir så glad för det. Blogglandia är bäst.
    Installationen i Mårbacka är kanoooooon:-)
    Power Meet - ja, jag älskar ju sådant, så jag hade nog inte gått och lagt mig utan kollat var som hände i den ljusa natten.

    Hoppas verkligen att det löser sig snart med dina svidande ögon. Ring till ögonläkaren och fråga vad du kan göra.

    Tusen tack för din fina Skyltsöndag och länken:-)

    SvaraRadera
  9. Sprudlande ideer hos dig idag. Älskar elskåpens klädsel och ödetorpen som fylls av liv ger mej glädjefnatt! inventeringen av ödetorpen är genial! Vojmån var ett kul namn och bastun, ja du vet, du kan inte ta bastun ur en finne. Men, rökbastu heter savusauna på finska, varför inte rätt översättning? Ha en skön sommarvecka!

    SvaraRadera