söndag, augusti 07, 2022

Skyltsöndag 7 augusti

God förmiddag till en ny skyltsöndag med BP

Idag är det min pappas födelsedag uppe i himlen. Han var född 1899 så han skulle ha blivit 123 år, om han hade haft hälsan. Abel Henry Elias var hans namn och äldst i en syskonskara på åtta. 

Ganska så spännande med hans 81-åriga liv. Han klarade körkort utan lektioner på första uppkörningen. Han byggde en båt, byggde sitt eget hus, han uppfann en massa saker, han byggde egen kristallmottagare för radio,  TV-antenn och tog in Italien. Snickrade möbler, helst i teak. Egen företagare inom allt möjligt. Händig! 
Jag steg in här på The Body Shop tillsammans med Sarah. Jag handlade inget. Men direkt på det så kom reklammailen. Storebror ser dig, lite läskigt!

Här är sonen Peter i Vårgårda, min barndomsort. Ligger 6 mil från Göteborg. Ni kommer ihåg cykelbröderna Fåglum väl?

Här arrangeras varje år två deltävlingar i UCI Womens World Tour och motionsloppet Velofondo. Peter deltog i Velofondo och hade frun med sig så de kollade Peters barndomsminnen.

Ljus och Kärlek🙏

15 kommentarer:

 1. Det låter som om du haft en väldigt kreativ och duktig pappa. Fantastiskt så mycket han hann uträtta under sitt 81-åriga liv.
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var fart och fläkt.
   Tack detsamma, kram!!

   Radera
 2. Snyggt skyltat som vanligt! Vilken mångsidig, händig och duktig pappa du hade. Många spännande projekt under en livstid. När det gällde körkortet så körde min mamma upp som privatist en vecka efter hon fyllt 18 år vilket inte var så vanligt på den tiden.
  Önskar dig en fin söndag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din mamma var en tuffing!
   Söndagskram

   Radera
 3. En mycket duglig far 🤩 kreativ och mångkunnig 👍
  Bra skyltat och jo yes storebror övervakar oss… lite läskigt på sätt och vis 🤔💭
  Jag hoppas Du nu fortsätter på bättringsvägen ❤️‍🩹
  Om vädret idag har jag ingen uppfattning 🤷‍♀️
  Ha en skön söndag 🤗
  Kram åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jo en händig montör som åkte ut i bygderna på motorcykel de första åren. Lite av Alltjänst, tänkte på din J.
   Mulet, men det gör inget. Kram

   Radera
 4. Grattis till en kreativa pappa =) Jag har också turen att ha en sådan. Visst är det skrämmande med hur "övervakad" man faktiskt är. Snyggt skyltat. Ha en bra kväll.

  SvaraRadera
 5. Vilken far! Imponerande! Men visst fixade man mycket förr i tiden. Och fick fixa utan att regelverk satte käppar i hjulet.
  Ha det gott! //Anna-Lena

  SvaraRadera
 6. Fina minnen av din pappa! De var kreativa av födsel och ohejdad vana på den tiden tror jag, måste klara sig utan alla bekvämligheter som vi har. Skrattade lite extra åt körkortet. Det var väldigt mycket lättare på den tiden att ta körkort. Vet att min äldre bror bara behövde backa in på en gård och så var det klart. Lite svårare att få körkort idagsläget. Livet har inte blivit enklare när det handlar om bilkörning. Nu behöver du nästan vara professor. Fina skyltar Gerd, tack för dem!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 7. Även jag gratulerar till en händig och kreativ pappa. Till viss mån verkar du har gått i hans fotspår. Tänker på din envishet när det gäller tekniska problem med datorer till exempel.
  Toppen skyltar inklusive "selfien" i hjärtat där. Bra gjort!
  Om du är medlem i Body Shop så gissar jag att du får deras mejl regelbundet. Precis så är jag så himla trött på dessa försäljningsmejl...
  Stilig son du har:-) Tyvärr är jag lika okunnig vad gäller cykling som du är gällande fotboll;-)
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag är inte medlem i Body Shop. Himla trött på reklam.

   Radera
 8. Ingen puls utan din - fin skylt ❤
  En stilig son har du också!
  Och din pappa var lite äldre än min, - min skulle fylla 98 i år, vilket inte är en omöjlig ålder, men 123 hade ju varit häftigt! Gamla kan och vill vi bli, om vi får vara ungefär som Dagny!

  SvaraRadera
 9. Snyggt skyltat!
  Fina minnen av din krativa och händiga pappa och just en födelsedag minns man dem än bättre.
  Så trist med denna reklam. Undrar hur de fick din mailadress. Jag vet att jag får reklam där jag är medlem. Men det är dock väldigt få ställen. tur det.
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Applåder till sonen, bra jobbat! och Wow vem han brås på, vilken förebild, din far! Här kom visst skyltarna lite i skymundan, tyckte sonen din var bästa skylten

  SvaraRadera
 11. Intressant berättelse om din far. Han skulle jag allt velat snackat med. Trevlig bild på sonen :)

  SvaraRadera