onsdag, september 07, 2022

De sista dagarna av SPA-veckan!

God morgon!

Det har väl inte undgått någon att jag haft semester och varit bortrest?
Jag tog mig med tåg från Lidköping till Alingsås, min gamla skolstad, i fredags och där blev jag mött av ingen mindre än...

...min bloggvän Lena (i Wales) numera i Tollered, en bit utanför Alingsås. Jodå, detta var planerat vid någon av våra videofika under pandemin och så äntligen blev det av. Kul!

Vi travade runt en del i Alingsås centrum och kollade även in de tjusiga bakgårdarna, där vi tog en fika på en utav dem. Här ligger det en hallonpaj och väntar på att bli uppäten.

Detta är tredje gången sen mitt skolliv som jag promenerat i Alingsås, en mysig stad.

Men titta här då! Dukat med walesiskt porslin från Portmeirion, där som jag också varit och köpt en kopp på en av Lenas resor. Mycket handarbeten såg jag överallt, jojomen så fint. Och bubbel i glaset.

Lördag morgon. Frukost på den soliga altanen! Samma sorts vackra porslin.

Några trädgårdsprydnader.

Vi tog bussen till Lilla Nääs där vi kollade in allt som butiken sålde. Enormt mycket och vackert. Och så gofikade vi, varsin enorm köttbullemacka! Väldigt mumsig.


Sen lurade Lena in mig i ett skåp. Skåpet öppnade upp en ny värld. En värld av julsång, tomtar och allsköns julsaker. Flera rum med jul i!
 
Så blev det då en promenad bort till slottet Nääs, som jag innan bara sett ifrån vägen. Jätteintressant, tycker jag. Här har Lena guidat en hel del och tänka sig, jag hade självklart med mig den personliga guiden igenom allt. Vilken lyx!

Rätt så stort hus, va?

Vi var inte inomhus men det räckte gott med omgivningarna. Dessutom fick vi se och uppleva ett brudpar och bröllopsfesten.

Vi var också till Slöjdseminariet men därifrån har jag bara en bild och den kommer på en Skyltsöndag. Det är så många intryck ibland att jag glömmer att fota.

Här en vacker utsikt över sjön Sävelången och med slottet i bakgrunden.

Många bilder blev det, från detta trevliga besök hos Lena. Jag delar upp mitt besök i två delar, så söndagens utflykt kommer i morgon.

Kika gärna in hos Lena idag. Det är inte omöjligt att hon har någon bild som liknar mina 😄
Tusen tack för fina dagar!

Ljus och Kärlek 🙏

11 kommentarer:

  1. Vilka härliga dagar du hade hos Lena! Så fina bilder på er och från era utflykter.

    Kram och välkommen hem igen!

    SvaraRadera
  2. Så trevligt med en tur hit. Förstår att du haft fina dagar tillsammans med Lena och roligt att besöket nu blev av. Och Nääs och området där är så fint.
    Passade då också på att övernatta på Nääs fabriker har vi bott på och då passat på med fina vandringar både där , i slottet och den vackra trädgården.
    Extra roligt att du också gått i skola i Alingsås och nu kunde titta lite mer på den fina staden.
    Jättefina bilder!
    Ha det gott!
    Varm kram

    SvaraRadera
  3. Va kul att få träffa Lena och få se och göra så mycket! Vilka fina bilder, och fint väder hade ni också, så roligt!
    Ha det gott! Kram från Susjos, som blir anonym när jag kommenterar från mobilen!

    SvaraRadera
  4. Låter så trevligt! Gäller att veta vad som finns att se i trakterna. För mej är Alingsås fika och ljusfestival. Men det finns annat förstår jag. Kram

    SvaraRadera
  5. Skrev Anna-Lena som oxå blir mobil anonym. Knepigt det där... //3

    SvaraRadera
  6. Då förstår jag varför jag icke kände igen mig 😃
    Så trevligt Du verkar haft det ❤️
    Kram, åsa

    SvaraRadera
  7. Mycket trevligt att följa ditt inlägg visavi Lenas inlägg om er träff och era fina stunder tillsammans i Alingsås. Sen tror jag att du är först det här året med att visa julen. Kul!
    Tack för trevligt inlägg Gerd!
    kram

    SvaraRadera
  8. Roligt att få se dina fina bilder ifrån resan. Träffat Lena, så trevligt och då förstår jag att du blev guidad med besked. Fint att få se bilder på er också.
    Enormt stor macka, men den ser god ut.
    Häftigt med julsaker redan nu.
    Varm kram till dig från Wiolettan

    SvaraRadera
  9. Wow!
    Så mycket vackert.
    Förstår att du haft riktigt härliga dagar.
    Tack för att vi också får vara med.

    SvaraRadera
  10. WOW! Snacka om fysisk och mental SPA när det är som bäst. Det behövs ingen massage eller bad i simhallen. Din njutflykt var minst lika bra:-)
    Lever Lena inte i Wales längre? Har aldrig följt hennes blogg. men jag har fått för mig att Lena hade ett boende i Wales och i Spanien. Kanske har hon tre boenden.

    Å om du vill ha något utöver det vanliga i Alingås kan du alltid våldgästa Lena igen under oktober. Lights i Alingsås är något utöver det vanliga. https://www.lightsinalingsas.se/

    SvaraRadera
  11. Så roligt att läsa om våra trevliga dagar tillsammans! Var så kul att ha dig hos mig.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera