lördag, november 12, 2022

Veckans bokmärke 221112

God förmiddag, denna lördag!

Ett nytt bokmärke, med sagofigurer piggar upp. Finns hemma hos hovleverantören Lena i Wales, tusen tack, för att jag fick fota!

Kanske hittar du också bokmärken hos BPHannele eller Åsa.

Fredagen förflöt utan större åthävor. Det var regn i luften och en oerhörd blåst, så mina tankar på en promenad till centrum förföll. Hoppas att jag lyckas idag. Det där kan jag tycka känns lite jobbigt ibland, jag kan inte ta bilen och uträtta det jag ska, utan får tänka i andra banor. Cykla eller gå, hur mycket orkar jag bära eller dra? När jag hade bil så kunde jag lasta bilen full och köra fram till porten och bara lasta ur. Men det blir ett förhållningssätt.
 
Önskar en härlig lördag med solsken (det är 14 grader), ljus och kärlek🙏

17 kommentarer:

 1. Vilket underbart bokmärke! Vi har en klätterros alldeles under altanen, där står jag på sommaren som en Törnros och njuter av doften!

  SvaraRadera
 2. kör ibland, mest draMaten med buss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anpassning gäller, men jag kan sakna vissa saker.

   Radera
 3. Vilket vackert bokmärke. Fick verkligen en känsla av barndom när jag ser det.

  SvaraRadera
 4. Vilket fint och klassiskt bokmärke och ett sådant som var populärt när jag var liten.
  Ja, det finns en begränsning för vad man kan bära eller transportera när man inte har tillgång till bil. Det går inte att komma ifrån att en bil innebär en stor frihet men man får väga det mot den allmänna nyttan och kostnaden.

  Önskar en fin lördag nu!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vackert ! Du är en riktig kämpe. Hoppas att det funkar att cykla idag. Tror det. Inte alls lika blåsigt. Och ljummen luft. Kram//Anna-Lena

  SvaraRadera
 6. Det var ett fint bokmärke!
  Nog får man anpassa sig till nya förhållningssätt och är inte lika fri som tidigare. Jag kör ännu, men bara lite här hemomkring, annars tar jag bussen.
  Ha en fin lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Fint bokmärke 👍 en prins på väg att rädda prinsessan 😃 tro om det är Rapunzel?
  Att inte kunna ta bilen utan vara hänvisad till apostlahästarna är inte det mest bekväma om det är dåligt väder, längre sträckor eller om man ska handla otympliga, tyngre varor. Jag är väldans rädd om mitt körkort och vill inte bli hänvisad till annat färdmedel.
  Ha en fin fortsättning på denna lördag, kram åsa

  SvaraRadera
 8. En riktigt fin glansbild som jag är van att kalla bokmärken :) .
  Med åren så får man ändra sig på olika sätt; jag har också märkt av det där med att handla när man inte har bil. Det blir att tänka till lite före, planera på ett annat sätt. Precis som du själv skriver det, man får lära sig ett annat förhållningssätt.
  Ha en fin kväll Gerd!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Lena i Wales måste ha samlat på bokmärken med dig i åtanke;-) Riktigt kultiga bokmärken som du lägger upp:-)
  Ja, det har många fördelar med bil inte bara för inköp av matvaror. Jag menar att vingla runt på cykel med ett antal matkassar är ju ingen höjdare. Dramaten däremot - ja, den känns ju inte när man drar den. Inte mycket i alla fall. Men sedan finns det ju alltid hemleveranser förstås.

  SvaraRadera
 10. Fint bokmärke det där, ett klassiskt sådant.
  Helt klart en fördel med bil vid handling av förnödenheter, här håller vi oss till hemleveranser med det mesta av vad vi behöver då ingen bil finns i hushållet, fungerar riktigt bra.

  Tillönskar dig en fin lördagskväll.

  SvaraRadera
 11. Det var ett fint och mycket annorlunda bokmärke.
  Här blåste det också väldigt igår, i morse lite bättre och lugnare. Men, det var många varmgrader i luften.
  Det är ju lättare om man har bilen då det ska handlas. Vi har bil men använder det sällan till matvaruaffärer, på grund av parkerings svårigheter. Nu har vi haft rullatorn med oss och det har gått bra.
  Sköt om dig och kram från Wiolettan.

  SvaraRadera
 12. Ja, visst blir det annorlunda när vädret är trist och du har en bit att gå. Inte alltid heller läge att cykla
  -Och kan tänka mig att det var skillnad när du hade bil. Mycket enklare i mångt och mycket.
  Vi tog nu hem vår "dra maten" från Spanien som har 4 hjul och den är bra att ha med sig. Vi har ca. 600 m. till de stora butikerna; ICA, Coop och Hemköp så den jobbar ibland. Även en ryggsäck fungerar bra och rymmer mycket.
  För vår del har vi aldrig saknat bilen men så har vi också nära till det mesta. Men har en inte det blir det ju betydligt knepigare.
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte långt till Willys eller ICA men där får jag lösa ut i luckor (pga smitta om det är såna tider). Vill jag handla på COOP eller Lidl så får jag cykla eller ta bussen. Sen oavsett ska allting bäras två trappor upp. Saknar hiss. Hej å hå. Men jag klarar mig!!
   Stor kram till dig Ditte!

   Radera
 13. Kan tänka mig att det blir problem när man storhandlar. Min närmaste butik ligger drygt 2 km bort och dit kan jag alltid ta mig, men att sen släpa maten uppför åsen hem igen är inget jag klarar av. Glad så länge jag har bilen, sen får det bli hemleverans. Kram

  SvaraRadera