fredag, juni 16, 2023

Fem en fredag 💐 Sommarstart

God förmiddag! Det Àr varmt och skönt ute pÄ min balkong hemmavid men inte sÄ stark solstrÄlning idag och det kÀnns bra.

Alla tre bilderna Àr dock ifrÄn min vecka i i GönÀs i VÀrmland.

Idag tar jag itu med veckans "Fem en fredag med ElisaMatilda, som Ă€r sommarstart!
  1. Vad Ät du ofta pÄ sommaren som liten? Mycket bÀr och frukter. Mina förÀldrar hade en stor trÀdgÄrd och dÀr odlades det mesta. SÄ det blev saft, krÀm, sylt och i fÀrsk form.
  2. Hur Àr sommaren sÀmre Àn övriga Ärstider? För kort och jag Àlskar vÀrmen.
  3. Vilka platser besökte du ofta pÄ sommaren som ung? Vi Äkte ofta till mammas forna hemtrakter i VÀstmanland och hÀlsade pÄ slÀkt och vÀnner, Àven till Stockholm, dÀr mamma hade bott och hade sin ena bror.
  4. Vad Àr nÄgot du vill göra i sommar? Sommaren har redan börjat bra med min vÀrmlandsresa och fler resor ska det bli Ät andra hÄll i Sverige.
  5. Spenderar du hellre sommaren pÄ landet eller i storstad? Jag Àr gÀrna kvar i min stad, den Àr sÄ grön och skön. HÀr finns lÄnga badstrÀnder och den nÀrmaste Àr tvÀrsöver gatan.
Ljus och KĂ€rlekđŸ™đŸ»

15 kommentarer:

  1. Underbara sommarbilder! Vi har +30°C i skuggan, lite för varmt. Vi hade som barn en liten trĂ€dgĂ„rd med litet jordgubbsland, jag Ă€lskade plocka egna söta morötter! Nu bor vi nĂ€ra kossor och hav, med 15 minuters bussresa till Göteborg, har nĂ€ra till allt!

    SvaraRadera
  2. Vilken hÀrlig start det blev pÄ din sommar!
    NÀr jag var liten lagade mamma ofta Àppel-, krusbÀr- och rabarberkrÀm. Det hörde sommaren till. Sedan plockade vi ofta skogshallon men numera Àr de i princip borttrÀngda pÄ grund av all bebyggelse.
    Sommartid trivs jag bra i lillhÄlan men besöker gÀrna Àven storstÀder.

    Önskar en fin fredag!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jordgubbar har vi inga men vÀl ett litet hallonland. Vi fÄr se om det blir nÄgra bÀr i sommar med tanke pÄ hur torrt det Àr. Jag Àlskar ocksÄ vÀrmen, jag njuter till fullo.

    SvaraRadera
  4. Jordgubbar och bÀr hade man ofta hemma sjÀlv. Det Àr mycket mer man "köper" nu för tiden tycker jag... Det vill jag undvika och kunna ha det mesta hemma - ska börja odla mer, det Àr kul och sÄ kÀnner man sig rik.

    SvaraRadera
  5. Visst Àr sommaren för kort, och bÄde stan och landet Àr mysigt pÄ sommaren, liksom fÀrska bÀr och frukter!
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Plus 25 och ute skiner solen, men enligt SMHI har vi mulet đŸŒ„️
    Sommaren Àr kort och vanligtvis brukar minst hÀlften regna bort, det Àr vÀl dÀrför vi Àr sÄ mÄna om att vistas ute nÀr solen lyser med sin nÀrvaro, ingen vet hur lÀnge det varar.
    Sommaren Àr njutningstid.
    Din resa till Sarah mÄ varit en strapatsrik, men dagarna i VÀrmland gjorde Dig gott.
    Har sÄngkören sommarlov?
    Nu önskar jag Dig en hÀrlig fortsÀttning pÄ denna fredag och en skön helg kram Äsa

    SvaraRadera
  7. Fina bilder frĂ„n ditt VĂ€rmlandsbesök! Sommaren i mitt barndomshem betydde olika bĂ€rkrĂ€mer ... rabarber-, krusbĂ€r- och Ă€ppelkrĂ€mer. DĂ„ jag vĂ€xte upp hos min farmor, sĂ„ blev det ofta sĂ„ att jag tillbringade ett par sommarveckor hos min mamma och lillebror och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt blev det lite olika platser ... alla i lantlig miljö i Östergötland och Dalarna. MĂ„nga besök blev det Ă€ven i farmor och farfars barndomsstad Enköping.
    Önskar dig en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  8. TvÄan och femman - dÀr Àr vi helt överens:-) Hittills har sommaren varit rena drömmen. Hoppas att alla som skriker efter regn blir bönhörda snart, annars fÄr du och jag troligtvis en massa kritiska kommentarer. Regna fÄr det gÀrna göra för min del, bara det sker under nÀtterna...

    SvaraRadera
  9. NÀr jag var barn hade jag en farbror och faster som var vÀldigt framgÄngsrika jordgubbsodlare och de delade frikostigt med sig. Till slut bad vi barn att fÄ slippa jordgubbar nÄgon dag i alla fall. TÀnk och vi och de hade vetat att man idag fÄr betala 50:- litern för jordgubbar!.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  10. Tycker att det redan varit lÄng sommar. Fast det inte Àr midsommar Ànnu.Visdt Àr sommaren hÀrlig, bara det inte blir för varmt.
    Det bÀsta med sommaren, deg Àr ljuset. Det Àr ju knte rns riktigt mörkt pÄ natten.
    Grönsakslandet Àr en tillgÄng, liksom bÀrbuskarna.
    Ha det fint!


    SvaraRadera
  11. Inte fel att ha en badstrand som nÀrmaste granne! Jag fÄr gÄ 1-2 km men jag behöver ingen badstrand, bara en strandremsa vid runn sÄ gÄr jag i var som helst med badskor pÄ förstÄs! Du har en fin tid framför dig, o sÄ gillar du vÀrme, nÄgot jag mest lider av tyvÀrr, sÄ det blir mycket sittande under flÀkten för tillfÀllet. Glad sommar

    SvaraRadera
  12. tÀnk, att nÄgon kan be att fÄ slippa jordgubbar! hÀrligt med. ad alldeles i nÀrheten.
    smÄ utflykter i de egna landet Àr trevligt. tycker mycket om sommaren nÀr det inte Àr för hett

    SvaraRadera
  13. Vilka hÀrliga kommentarer som ni skrivit till mig! Och jag, jag Àter sÄ jÀttegÀrna jordgubbar!

    SvaraRadera
  14. Sylt och saft hör verkligen sommaren till. Jag saknar bÀrbuskar nu nÀr vi bor i lÀgenhet.

    SvaraRadera
  15. Skoj lÀsa dina svar pÄ veckans Fem en Fredag. BÀr och frukter Àr verkligen hÀrligt att kunna njuta av pÄ sommaren. Resor Àr alltid trevligt att kunna komma ivÀg pÄ. Ha ett trevligt helgslut

    SvaraRadera