söndag, september 10, 2023

Skyltsöndag 10 september

 God förmiddag, då checkar vi in på fina BPs skyltsöndag! 
 
Hållplats för "lilla tåget". Där tänkte jag egentligen på vår kära bloggvän AMA och så vännen, som gick bort för en vecka sen. Ibland sätter man upp skylten och ibland tar men ner skylten. Jag sörjer dig, käre vän.

Igår lördag var det en massiv manifestation över beslutet att lägga ner akuten, IVA och hematologen på sjukhuset i Lidköping. 12.000 demonstranter fyllde centrums gator med mål DINA-scenen i Stadsträdgården. Jag var inte där, vågade inte för min balans skull att trängas med mycket folk men har varit med annat år, för detta är inte första gången som politiker velat flytta akuten till Skövde 5 mil bort. 

Mitt eget foto av skärmen vid uppspelande av videon, som sändes live. F.ö. har jag knyckt bilder från nätet.

Dock tänkte jag på skyltar här. De var många. "Vi vill ha, akuten kvar"


"Våra LIV är i fara, vi kommer DÖ halvvägs till Skara! Med de löner somliga har blir det det inga pengar till akuten kvar!!!"

...och lätta ankar...

Ljus och Kärlek 🙏🏻

21 kommentarer:

  1. Viktiga skyltar och var och en på sitt sätt. Illa med planerna på att lägga ner flera viktiga avdelningar på sjukhuset. Hoppas att protesterna hjälper men säkert är besluten redan fattade.
    Klokt att du inte var på plats i trängseln för trångt var det och fint att de som kunde gav sig ut.
    Önskar dig en fin söndag.
    Varm kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppet finns, men går detta igenom kommer sjukhuset bara bli en vårdinrättning, så tragiskt.
      Tack och varm kram tillbaka till dig!

      Radera
  2. LillaSyster2023-09-10 11:27

    Jo du ett paket Lätta borde många ha

    Håller tummarna för att ni får behålla akuten.
    Ha en bra söndag, här har solen lite svårt för att bestämma sig......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Solen har lite svårt här också men det är skönt i luften.

      Radera
  3. Neddragningar överallt. Du vet ju att BB i Lycksele är nerstängt och blivande föräldrar/gravida i Västerbottens inland har längst till förlossningen i hela Sverige.
    Skrämmande.
    Förståndigt att Du inte gav Dig ut i trängseln ❤️
    Ha en skön söndag kram åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Långa avstånd i Norrland och det är ni vana vid. Dock ej bra. När jag bodde i Dalsland hade jag 10 mil till akuten i Trollhättan, så jo, jag vet.
      Tack söndagen blir lugn här. Kram!

      Radera
  4. Oerhört skrämmande att de lägger ner sådant, pengar styr allt tydligen men någon måtta måste det ju ändå vara kan jag tycka.
    Mycket skyltar blev det ju här, bravo.

    Ha en fin söndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man skyller på pengar men varför byggde de ut akuten i Skövde för ett par år sen? Naturligtvis ville de flytta Lidköpings akut dit. Kostade det inget att bygga ut kanske?? Suck.
      Skyltar i mångfald blev det dock........

      Radera
  5. Kul skylt med Lätta-paketet! Trist med nedläggningar, har ni en förlossningsklinik i Lidköping, eller är det Skövde som gäller ? Minns att jag varit på utbildning i Skövde i 2 dagar vad gällde förlossningskomplikationer, väldigt bra dagar!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. År 2003 la man ner förlossningen i Lidköping. Allt ska storebror Skövde ha. Jag har aldrig gillat Skövde, har varit så glad åt Lidköping. Tror säkert att du hade en fin utbildning där dock, absolut.
      Kram!

      Radera
  6. Det var rejält med skyltar hos dig i dag.
    Tycker det är ledsamt med alla neddragningar inom vård och omsorg. Det borde vara tvärtom!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt, dessutom har Lidköpings akut fått en 6:e plats av 10 i bästa akutvård i Sverige. Skövde är inte ens med på listan.
      När jag skadade mig kom jag till Lidköping med ambulans. Med neddragning hade ambulansen fått köra 5 mil. Jag var inte döende, så det hade jag klarat, men kostnaderna, ambulansarbetstid??
      Jaja.
      Kram!

      Radera
  7. Lätta på gasen helfestligt :) Otroligt att sjukhuset ska läggas ned. Gäller att visa politiker vad de åstadkommer. Nu kan jag inte sträckorna som berörs. Snygg hållplatsskylt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men det är nog inte så dumt att lätta på gasen!

      Radera
  8. Visst tänker jag också på Ama, både när jag ser "lilla tåget" och olika blommor som hon kallade för "lavendlar". Riktigt skönt att minnas Ama på det sättet tycker jag.
    Såg på tv och på någon annan blogg demonstrationen i Lidköping. Det är ju inte första gången som du skriver. Kanske leder protesterna till en revidering av det korkade beslutet. Tänker alltid på Åsa i Åsele. Fem mil till närmaste akutsjukhus är ju önsketänkande för alla som lever i glesbygden. Närmaste sjukhus är cirka 12 mil bort. Närmaste BB ungefär 20 mil...

    Hur som helst fick du till en perfekt Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, AMA var väldigt rolig och underfundig, bra minnen.
      En gång i tiden hade jag 10 mil till närmaste akutsjukhus. Det var när jag bodde i Dalsland. Inte alls bra. Samma med BB då såklart. Jag var inlagd ett par veckor innan beräknad förlossning pga väntad risk, så komplicerat blev det.

      Radera
  9. Ack.. alla dessa ner dragningar som råder.. Det är skrämmande - Men det viktigaste vi har för vår hälsa är just Sjukhusen och Akutvården! Jag håller tummar o tår att ni får behålla detta hos er!!! Det är aldrig kul att åka så långt än det man är van att göra - Även att de kan styra om vissa "Akuta ärenden" till att åka vidare till annat sjukhus. Tyvärr åker många till akuten med sådana ärenden som inte är akuta - Detta gör att många andra patienter bir drabbade.

    Men vad bra att du ej gick ut på denna demonstrationen, tänk på ditt bästa i första hand! Men skyltar fick du många utav och alla har ett viktigt budskap!

    Lätta paketet var en superbra bild och en väckarklocka för många :D

    Önskar dig en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för dina rader Åsa Angelgirl! Kram!

      Radera
  10. Jag har tänkt på dig när jag hört nyheter om nedläggningen. Har inga andra anknytningar till staden än att jag vet att du bor där och från de bilder du brukar visa verkar det vara en vacker stad. När jag bodde i Fredriksberg hade vi 11 mil till närmaste lasarett här i Falun. Dessutom på usla vägar. Hoppas protesterna biter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har en gång i tiden haft 10 mil till akuten, i Dalsland då.
      Tack för dina rader. Hoppas att detta biter, håller med.

      Radera
  11. Vad bra att det demonstrerades, men synd att det inte hjälpte.
    Jag har följt ert dilemma en del på lokalnyheterna på TV.

    SvaraRadera