onsdag, april 24, 2019

Blomträden!

God onsdagsmorgon! Så vackra dagar som vi har blivit bortskämda med! Fantastiskt. På min lediga dag igår hängde jag först på balkongen. Sedan tog jag mig en härlig cykeltur. Lämnade tillbaka boken på bibblan och cyklade sedan runt för att leta fotomotiv.

Jag undvek att gå, för jag har väldigt ont i hälsenan just nu. Det är bara tåhävningar som gäller, alvedon biter inte ett skvatt. Annars är allt bra med mig, jag har inga medicinska åkommor. Det är bara de där skröpligheterna som kommer med åren. Min skolios sätter sig i vänster höft och/eller höger hälsena, sådär lite nyckfullt.Förra året fick jag möjligheten att beskåda körsbärsblommen i Kungsan. Men detta fick duga, på nära håll. Det är som vackrast nu.


Här ett litet experiment, som jag lade ut på Instagram tidigare. Det är olika skärpedjup. Samma tulpan. Och det är min mobil som fått jobba. Och så jag, förstås.

Idag är också en ledig dag fram till klockan 18.30, då jag cyklar bort till den nya lilla kören och tränar vårsånger! Men det är bara roligt och självvalt.
Ljus och Kärlek

8 kommentarer:

Gunnel sa...

Vi är lite likadana just nu. Min hälsena spökar sen en tid tillbaka och den sätter verkligen käppar i hjulet för allt man jag göra. Körsbärsblommor är det vackraste som finns....riktiga humörhöjare. Ha det bra.

Ama de casa sa...

Vilka härliga blombilder! :-)

Hoppas hälsenan skärper till sig, inte kul att det gör ont när man går...

Ha en skön dag!

Ingrid sa...

Jag hoppas på att jag ska få uppleva den vackra blomningen i Kungsträdgården. I morgon kommer jag!!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Härligt med det vackra vädret och fint att du kan ge dig ut på cykeln nu när hälsenan krånglar.
Och vackra bilder lyckades du fånga.
Visst är det roligt att leka med kameran och olika inställningar och jag tycker båda tulpanerna blev fina men på olika sätt. Var skärpan ligger syns ju tydligt på de olika varianterna.
Strålande sol här idag så nu hoppas jag att det fina vädret är tillbaka igen.
Stor kram!

Znogge sa...

Vilken otur med din hälsena men är det inte värre än så... När jag hade ont i foten så hjälpte inte Panodil men väl Ipren.
Visst är det fantastiskt vackert när körsbärsträden blommar. Det gör även vårt men tyvärr blåser det så mycket att blommorna blåser nästan bort vilket är synd. Kul att experimentera lite med kameran. Det borde jag göra lite oftare.

Kram och ha en härlig dag!

Gerd ♥ sa...

Svar till Znogge och övriga: Jag får inte ta Ipren och övrigt inflammationshämmande pga att jag ska skydda min njure. Min Sarah får det absolut inte, då hon kan få en avstötning av Ipren.
Här gäller Alvedon-typen och möjligen tillägg av Citodon eller Alvedon med kodein.
Nej, men vila, tåhävning, cykling, det funkar ett tag. Jag tror jag kan glömma pilgrimsvandringar några längre sträckor, so it is.

BP sa...

Dina bilder på körsbärsblomningen blev betydligt bättre än mina, trots samma underbart blåa bakgrund som dekoration. Japp, vilket kanoooooon väder vi har, så ovanligt i april. Det är bara att njuta!

Nej, har inga medicinska åkommor heller. Har en känsla av att de flesta i vår ålder drabbas av ungefär samma saker - skolios och några krämpor till. Det var iaf det min sjukgymnast berättade. Ingen tröst direkt. Å de flesta som drabbas är kvinnor. Orättvist tycker jag;-) Hälsenan har jag hittills - peppar, peppar - inga problem med. Så du har problem med vänstra höften, medan jag har problem med ländryggen och högra höften... Ja, ja;-)

nalta norrland sa...

Körsbärsblommor är verkligen fina,
helt otroligt så snabbt Ni kommit i blomning ;-)

Är allergisk mot acetylsalicylsyra så jag får bara ta alvedon,
jag har ju oxå besvär med hälsenan men just nu är just den mitt minsta problem.

Återkommer med ett svarsmejl senare, ska nu strax skjutsa Elin till skolan.

Ha en fin torsdag, kram