tisdag, december 10, 2019

Vilken Nobel klenod!

Bilder kommer ibland på efterslänten, men det får de göra. Vilken raritet och pärla, denna radiogrammofonen, som jag hittade i vestibulen på Lundsbrunns Kurort i torsdags!
Mina föräldrar hade också ett sådant skåp och där fanns 78-varvare, vilken lycka när jag fick spela dem och senare någon singel.

Musik, ja. Vi övade för fullt i kyrkan igår kväll. Nästan så rösten sprack, men härligt och många goa skratt. Skitväder att gå till bilen bara, snöblandat piskande svinig blåst. Håller tummarna för imorgon!

Idag kl 15.08 och 15.20 kör Skaraborgs flygflottilj F7 julgran med JAS 39 Gripen över Lidköping. Det borde vara väder  för det nu. Klart, soligt och -2 , men i eftermiddag kan det vara lite molnigare, vi får se.

Så är det Nobelfesten idag den 10 december. Jag sitter kanske finklädd och äter min middag tillsammans. Min make och jag gjorde detta varje år sedan 1999 då vi flyttade ihop här i Lidköping.

En ska ta vara på allt som kan bli till fest.
Ljus och kärlek!

11 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilken fin gammal klenod! :-)
Hmm... Jag skulle nog vara lite nervös ifall det skulle flyga Jas-plan över huvudet på mig...
Ha en härlig Nobelfest!

nalta norrland sa...

Härlig gammal pjäs... funkade den?

Även häröver skulle det flygas typ igår men blev inställt pga otjänligt väder ;-) vet inte om det ska flygas en annan dag eller om det helt blev inställt.

kram

Gunnel sa...

En sån möbel minns jag med. Vilken kul idé att klä sig fin och vara med på en distans middag. Kram

Eva`s sa...

Va roligt med ett fint minnen :) dock trist med maken som inte är i livet Gerd varm kram

Anki sa...

Verkligen en riktig klenod! Minns den som fanns hemma när jag var barn ... mycket Frank Sinatra, Glenn Miller och Louis Armstrong spelades på den tiden :)
Kram

znogge sa...

Då hoppas vi att vädret håller i sig. Här är det faktiskt soligt för en gång skull vilket är skönt.

Det var verkligen en klenod!

Kram och ha en fin tisdag <3

Ingrid sa...

Vi hade också en sån där klenod när jag var barn. Det var lycka det är man fick köpa sina först skivor och spela på den.
Ha en fin nobeldag!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Så fin radiogrammofon! Vet att min mormor hade en liknande när jag var barn och senare även pappa och mamma. Kul att den stod här på Lundsbrunn.
Ja, Nobeldagen idag. Och även vi brukar då äta och dricka lite extra gott. Jag har varit på två riktiga Nobelfester i Stadshuset och tänker alltid på dem denna dag. Minns också 2002 och natten till den 11 december då mamma och jag sett Nobelfetligheterna på tv och dog på natten.
Och visst ska en ta vara på allt som är festligt. Absolut!

En rosa fluga sa...

Håller med att en ska ta vara på allt som kan bli till fest. Vilken fin tradition att klä upp sig hemma och äta middag till Nobelfesten ,-)
Vilken härlig radiogrammofon ,-)) Underbar!
Ha det fint
KRAM Primrose ,-)

BP sa...

Yummie, yummie för radio- och grammofonskåpet. Det skulle jag gärna vilja ha här hemma. Läckert!
Jo, igår kväll/natt var det snöblandat regn här också, tillika med Icebugs idag, då temperaturen sjönk till 5-7 minusgrader. Men imorgon ska det bli fyra plusgrader och regn igen - jo-jo väder denna vinter verkar det som.
Såg en bild på flygets julgran (F21) som Åke tog idag: http://nacka144.se/. Hoppas du såg eventet, för du hade ju blå himmel som bakgrund, det hade inte Åke.
Att det var/är Nobelfest i stan här märktes, till och med två kilometer från centrum, där "storgatorna" var avstängda för trafik. Och två helikoptrar flög kontinuerligt över innerstan.
Om man gillar Nobelfesten är det ju himla roligt att klä upp sig och "vara med" på distans.

Susjos sa...

Farmor och farfar hade en liknande radio-grammofon skåp. Minns att jag spelade Jan Malmsjö där han sjöng om en pappersdrake, en sån sorglig text.
Ja, jag har följt nobelmiddagen lite på TV, men åt inte lika lyxig middag som de!
Ha det gott!
Kram