fredag, januari 24, 2020

Fem en fredag - Revir

 
Elisamatildas utmaning fem frågor på en fredag är handlar om revir.
 1. Vilka skulle du säga är dina expertområden? Utbildad sekreterare med stort A i snabb maskinskrivning, på den tiden. Textläsning (högläsning) Sticka raggsockar.
 2. När inkräktar folk på ditt territorium? Det var längesen, verkligen! Kanske hände på den tiden då jag var inlagd med sjuka barn. Då kände jag mig inte alltid helt privat. På bilden ser vi vår dåvarande Mia katt, hon hade verkligen sina territorium! Men hon kom när vi visslade! Kortet taget på Öland.
 3. Vad från ditt yrkesliv kan appliceras på livet i allmänhet? Snabb på datorn med tangentbord. Trevlig mot mina medmänniskor, vårdat språk.
 4. Hur stor eller liten är din privata bubbla runt dig? När jag är ute och reser är den rätt stor. Men det händer att jag släpper in någon intressant person i den. 
 5. När behöver du vara ensam? Ensam? Det är jag tillräckligt hemma och mår mestadels bra med det. Jag har så mycket att pyssla med och förbereda inför träffar och möten i det sociala livet, där jag får min glädjedos.
En minnesdag har krupit allt närmare. Även om sorgen är barmhärtig idag så kommer jag alltid att minnas denna dagen, nu åtta år sedan, då min älskade somnade in helt lugnt.
Bilden visar Mickelsmads camping på Öland den sista sommaren. Lyckliga tider.


Positivt igår, var att tandläkaren inte hittade några hål att stoppa pengar i utan hon får nöja sig med en hel porslinskrona, där tanden gick av i julas, alltså inget hål där. Ett hål hade varit billigare.


Trevligt fredagsmys nu med ljus och kärlek!

3 kommentarer:

 1. Jag tänkte på dig i morse, för jag vet ju vad vi har gemensamt den här dagen. ♥
  Jag orkar nog inte med elisamatilda i dag, men dina svar var bra tycker jag.
  Ha en riktigt fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en fin helg med lagom av allt: sällskap, mys, trevligheter ... Vilket kanonsnyggt soffbord förresten!

  SvaraRadera
 3. Fredagsmys: det bästa myset :) trevlig helg!

  SvaraRadera