torsdag, mars 12, 2020

Världsnjurdagen. En telefonfråga

God morgon! Börjar med ett gammalt minne. Sarah och jag under de italienska paraplyerna. Passar bra idag, då det regnar rätt kraftigt ute.

För fem år sedan var just 12 mars Världsnjurdagen. Så är det i år också. Världsnjurdagen infaller den andra torsdagen i mars varje år. 2015 donerade jag en njure till dottern Sarah exakt denna dag och vi mår båda väldigt bra!

Smolk i glädjebägaren är denna förb Coronapandemin, där vi båda ingår i riskgrupper. Jag, pga av ålder 65+ och dottern pga nedsatt immunförsvar. Det gäller alltså inte bara gamla och sjuka. I början var jag inte orolig men nu tilltar spridningen, det är otäckt. Man kan inte säga att det ordnar sig, absolut inte, men man kan göra så gott man kan, för att skydda sig och andra.


Prata i telefon, är något som... är Orsakullans fråga idag. Svarar att det är något som har avtagit i takt med alla sociala medier.

Det är Orsakullan som håller i temat "Mars 31 dagar" varje dag. Ljus och kärlek 💕

13 kommentarer:

 1. En fin dag att minnas, ja du corona är läskigt, jag jobbar oxå i en riskgrupp på jobbet där bara gamla lever ..ber till herren att vi slipper det där o alla andra med ..kram å fin dag va rädd om dig fina Gerd

  SvaraRadera
 2. Åh vilket härligt foto ,-) Ni två under glada paraplyer! ,-)
  Så fina ni är i rött! -)
  En viktig dag idag, kommer ihåg....så bra det gick för er båda, jag var orolig den dagen..minns ..tänk att det är 5 år sedan!
  Corona sprider sig...det börjar bli otäckt.
  Att befinna sig i riskgrupp gör det värre. Har ett barnbarn som är i riskgruppen!
  Ha det så fint. Hälsa din dotter.
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder på er! Och jag förstår att ni känner er extra oroliga nu när coronaviruset sprider sig!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härlig bild av er!
  Detta coronavirus ställer verkligen till det och hoppas ni båda klarar er bra. Svårt att veta hur man ska göra.
  Stora kramar till dej!

  SvaraRadera
 5. Tänk att det redan har gått fem år... GRATTIS till er båda på femårsdagen! Vilka fina bilder på er också :-)

  Corona var jag inte så rädd för från början, men nu börjar det bli riktigt otäckt. Inte "bara" själva viruset i sig utan även alla andra följder som kommer av detta...

  Ja du, inte pratar man i telefon lika ofta och mycket nuförtiden som man gjorde förr. För min del avtog det redan då sms-en kom.

  SvaraRadera
 6. En viktig dag att uppmärksamma men en dag som hamnar i skuggan av annat. Det enda man kan göra är att agera med omdöme och sunt förnuft.

  Kram och ha en bra torsdag!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder på er glömde jag :D

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Fina bilder.
  En viktig dag för Er och värd att uppmärksammas.
  Ja coronaviruset kryper allt närmare och då man tillhör riskgrupp (jag gör ju oxå det) eller känner någon som tillhör riskgruppen pga ålder/sjukdom så blir det mer skrämmande.
  Det märkliga tycker jag är varför först Italien och nu Spanien blivit så drabbat.
  Prata i telefon nej inte så värst ofta.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Så fina ni är på båda bilderna.
  Det var en fin gåva du gav din dotter och jag förstår att du är tacksam för att det gick. Vetenskapen har verkligen gått framåt.
  Detta Corona virus är faktiskt otäckt och vi kan bara försöka att vara så försiktiga som möjligt.
  Riskgrupperna ska vi vara rädda om. Ja, jag finns ju i den också, med min ålder som snart är 79 år och med olika hjärtproblem. Men, det är svårt att helt isolera sig.
  Sköt om dig Gerd.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 10. Vilka fina bilder på er! Både den gamla och den nyare. Och så roligt att transplantationen blev så lyckad och att ni båda mår bra. Verkligen en dag att fira. Och dagen i sig rent allmänt också.
  Vad gäller Corona så tillhör jag en riskgrupp med lite olika komponeneter, men jag är ändå inte särskilt orolig.Lönar sig inte. Jag är inte så oroligt lagd heller. Men att vara varsam och följa de rekommendationer som gäller och ges är viktigt-
  Viktigt är också att hålla sig till vedertagen fakta. Har sett en hel del som skrivits här och där och som inte är baserad på just fakta.
  Stor kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
 11. Så fina bilder och en sån speciell dag att komma ihåg!
  Håller med Ditte, apropå Corona, man får vara varsam och följa rekommendationerna.
  Varm Kram!

  SvaraRadera
 12. Ja, den temadagen lär du och Sarah då aldrig glömma. Å vilket sammanträffande att donationen just ägde rum den dagen.

  Bilden på dig och Sarah i helt rött är helt underbar. Den utstrålar så mycket glädje och stolthet.

  Precis som du och Sarah ligger vi ju också i riskzonen. Å man hör ju bara de negativa siffrorna på media. Ingen som berättar (frivilligt) att de flesta som drabbats faktiskt tillfrisknat. Men visst tänker man sig för både en och två gånger när man stiger på en buss/tåg eller tunnelbana...

  SvaraRadera
 13. God morgon Gerd ... även om det är fredagsmorgon nu! En dag värd att njuta - fina bilder!
  Ja, Coronavirusets framfart skrämmer! Jag och maken hör väl båda till riskgruppen också - han 77 och jag 69 och med hjärtproblem. Har inte varit så orolig tidigare, men nu börjar det kännas oroande.
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera