fredag, augusti 28, 2020

Fem en fredag đŸŒ» höst

Denna ampel har blommat hela sommaren, mer eller mindre. Gott liv.

Jag tog en liten repa pÄ torget i onsdags och införskaffade nÄgra nya krukvÀxter för inomhus. HÀr bl.a. ett par St Paulia, fÄr se om jag lyckas med dem. Jag hade alltid dessa förr och satte nya blad och drev upp.

Det Àr bra för sjÀlen att greja med blommor och plantera om och sÄ. Jag vet inte varför min tinnitus brÄkar mera just nu men jag ska nog inte ha sÄ mycket skÀrmtid, kÀnner jag. Mota Olle i grind, liksom.

Fredag och dags för ElsaMatildas frÄgor om höst.
  1. Vad ser du fram emot i höst? Klara, soliga dagar med hög luft. Kanske ett par söndagar, dĂ€r jag fĂ„r lĂ€sa texter i kyrkan. Önskar jag kunde skriva körsĂ„ng.
  2. NĂ€r kommer höstklĂ€derna fram? Tja, jag har inga speciella höstklĂ€der men jeansen blir snart lĂ€ngre och mer lĂ„ngĂ€rmade tröjor tas redan pĂ„. Jag Ă€r frusen. 
  3. NĂ€r Ă€r det pĂ„ riktigt höst? I oktober kanske, ja nĂ€r de fĂ€rgglada höstlöven dansar ner pĂ„ marken.
  4. Gör du nÄgot under hösten du inte gör nÄgon annan sÀsong? Jag har faktiskt tagit fortsÀttningsprenumeration pÄ lokaltidningen under höst och vinter.
  5. Vad tar du med dig frÄn sommaren? En helt annorlunda sommar, finns ingen jÀmförelse. Endast en resa och dÀr blev jag hÀmtad och Àven hemkörd. Knappt trÀffat nÀrstÄende. Men mycken skön tid pÄ balkongen, dÀr jag bÄde Àtit, solat, lÀst och mÄtt gott.
En har inte roligare Àn en gör sig. Trevlig fredag!
Ljus och kÀrlek!

21 kommentarer:

  1. Fina blomster och du matchar dom fint i din nya frisyr :-D

    Ha en hÀrlig fredag!

    SvaraRadera
  2. Vilken trevlig höstfrisyr och makeup du ordnat!
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. oktober Àr en höstmÄnad, innan dess Àr det mÄnga fina soliga dagar.

    SvaraRadera
  4. FÄr vÀl gratulera till din nya höstlook, antar jag ... :-D
    Noterar KlÀssbolsduken pÄ bordet! Santa Paulia Àr snÀlla krukvÀxter.

    SvaraRadera
  5. jĂ€ttefin ampel! och duken! jag tar med din bild till frissan nĂ€sta gĂ„ng sĂ„ hon förstĂ„r hur jag vill ha det😬

    SvaraRadera
  6. Ja nu Àr det höst, + 13 och jag fryser... mÄste nog börja med överdragisar... eller i alla fall byxor i full lÀngd och sockor.

    Redan nu har löven börjat Àndra fÀrg.

    Jag hade tre kroton i köksfönstret men plötsligt dog tvÄ av dessa tre blommor helt utan förvarning... de tappade alla blad.

    SÄ fin Du blev i Ditt "Gör om mig" look :) kul nÀr man kan skojja till det lite.

    kram

    SvaraRadera
  7. Usch för höst och vinter. Gillar inte alls det. Men dina blommor och framförallt din nya look gillar jag �� Kram

    SvaraRadera
  8. HÀrlig bild dÀr pÄ slutet. Och visst Àr det sÄ att man inte fÄr roligare eller trevligare Àn det man bestÀmmer sig för. Helt oavsett pandemi eller ej.
    Trevligt med lite nya blommor. Vet att mamma hade mÀngder av "paulor" och jag hade det förr. Nu Àr det bara orkidéer av olika varianter. Tror jag har
    samlat pÄ mig 15 stycken. Dock Àr inte alla i blom samtidigt.
    Önskar dig en fin fredag och att din tinnitus ger med sig.
    HÀr vÀntar vi ett tag till med hösten...
    Stor kram

    SvaraRadera
  9. Vilka fina blommor och ampeln Àr gigantisk =)
    Ja hÄller med att denna sommar har varit annorlunda men varm. Vi har fÄtt vara hemma mer i vÄrt hus. TrÄkigt att inte fÄ trÀffa sina nÀra och kÀra. Trevlig helg
    Kram

    SvaraRadera
  10. Nog har sommaren varit annorlunda allt! Men det har inte gÄtt nÄgon större nöd pÄ oss, och en del kanske t.o.m. har mÄtt bra av att ta det lite lugnt. Gillar verkligen din nya stil! NÄgot att ta efter! Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. Vilka fina blommor! Jag ska uppgradera blombestÄndet hÀr hemma ocksÄ, vÀrmen och solen har tagit knÀcken pÄ det mesta som inte har stÄtt i norrfönster...

    SvaraRadera
  12. Att pyssla med blommor har hjÀlpt mig ocksÄ mycket denna vÄr och sommar. Jag ska försöka komma igÄng och blogga igen nu har jag tÀnkt. Kan vara bra nÀr det blir höst och vinter och livet fortfarande har krympt som det gjort pÄ olika sÀtt. VÀlkommen in och lÀs om du har lust!

    Kram/Anna-Karin (vilken tur att vi fortfarande kan skriva kram till varandra i alla fall, trots detta dumma virus som hÀrskar i vÀrlden fortfarande. ;) :)

    SvaraRadera
  13. Wow vilken qvinna! Du passar perfekt i regnbÄgsfÀrger...
    Visst Àr allt annorlunda, men jag tycker de flesta av oss anpassat oss bÀttre Àn vÀntat. Med tanke pÄ hur vi brukar leva med aktiviteter, sammankomster, resor o annat.
    TRevlig sista sommarhelg frÄn pörtet

    SvaraRadera
  14. Fina bilder, sÀrskilt den sista! Det har onekligen varit en annorlunda sommar men det Àr lite som du sÀger att en fÄr göra bÀsta av situationen. FÄr en kÀnsla av att sÄ har det blivit för de flesta av oss. Hoppas pÄ en bra höst. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  15. Är frusen som du sĂ„ det blir ingen större skillnad i garderoben. Åtminstone inte inomhus. Det Ă€r skönt nĂ€r det Ă€r svalare, jag lider i hettan och blir vĂ€ldigt trött.
    Kram frÄn Ingrid

    SvaraRadera
  16. Hahaha! Sista bilden alltsÄ:-) KÀnde bara igen tÀnderna, annars hade jag aldrig gissat pÄ att det var du.
    Trodde att tinnitus har med öron att göra. SÄ hur pÄverkar skÀrmtid öronen? SÄklart om du lyssna pÄ musik pÄ datorn, dÄ kan jag förstÄ det, men annars...
    Du har ju gröna fingrar sÄ du lyckas sÀkert med dina nya kompisar. SjÀlv Àr jag vÀrdelös pÄ plantering och att pyssla om vÀxter.
    Även hĂ€r har munkjackan och höstkappan kommit pĂ„ under kvĂ€llssittningarna pĂ„ balkongen. Är ju lika frusen som du. Det var i mĂ„ndags vĂ€dret slog om till kyligt pĂ„ kvĂ€llen. Men dagtid Ă€r det fortfarande runt 20 grader (lĂ€s: cirka 5-10 grader varmare pĂ„ balkongen).

    SvaraRadera
  17. Älskar St Paulor!! Nu har mina tvĂ„ dött, sĂ„ jag mĂ„ste fĂ„ tag i nya!
    Glömde helt bort "fem en fredag" idag! Men denna höst sÄ fyller jag jÀmnt, och funderar hur jag ska fira detta?
    Snygg bild pÄ dej!
    Trevlig helg!
    KRAM

    SvaraRadera
  18. Ny vÀxter inne ja de hör hösten till. Införskaffade sjÀlv tvÄ fetblads vÀxter igÄr, tÀnkte göra nÄgon lite grupp.
    Snygg frissa och makeup redigt höstlikt :)
    Kramiz

    SvaraRadera
  19. Jag blir ocksÄ frusen nÀr temperaturerna sjunker. Vi hade 3 grader pÄ morgonen nu i veckan. Jag hoppas pÄ fler varma dagar i september.

    SvaraRadera
  20. St. Paulior Àr tacksamma och roliga. Visst blir de lite mer klÀder pÄ och det dÀr roliga en sjÀlv skapar Àr en god vÀn. Om du satte upp det fÀrgglada hÄret i en knut pÄ huvudet blev du en fÀrgrik teskedsgumma, men varför ska du gör det :-)
    kram

    SvaraRadera
  21. Vad hÀftig du Àr!!!!

    SvaraRadera