onsdag, september 09, 2020

Bron över floden đŸšąđŸš€

God morgon och hÀr kommer fÀrska bilder frÄn bron över Àlva Lidan.
GÄrdagens regn övergick i skön sol. Jag hÄller hÄrt i solstolen och tar gÀrna en tupplur i den mitt pÄ dagen om det Àr vÀder. Riktigt njutningsfullt!

Vad gĂ€ller Pride, sĂ„ Ă€r det enbart en symbolisk parad utanför Folkets hus. RegnbĂ„gsarmband har tillverkats och förelĂ€sningar och Queerbad pĂ„ badhuset. PĂ„ söndag lagas det regnbĂ„gsrulltĂ„rta pĂ„ Sockerbruket. SĂ„, visst firar Lidköping! đŸŒˆ

Saxat frĂ„n lokaltidningen i mĂ„ndags. Denne 30-Ă„ringen bodde i Göteborg och jobbade med datorer. Men en dag bestĂ€mde han sig för att leva som han vill. Som om det vore 1800-tal. Köpte sig ett torp helt utan moderniteter. OCKSÅ EN LIVSSTIL.

Orsakullan frĂ„gar:
1) Skolfoto brukar tas sÄ hÀr i början av september. Har du nÄgot skolfoto pÄ dig sjÀlv? Jajjemen, det Àr frÄn Handelsskolan Är 1963.

2) Om du fick prova ett yrke, vilket som helst för en dag, vilket skulle det vara? Jag har funderat och det finns faktiskt inget kvar, som jag drömmer om att göra. Jag har fÄtt pröva pÄ sÄ otroligt mÄnga roliga saker. Den hÀftigaste jag nÄgonsin gjort var nÀr jag fick prya en hel vecka pÄ SOS International i Köpenhamn. Tog tÄget frÄn svÀgerskan i Herlev sjÀlv in till Frederiksberg varje morgon och blev bjuden pÄ bÄde frukost och lunch och fick vara med pÄ samtliga avdelningar. Det hÀftigaste var sjÀlvklart medlyssning i hetluften dÀr folk ringde in om nya skador och olyckor!

Ljus och KĂ€rlek 

12 kommentarer:

  1. Vilket fint foto pÄ dig! :-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

  2. Det var ett hÀftigt jobb, kan jag tÀnka mig.
    Jag har haft kontakt med SOS International i Köpenhamn, dÄ jag ville ha hem min bror ifrÄn Brasilen, han hade blivit sjuk. De hjÀlpte honom och var sÄ tillmötesgÄende i telefonen ocksÄ.
    Fin foto av dig, med precis likadana glasögon som jag hade ifrÄn den tiden och har fortfarande kvar i en lÄda.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Fin bild pÄ dig :) ja att leva som pÄ 1800 talet Àr kanske inte sÄ dumt i dessa tider :) utan mobiler o allt ...ett tag kanske ha ha ha en fin dag kram

    SvaraRadera
  4. Kul med Lidköpings Pridefirande. Och vÀldigt trelvigt med en rulltÄrta pÄ söndag.
    Visst Àr det vÀrdefullt att ta vara pÄ de vackra dagar som Àr. Absolut.
    Fin bild pÄ dig hÀr.
    Kul med jobbet att prya pÄ SOS.Vet ju att dÀr hÀnder mycket. (Har en god vÀn som jobbar som lÀkare dÀr mellan varven.)

    En sak jag gÀrna skulle testa, men en dag Àr pÄ tok för kort, vore att jobba för LÀkare utan grÀnser. Men jag har i varje fall jobbat med dem i flyktinglÀger i Thailand, pÄ grÀnsen till Kambodja. Och just dÀr pÄ fÀltsjukhuset under en dryg mÄnad innan annat jobb vÀntade. Jobbade dÄ för FN:s flyktingkommissariat .
    SÄ jag Àr ocksÄ nöjd med alla jobb jag haft och har Àn idag.
    Stor kram och trelvlig onsdag.

    SvaraRadera
  5. SÀger som alla de andra, sÄ fin bild pÄ Dig och sÄ 60tal bilden Àr :) min mor Àr ju jÀmngammal med Dig (hon Àr född 1943) och det finns likadana bilder pÄ henne dÄ det gÀller frisyr.

    kram

    SvaraRadera
  6. Det var verkligen ett fint foto pÄ dig. SÄ söt du var! Nu Àr det inget fel pÄ dagens utseende heller förstÄs, men man Àr trots allt bara ung en gÄng.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  7. Jag hÄller med alla andra talare, jÀttefin bild pÄ dej! TÀnkte inte pÄ att Orsakullan kanske ville se en bild ocksÄ, tror inte att jag hittar nÄn , om jag inte letar i kÀllaren!
    Lidköping har gjort det fin fint med Pride!
    Å leva som pĂ„ 1800-talet, imponerande, men jag skulle inte klara det !
    Kram

    SvaraRadera
  8. Vilka hÀrliga bilder frÄn din stad och fint vÀder ser ni ut att ha! SÄ roligt att fÄ se en ungdomsbild pÄ dig och bilden Àr verkligen fin.

    Kram och god onsdagskvÀll!

    SvaraRadera
  9. HÀrliga soliga bilder frÄn bron, och kompositionen Àr kanoooon!

    IgÄr hade vi samma vÀder som du, men idag fick vi vÀnta till klockan blev 16:30 till ordningen var ÄterstÀlld, men nu regnar det igen. Men nÀsta vecka sÄ...

    Kul att Lidköping firar Pride trots Covid-19. Är inte sĂ„ sĂ€ker pĂ„ om Stockholm gjorde nĂ„t sista veckan i juli, dĂ„ det Ă€r huvudstadens tur att ha Pride-vecka. Susjos har inte heller rapporterat nĂ„t, och hon har ju jĂ€rnkoll pĂ„ roligheter.

    Killen som Ätergick till ett liv pÄ 1800-talet borde ta sig till amish-, eller ammoniter-befolkningen i USA. De lever ju ocksÄ i det förflutna om man sÀger sÄ.

    Vilken fin "selfie" pÄ di

    SvaraRadera
  10. Fin bild pÄ dig. Jag hade ett exakt samma glasögonbÄgar som du nÀr jag var tonÄring. Oj, vad vi var tjusiga dÄ! Kram

    SvaraRadera
  11. Vackra bilder frÄn din stad ... och sÄ fint foto pÄ dig!
    SpÀnnande med killen som flyttat ut till ett omodernt torp!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Fint skolfoto av dig.
    Jag har gamla skolfoton, men bara gruppbilder. TyvÀrr Àr de magasinerade i Sverige, sÄ jag kan inte se dem sÄ ofta.

    SvaraRadera