lördag, december 19, 2020

Veckans bokmĂ€rke 🔖 📙 đŸ—»

God lördag förmiddag! Ja, klockan gÄr. I natt snurrade jag runt i tÀcket nÄgra varv under ett par timmars tid, sÄ dÄ tog jag igen den tiden i morse. Visserligen med all vÀrldens konstigaste drömmar, fanns ingen logik, jag skrattar Àn. Men det Àr skönt nÀr det gÄr att somna om.

Förra lördagen visade jag ett bokmĂ€rke frĂ„n den hĂ€r boken. Nu visar jag ytterligare ett par inklistrade bokmĂ€rken frĂ„n samma bok, tryckt Ă„r 1923. 
Det roliga Àr att jag har ett par skatter till, hittade i en annan lÀrobok. Yes!

Kanske Ă€ven dessa har bokmĂ€rken: HanneleAgnetaBP, Ă…sa och KlimakteriehĂ€xan!

Orsakullan frĂ„gar: 
1) Har du nÄgra planer inför julledigheten i Är? Ja, det har jag verkligen. Jag vill trÀffa en liten del av familjen. Hela gÄr ju bort, men tacksam för det lilla.

2) Vaccin för Covid-19 diskuteras just nu, tror du det blir nÄgot vaccin? Jo, det Àr pÄ gÄng. Men först ska de Àldre boende fÄ och de runt omkring. Vet inte nÀr jag som 70+ kan fÄ.

3) Covid-19 gjorde Äret 2020 begrÀnsat, hur tror du 2021 blir? 2021 blir ocksÄ en del begrÀnsat. Pandemin Àr inte över. För hundra Är sedan tog Spanska sjukan tvÄ Är att bli kvitt. Men, nej, det mÄste lÀtta betydligt med vaccinets och folkets förÀndring av beteenden.
Pandemin Ă€r mycket allvarlig. 

Ett nytt litet svep runt torget i Lidköping! HÄll tillgodo!

Jag ser faktiskt solen idag och det lÀttar upp mycket. 6 grader, grönt och torrt pÄ backen.
Ljus och KĂ€rlek 🙏  

12 kommentarer:

 1. SÄ skönt att du kunde somna om och ta igen den förlorade sömnen för vi behöver liksom vÄra timmar. Vilket fint bokmÀrke!
  SÄ roligt om du kan trÀffa delar av din familj i alla fall.

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
 2. BokmÀrket Àr verkligen fint och roligt med dessa gamla böcker dÀr du hittar smÄ "skatter".
  Roligt att se hur fint man försöker göra hos dig för att i det grÄ fÄ toll lite julkÀnsla.
  Ska snart en svÀng ner till Gamla stan och dÀr har man verkligen ocksÄ anstrÀngt sig för att fÄ det fint.
  HÄller tummarna att du kan trÀffa en del av de dina till jul.
  Stor kram och trevlig lördag.

  SvaraRadera
 3. Det Àr jobbigt nÀr man vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Jag hoppas och tror att nÀsta Är sÄ smÄtt ska bli ett helt vanligt Är. Idag vet forskarna sÄ mycket mer Àn under spanska sjukans tid, sÄ det borde det bli. Kram

  SvaraRadera
 4. Vi har samma syns kring 2021 lĂ„ter det som. Nog Ă€r det ganska dystert att kĂ€nna sĂ„. Även dystert i att mĂ€nniskor helt tycks sakna empati nog att bara respektera varandra :/ .

  SvaraRadera
 5. Alltid kul att se bokmÀrken :) hoppas du mÄr bra & fÄr en fin lördag varm kram

  SvaraRadera
 6. Först var jag helt instÀlld pÄ att fira julen i ensamhet, men nu ska jag försöka trÀffa delar av den under helgdagarna. Bara ett par stycken Ät gÄngen.
  Ha en fin fjÀrde Advent!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Ett vackert gammalt bokmÀrke!
  Ha en fin adventshelg!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Viken fin liten videosnutt frÄn det stora torget i den lilla staden.
  Vad hÀrligt att du ska trÀffa delar av familjen!
  GOD JUL och stora kramar!

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas verkligen ur djupet av mitt hjÀrta att Du ska kunna fira jul ihop med Dina nÀra & kÀra, jag hÄller tummarna <3

  Ditt bokmÀrke Àr verkligen sÀllsynt :)jag hade ingen aning om att det brukade klistras fast bokmÀrken i böcker "förr i tiden", har knappt tÀnkt det fanns bokmÀrken pÄ den sÄ att sÀga gamla tiden.

  kram

  SvaraRadera
 10. Dessa bokmÀrken ser handkolorerade ut. TÀnkte det redan förra veckan, men Àr nÀstan sÀker nÀr jag ser dagens fynd. SÄ himla kul att du har hittat flera bidrag. Du ser - allt ordnar sig!

  Hoppas nu att besöket hos gissningsvis Sarah blir av. Om inte- det kommer fler jular...

  Ja, det Àr vÀl vÄrdpersonal pÄ Àldreboenden som ska vaccineras först (helt rÀtt), sedan de boenden sjÀlva. Gissar att annat vÄrdpersonal pÄ sjukhus lÀr ocksÄ ha en hög prioritet, sedan kommer vÀl turen till oss 70-plussare. Det tycker jag faktiskt Àr riktigt bra, för dÄ har tiotusentals mÀnniskor "testat" vaccinet/vaccinen som tagits fram i rekordtid före mig.

  SvaraRadera
 11. Svar: Har en bok frĂ„n 1871 hemma med handkolorerade "fotografier". Har ingen aning om boken Ă€r vĂ€rd nĂ„gonting. Är inte sĂ„ vĂ€rst intresserad om man sĂ€ger sĂ„;-) Enda sĂ€ttet att ta reda pĂ„ om dina böcker/bokmĂ€rken har ett vĂ€rde Ă€r vĂ€l att kontakta en auktionsbyrĂ„ - typ Bukowskis eller liknande. Du kanske har nĂ„gon som kan vĂ€rdera sĂ„nt i Lidköping. Lycka till!!!

  SvaraRadera