onsdag, januari 13, 2021

💕 Vinterbilder

God förmiddag till en skaplig dag! Bara nÄgra fÄ extra snöflingor kom i natt. IgÄr gick jag ut och halkade mig försiktigt fram hÀr och var under en och en halv timma.

Nu skulle jag ha haft den bÀttre kameran med mig för att fÄ fÄngat de frostiga strÄna.

Eftermiddagssol inne pÄ bostadsomrÄdet.

VÀgen fram till centrum. MÄnga var ute men jag vÀgrade krÄngla med kameran i kylan och vantar och hela fadderajset för att fÄ till det optimala. Med full koll pÄ fötterna i halkan.

Men kanonvÀder med sol och blÄ himmel!

Japp, det var vÀgen fram till stan. Jag stannade till dÀr lite grand och gjorde mina svep. Inte in i nÄgot, utan bara utomhuskontroller. Noterade att bibblan hade fortsatt stÀngt.

Jag pratade med bÀsta vÀninnan C innan och det Àr bara att beklaga att det blivit sÄ trist med umgÀngesmöjligheter och allt roligt. Vi hoppas pÄ bÀttre tider till vÄren och sommaren! InstÀngdhet och oföretagsamhet tar lite grand pÄ psyket. Videomöten kan inte ersÀtta detta helt och hÄllet men piggar upp. MÄnga har börjat planera för resor, men det gör inte jag. Och det beror inte pÄ att jag saknar drömmar.

Nej, om jag skulle drömma mig bort till elvakaffet och se pÄ vilka vÀgar jag tar.
Ljus och KĂ€rlek 🙏

11 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Vad vintervackert det Àr hos dig.
NÀr man nu inte kan trÀffas pÄ vanligt sÀtt, sÄ Àr det i alla fall trevligt att trÀffs över nÀtet pÄ en fika och samsprÄka en stund. Ser fram emot att göra detta imorgon med en vÀldigt trevlig vÀninna.
Ha det bra!

Ditte sa...

VÀdret piggar ju upp nÀr solen tittar fram. Och en skön promenad fick du ju och fina bilder.
HÀr trÀffar jag vÀnner utomhus ganska ofta och vi promenerar tillsammans. Piggar helt klart upp. För inte Àr det alls pÄ samma sÀtt att ses via det digitala. Men ett bra komplement Àr det ju helt klart.
Kanske Àr du igÄng med kameran snart för det Àr ju roligt att testa olika instÀllningar och se vad och hur det blir.
Varierande vÀder hÀr idag men gÄrdagen var helt ljuvlig och en vÀnda har det blivit idag och en till fÄr det bli.
Önskar dig en trevlig onsdag.
Stor kram

Ingrid sa...

Ni har lite vinterfint ser jag. HÀr Àr det helt snöfritt, men det kommer vÀl endera dan. Jag tyckte de pratade om snökanoner, men Àr osÀker pÄ om det gÀllde Gotland.
Ha en fin onsdag!
Kram, Ingrid

nalta norrland sa...

Lite vÄrkÀnsla över Dina bilder.
Än kĂ€nns det för tidigt att planera nĂ„gra lĂ€ngre utflykter.
Vi har dock ett dilemma, hur mÄnga fÄr gÄ pÄ begravning nu... Àr det 20 med prÀst och musikanter eller?
kram

KlimakteriehÀxan sa...

Din översta bild Àr hur vacker som helst! Förstora och sÀtt den pÄ vÀggen vetja!

Znogge sa...

Vilket vackert vintervÀder hos dig! NÀr det Àr halt Àr det bra att ha fokus pÄ var man gÄr i stÀllet för att fibbla med kameran. Olyckan kan snabbt vara framme och bryta nÄgot nu det vill man inte göra.

Kram

BP sa...

Bilderna Àr alltsÄ frÄn igÄr. Bra att du passade pÄ att njuta av solen, för idag var det ju "back to basic" igen. Hoppas du hade broddar pÄ dig. HÀr var det snorhalt bÄde igÄr och idag.

Gillar dina bilder som precis som mina visar hÀrliga "bieffekter" nÀr man fotar i motljus. Dina foton bjuder pÄ tvÄ paraboler - hahaha:-)
FörstÄr inte att du och dina kompisar inte kan trÀffas utomhus för en fika. Det gör jÀttemÄnga hÀr, dÄ caféernas uteserveringar hÄlls öppet under pandemin, och de slipper betala hyra för uteplatserna.

Å det gĂ„r Ă€ven att trĂ€ffas inomhus, dĂ„ ju knappt nĂ„gon vĂ„gar sig in i ett köpcentrum lĂ€ngre. sĂ„ social distansering Ă€r inget problem nĂ„gonstans hĂ€r faktiskt. Dessutom kan man faktiskt fika/luncha med sig sjĂ€lv ocksĂ„. Inga problem!

En rosa fluga sa...

Jag tyckte de frostiga strÄna syntes sÄ vackert. HÀrligt med vinterbilder, hÀr har vi snö, men ocksÄ sÄ halt och knöggligt!
Ha det jÀttefint KRAM Primrose ,-)

BP sa...

Svar: Jamen!!! Med tanke pÄ att du har massvis med sparade frimÀrkshÀften sparade sÄ borde du ju ha massvis med kommande bokmÀrkslördagar sÀkrade:-)

Susjos sa...

SÄ hÀrligt med lite sol och blÄ himmel! TyvÀrr missade jag det dÄ jag sovit pÄ dagtid...
Ja, det Àr en tuff tid nu med fÄ kontakter, förstÄr att de tÀr pÄ psyket!
Sköt om dej!
Varm Kram

Anki sa...

Vackra vinterbilder! Solen gör att man blir pÄ bra humör!
Kram