fredag, januari 28, 2022

Fem en fredag - Hälsostatus

Det går sakta fram, men det går ändå fram, tralala. Här är överst mina gröna raggisar på G, underst ligger färdiga blå. Däremellan har jag stickat ett par turkos i det fina garnet alpacka, men de är bortgivna till lilla My.

Jag stickar inte för produktion utan för mitt höga nöjes skull när andan faller på, helt kravlöst. Det är som att lägga pussel, lösa korsord, ja lite mindfulness.

Livet är fullt av överraskningar. Igår fick jag vara problemlösare åt tyska vännerna som ville boka camping till sommaren här i Sverige. Ringde upp en för mig okänd man och diskuterade plats. Sånt där är kul, att vara hjälpsam, det känns gott i själen.

Någon har tagit min plats hos Sarah, där jag brukar sitta och sticka! 🧦

Då var det dags för den roliga Elisamatildas fem frågor, som handlar om hälsostatus.
 1. Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna? Att jag äntligen tog mig till tandhygienisten för att få hjälp.
 2. Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar? Att måna om min tandhälsa, helt enkelt. Och att lyssna på fler böcker!
 3. Vad blommar i dig? Ljuset, längtan efter vår.
 4. Vad har du dagdrömt om på sistone? Om att slippa vara på ruta 1 igen. Vill komma ut till körerna och glädjen.
 5. Vad får du näring från? Kontakten med min familj.
Ljus och Kärlek 🙏 Trevlig solig fredag!

21 kommentarer:

 1. Vilka jättefina raggisar! Diego är också väldigt fin, även fast han har snott din stickplats :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. så fina raggsockor! jag gillar att sticka, men det där med flera färger är jag dålig på. jag väntar också på ljuset. januari och februari är förfärliga månader.

  SvaraRadera
 3. Vilka helt fantastiska raggsockor! Så vackra färger och mönster! ,-) Det är konst att sticka och virka, och bra för själen ,-) Det är något jag aldrig kunnat.
  Vilken tur dina tyska vänner har det, då vet de att det blir en bra campingplats, fint ställe på campingen! Diego som tagit din plats ser ut att njuta för fullt ,-))) Varm skönt och mysigt.
  En fin fredag önskar jag dig. KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina raggsockar du stickar! Kan tänka mig att de blir mycket uppskattade av mottagarna. Sticka ska man göra för nöjets skull och jag är så pigg på det men känner att jag är väldigt ringrostig. Hade tänkt mig något enkelt men allt enkelt verkar så komplicerat numera. Rundstickor och annat och inga hederliga garnaffärer att få råd i finns det heller.

  Visst betyder familjen mycket och den ger mig verkligen energi, ja hundarna också.

  Önskar dig en härlig fredag!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jättefina sockor! Önskar jag kunde sticka. Visst är det tur att man har barn och barnbarn, även om man inte träffas så ofta. Men idag ska vi faktiskt äta middag tillsammans. Har inte setts sedan den 27 december då Emma fyllde år. Ska bli underbart att se dom! Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Familjen.. ja. Pandemin är jag utled på. Dina tjocksockor är fina 😍 de blå är min favorit 😃
  Mörkret och tristess är tärande.
  Diego är fin 😍
  Kram

  PS jag håller med Dig i allt Du skrev om gårdagens Gör om mig 👍

  SvaraRadera
 7. Avkopplande med handarbete, makens storband inställd denna vecka, har inte lärt mig lyssna på böcker än.

  SvaraRadera
 8. Fina sockor! Jag har stickat en hel del, men sedan jag tvingades att göra raggsockor i slöjden har jag aldrig mer försökt mig på såna. Tröjor däremot!
  Och du kan ju läsa samtidigt, med öronen!

  SvaraRadera
 9. Så fina raggsockar! Jag håller också med att nu får vi hoppas att denna tråkia pandemi lugnar ner sig för gott!

  SvaraRadera
 10. Visst ärd et så, att familjen ärd et viktigaste man har. Den som ger så mycket glädje, men också kan skapa en del oro.
  Längtar också efter vår. Idag har det funnits lite vårkänsla - men den lär nog övergå i riktigt rusk i morgon.
  Tycker också att stickning är det bösta avkopplingen. Har börjat- kommit en bit- på en tröja av bara restgarner, just nu. Blir nog lite stor, även till mig. Men ganska gott med en tröja som är over-sized.
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 11. Håller också med dig om att man längtar efter ljuset och att denna eländiga pandemi snart tar slut. Att sticka är en fin sysselsättning och dina raggsockor är helt underbara. Har på mig sådana ständigt nu för tiden eftersom jag är så frusen. Åldern?
  Önskar dig en skön helg
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 12. Vilka fina raggsockor du stickat! Det är länge sedan jag stickade någonting och inte broderar jag heller. Datorn, mobilen, läsning och så det senaste påfundet - pussel, tar alldeles för mycket tid.
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 13. Jag håller helt med dig, nu tar vi stora kliv så vi hamnar på ruta fem! Så där bums med en gång! Du är duktig på handarbete, det där är inga nybörjarsockor! Min mindfulness handlar om målning, låta penseln jobba medan ljudboken berättar. Det viktiga är ju att vi hittat något vi trivs med.
  En skön helg önskar jag dig

  SvaraRadera
 14. Du är otroligt duktig på att sticka! Förstår att Åsa har dedikerat en bild till dig i sitt inlägg idag. Uppfinner du stickmönstren, eller har du en "given" mall? Det måste ju vara rätt så komplicerat att sticka raggisar i olika storlekar eller?! De gröna raggisarna är min favo. Men turkos är ju din favofärg.

  Ja, tänderna ska man ta på allvar, även om det varje gång smärtar i plånboken... Man lär sig nog den hårda vägen antar jag, åtminstone jag;-)

  PS. Bilden på Diego är helt suverän. Njutning och avkoppling i ett:-) DS.

  SvaraRadera
 15. Ååå vilka fina raggsockor du stickar. Som sagt håller tummarna för att det ger med sig i din mun.

  SvaraRadera
 16. Vad duktig du är på att sticka! Själv är jag urusel både på det och på att sy. Det enda i handarbete jag kan - eller rättare sagt kunde, det är att virka och att brodera korsstygn. Numera gör jag ingetdera!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 17. Tänk om jag kunde sticka sådär... dom är otroligt fina, sockorna.
  Ja kontakten med sin familj ger verkligen energi på bästa sättet.
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 18. Du hör också till dem som är duktig på att handarbeta!
  Fredagskram!

  SvaraRadera
 19. Så fina sockar och i verkligen vackra färger och vackert mönster.
  Roligt att läsa dina svar! Och visst är det viktigt att man ser till att vardagen; "här och nu" blir så bra som möjligt efter de förutsättningar man har.
  Varm kram

  SvaraRadera
 20. Det är roligt att sticka och det är som du säger, ett tidsfördriv, eller skön avkoppling. Fint också att kunna ge bort dom och skänka glädje. Jag stickar inte längre, men har gjort det en hel del förr.
  Dina sockor ser så fina ut.

  Fint att få läsa dina svar.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
 21. Så fina sockar.
  Bra avkoppling att sticka och virka.

  SvaraRadera