tisdag, maj 10, 2022

SELFIE nr 19 stafett 220510

 God morgon och välkommen till ordleken, kallad SELFIE.

Här har ni de tolv nyckelorden som gäller denna gång. Och sista bokstaven i första svaret är första bokstaven i svar nummer två, o s v, det vet ni ju redan. Lycka till i Klimakteriehäxans ordlek! som nu har blivit en STAFETT i stället. 

Denna veckan har Paula hand om ordleken! SÅ rolig och med olika svårighetsgrad, men inte omöjlig.

1. Min favoritperson när jag var 3 år. Det var mamma (och pappa).

 2. Roligast när jag började skolan. Att skriva skrivstil med bläckpenna.

 3. Inte kul alls när jag var 10. Använda glasögon (jag var 9 år och närsynt då jag blev "glasögonorm")

 4. Jättekul när jag var 13. Nästan vuxen, fast tonårin(pluggade på och bästa ämnet var tyska, fick alltid pluspoäng på proven)

 5. Framtidsdröm när jag var 15. Gärna bosätta mig i Tyskland (jag hade redan prövat på att åka själv till bekanta när jag var 14 år)

 6. Det bästa med att fylla 20. Då tog jag körkort (köpte en begagnad högerstyrd svart Volkswagen)

 7. Gav mig ångest vid 30. Tvivellöst ingenting - tre barn födda och jag visste inte då att det skulle födas ett fjärde barn (vid 34). 

8. Upptäckt vid fyllda 40.  Nu rusade livet på och jag var nyskild (försökte göra roliga saker med barnen, tälta, resa -Typ men absolut ingen åldersnoja). 

 9. Ser mest fram emot i sommar. Drömmer om ljumma vindar både morgon och kväll (ingenting är planerat ännu)

 10. Det sämsta med vintern. Lätt att ramla och detta eviga mörker med kyla 

11. Det bästa med vintern. Att den är relativt kort, men barn tycker ju vintern är skoj.

 12. Favorit-uttryck. Järnspikar (nej, jag vet faktiskt inte.)

Igår kväll cyklade jag till gospelövningen på Kyrkans gård och vi satt faktiskt ute och njöt av solen innan klockan slog 19.00. Jag fotade en av de vackra magnoliorna där.

Idag ska jag jobba lite för MOD och imorgon är det sångövning med In Chorus i Rackeby kyrka - väldigt söt och vacker. På söndag kväll är det musikgudstjänst där vi uppträder.

 Ljus och Kärlek🙏

11 kommentarer:

  1. Vilka bra svar du kommer med.
    Vid 30 hade jag också tre barn, men sen var det färdigt på den fronten.
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. mardröm, att skriva skrivstil med bläckpenna... speciellt för att fröken ville vrida mitt skrivhäfte rakt, när det var lättare att skriva snett (ännu mer synd om vänsterhänta)

    SvaraRadera
  3. Hej och hå så bra svar på veckans selfie 👍
    Fin magnoliaknopp 🤩 är inte säker på om jag sett en magnolia blomma.
    Kram
    /åsa

    SvaraRadera
  4. Vacker Magnolia och skönt att kunna sitta ute, vissa dagar är väldigt varma och sköna,-) Så himla söt svart kyckling ,-))
    Skriva skrivstil med bläck, var kul och så fint det blev och känslan ,-)
    Jag skulle behövt glasögon tidigare , fick när jag var 13. Tyskland är vackert. bra att kunna åka dit själv när du var 14! Volkswagen var en fin bil, ser dom ibland. Ovanligt med högerstyrd. Ljumma vindar, så mysigt. Vintern blir lång när det är så mörkt och mörknar så tidigt! Kul att läsa hos dig. Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  5. Trevliga frågor och som vanligt löste du det bra. Det var kul att få veta lite mer om dig tycker jag.
    Förr var barnglasögon gräsligt tråkiga men numera har de blivit snygga accessoarer vilket är tur det. Jag minns kompisar som tog av sina för att de var fula. Såg hellre dåligt än att skämmas och bli retade. Måste varit väldigt jobbigt.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
  6. Vilken fin ordfläta! Tyckte det kändes som mycket av dig. Ser att vi hade liknande svar i några av frågorna.
    Och visst var det roligt att skriva med riktigt bläck och utan att det blev plumpar.
    Nej, glasögon på den här tiden var ju inte så vanligt och barn var inte särskilt toleranta. Och visst var det en skön känsla detta med körkortet. Och en frihet. Jag pluggade fortfarande så det blev ingen bil för min del förrän jag var 22 och då jobbat ett år.
    Nu är det ju snart sommar och visst hoppas vi på en skön sådan.
    Roligt att sången och körerna är i gång igen och att det är konserter som väntar.
    Stor kram

    SvaraRadera
  7. Haha! Min kusin klämmer ofta i med ett "järnspikar" och hennes engelske man brukar med undran i rösten säga "iron nails???" :-D

    Snyggt flätad selfie igen :-)

    SvaraRadera
  8. Visst är det kul att Selfien lever vidare som stafett.
    Håller helt med dig om vintern. Åsså lärde jag mig ett nytt uttryck - järnspikar. Det fick jag faktiskt googla. Det blir rödkrull under ordet här i kommentaren så blogspot/blogger känner inte heller igen uttrycket.
    Att vara tvungen att bära glasögon när vi var unga, var ingen höjdare. Då var glasögon ju ingen modeaccessoar, utan brillorna var ju hur fula som helst. Minns att det var några få killar som hade glasögon. Jag behövde glasögon först när jag fyllt 30.

    SvaraRadera
  9. Mamma var min favorit också! Nu påminde du mig om bläckskrivningen. Vad duktiga vi var egentligen, för det är ju inte lätt att skriva utan att det blir plumpar!
    Det var många saker som gjorde att man kunde bli retad i den åldern. Själv hade jag utstående öron (men det passade inte in med min bokstav i ordflätan).
    Vad härligt med din dröm om Tyskland. Är det fortfarande ett land som drar? En högerstyrd Volkswagern har jag också haft, en vit. Tror den använts som brevbärarbil tidigare.
    Precis som du, så har jag aldrig upplevt någon åldersnoja. Man har kanske inte hunnit helt enkelt!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  10. Haha, järnspikar har jag nog inte sagt en enda gång i mitt liv! Men hört, javisst! Så mycket jag får veta om dig i din fläta, så roligt! Stackars glasögonorm, undrar om man blir mobbad för det fortfarande, skulle inte förvåna! Och du gillade tyska! Det som jag tyckte var så svårt. Alla grammatiska undantag som man ännu kan rabbla i sömnen. Prata lärde jag mig aldrig men visst förstår jag en del efter fyra års plugg. Men du bosatte dig inte i tyskland? Ljumma vindar vill jag också ha i sommar, gärna lite moln mellan soltimmarna. Jag gillade också vad vi kallade skönskrivning, vi fick även betyg, hade högsta, en tia (finska betygskalan 4-10)
    Dina svar väcker nostalgi, tack!

    SvaraRadera
  11. Heisann, litt av et liv du har hatt så langt, fire barn, skilsmisse, egen bil, tur til Tyskland da du var 14. Her har det vært stor aktivitet!
    Og du, ingen er verre mot hverandre enn barn.... og voksne, maktgale menn!
    Har ennå til gode å lese at noen liker mørket om vinteren. Det eneste beste med det er at vi verdsetter lyset desto mer! Ha ei flott uke ;:OD)

    SvaraRadera