fredag, juni 10, 2022

Fem en fredag - bäst

Börjar med några vackra blomster från mitt bostadsområde. De är alldeles färska, jag fotade dem på vägen till tvättstugan igår.

Rhododendron finna i alla färger.
Minisyrén

Då var klockan slagen för den roliga Elisamatildas fem frågor som idag handlar om bäst.
 1. Vilken har varit din bästa semester? Många "bästa" semestrar har jag varit på men det som slår allt, är ändå två veckor i Egypten 2001, med flera olika utflykter och övernattningar!
 2. Vilken tycker du är den bästa månaden? Jag borde säga maj, för då ligger sommaren framför mig, men jag väljer ändå augusti, den brukar vara skön.
 3. Vad är nummer 1 i ditt liv? Min stora familj, såklart. Men även att delta i körsång, det ger sådan glädje!
 4. När tävlade du senast, och i vad? Kommer inte ihåg. Men jag spelar WordFeud och Mahjong, men där handlar det mycket om tur.
 5. Vad är det bästa med livet just nu? Att jag, trots lite krämpor, ändå kan säga att jag är frisk som en nötkärna!
Jag önskar alla en trevlig fredag med ljus och kärlek🙏

PS. Några svar från igår
Någon undrade om jag hade den vackra bokskogstavlan hemma på min vägg, och visst har jag det! 
Jag har nu fått reda på att man ska klippa bort blommorna på palettbladen, för de tar över växten. DS

13 kommentarer:

 1. Jag tycker att alla som sjunger i kör alltid ser så lyckliga ut. Själv sjunger jag inte ens hellre en bra så jag håller mig undan från sjungande bland folk 😁

  SvaraRadera
 2. Min bästa resa kan nog vara den 53-dagarskryssning vi gjorde när vi lyckades klämma in både Macchu Picchu och Påskön på samma resa - två resmål på hinklistan. Men det finns mååånga att välja mellan :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 3. Egypten låter spännande, där har jag aldrig varit. Det är många som sjunger i kör och de ser ut att lägga ner hela sin själ i sången. Själv lyssnar jag hellre än sjunger.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Otroligt vackra blomsterbilder, så fint nu i maj. Minns det första Mahjong-spelet i datorn, tror inte jag spelat riktigt. Jag väljer september, fortfarande fint.

  SvaraRadera
 5. Älskar att sjunga och hade gärna sjungit i kör om det passat bättre med mitt arbetsliv. Jobbar ju oregelbundet så det är svårt att ha spikade aktiviteter.

  SvaraRadera
 6. Den blomstertid nu kommer och Du gamla Du fria sjöngs igår, en fin kyrka och härligt skolavslutnings väder, sol och blå himmel 🤩
  När det gäller resor måste jag säga det beror lite på… en kort resa kan vara helt underbart och en längre kan både vara jobbigt och ha guldkorn 😃
  Så nu vet vi mer om palettblad 😃
  Kram /åsa

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar blomsterprakt!
  Jag kan knappast säga att jag är frisk som en nötkärna, men jag är tacksam över att jag kan komma och gå som jag vill och ännu inte är beroende av andras godtycke.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Så vackert det blommar hos dig!
  När det gäller resor skulle jag nog säga att en av våra resor till Egypten var alldeles fantastisk.
  Frisk som en nötkärna vet jag inte men huvudet upp och ner i alla fall ;-)

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 9. Rhododendron finns i olika färger, det är tydligt så här års. Idag såg jag en gul. Vår egen röda blir mer rosa för var dag.
  Bästa semestrar, det beror på var man är i livet. Med barnen var det gott att åka till Medelhavet...Så även en period då de inte längre åkte med.
  Numera är det vandringar som är de bästa semestrarna.
  Om man får vara med ett tag till, så kan jag tänka mig att sällskapsresor med duktig guide kan vara bäst.
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 10. jag har alltid vetat lära mig spela mahjong. sjunga i kör är jätteroligt. det har vi gjort i många år. härligt att trots lite krämpor kunna kalla sig frisk som en nötkärna! fortsätt med det och ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Ljuvliga bilder. Å det är första gången jag ser en röd rhododendron. Har förstått att Mahjong är ett av det svåraste spelen som finns. Eloge att du spelar Mahjong. Wordfeud verkar fortfarande vara "inne". För några år sedan var det ju faktiskt i princip alla som spelade det spelet. Lika poppis som Sudoku var en gång i tiden.
  Så kul förresten att den fina tavlan hänger hos dig:-)

  SvaraRadera
 12. Kul med mer av det som är bäst.Och man kan ju sällan få för mycket av den varan.
  Fint att läsa dina svar.
  Stor kram

  SvaraRadera
 13. Att ha hälsan i behåll är nog det viktigaste tycker jag, småkrämpor kan man stå ut med men i övrigt kunna vara rörlig och må bra. Egyptens pyramider skulle jag gärna sett, annars längtar jag inte till ökenvärmen. Mahjong har jag lagt ner, vet inte ens när, en lång period spelade jag varje dag. Ha en fortsatt skön helg

  SvaraRadera