tisdag, december 19, 2023

Eftertänksam

Ängel nummer två. Så mycket större än nummer ett. Hon har färdats samma väg och lika många år. Det sägs att "man ska inte köra/eller leva fortare än att ens skyddsängel hinner flyga med."

Jag var och handlade lite smått igår på Willys och drog sen dramaten uppför alla trapporna hemma till andra våningen. Noll kondition. Ingen träning på tre veckor, det märks. Men hjärnan gick på högvarv.


Jag fick ett jättefint julkort från Gabriela och Mikaela på MOD - Mer Organdonation igår - med stort tack för det gångna årets arbete, som jag gjort. Just där och då, slog det mig en sak.

Nyligen läste jag hos en bloggare, på tal om Second Hand butiker osv. att "Butiken Beyond Retro säljer endast återvunna plagg och den verkligen... lång väg." Man får tycka precis vad man vill, och jag köper inget retro, för jag har själv.

Men då kom tanken. Beyond Retro har faktiskt stöttat MOD i arbetet för att ingen ska behöva dö i väntan på organ. Tanken igen: Att få ett nytt organ, det är bara "nytt" för den som får gåvan. Givaren har bara begagnade organ! De friska begagnade organen doneras. Visst är det underbart!

Förut idag var jag iväg till tandhygienisten och det var riktigt skönt. Jag gillar att bli ordentligt rengjord i munnen. Men huajedamej så isigt kallt även om det var fyra plusgrader. Passade även på att fota lite nya bilder från centrum, där jag inte varit på tre veckor nu p.g.a. sjukdom.

Ljus och Kärlek 🙏🏻 💖

16 kommentarer:

  1. LillaSyster2023-12-19 17:39

    De där hjärtana får nog hänga kvar till Valentindagen=)
    Anmälde mig i veckan till donationsregistret, har tänkt på det länge men inte fått tummen ur. Men nu hände det en grej i slutet av förra veckan som fick mig att ta tag i det. Visserligen tror jag att mina nära och kära vet hur jag vill ha det, men nu är det inga tveksamheter om olyckan skulle vara framme.
    Bra kämpat i trappan, du får snart upp konditionen igen ska du se. Ha en bra kväll! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är hjärtana söta! 💖
      Det är alltid bra att ha sin vilja inskrivet i donationsregistret.
      Ja, usch den trappan, men jag är ju så illa tvungen att kämpa med den!
      Kram

      Radera
  2. Begagnade organ 😅 second hand 😜 så har jag aldrig tänkt.
    Retro kläder har sin marknad och Elin handlar gärna second hand då hon gärna vill ha nått nytt klädplagg vid olika tillställningar.
    Länge sedan jag var in på Salig Röra Filadelfias second hand butik här på samhället, anledningen är enkel… de har öppet lördag 10 - 13 och då sover jag 😅

    Fortfarande noll återkomst till Instagram…

    Ha en fin tisdagskväll kram åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det slog mig nu att det är så. Faktiskt. Det är fint med Second Hand på flera vis. Det är nog mer inne hos ungdomarna.
      Nu är kvällen snart gången. Synd på ditt Insta. Kram och god natt.

      Radera
  3. Jag brukar inte köpa second hand men jag tycker det är bra att det finns. Många plagg hinner inte slitas ut och i stället för att kastas är det bättre att de kommer till användning för en billigare peng. Second hand innebär inte att det är sunkigt utan det kan vara plagg i hur bra skick som helst vilket det oftast är. Naturligtvis är plaggen rena och tvättade.
    En bra jämförelse där med organ. Även om de inte är nya så kan de ge nytt liv till många. Begagnat ska inte underskattas!

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fantastiskt, en donator kan ge liv åt upp till åtta organ plus allt annat som vävnader o dyl. En lever kan också delas i två och varje del växer till sig i mottagarna.
      Tack och kram, det drar i ögonlocken nu.

      Radera
  4. Tandhygienister gillar jag inte. Jag går mycket hellre till tandläkaren även om inte heller det är speciellt muntert.
    Vilka häftiga juldekorationer i träden!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, denna var så varsam, men jag har varit ute för hårdhänta också, så... men det är ett måste.
      Kram!

      Radera
  5. Vacker ängel, så fint talesätt om att skyddsängeln ska hinna med, den ska jag spara i minnet ,-)
    Vackert pyntat för jul utomhus. Förstår att du är trött efter idag. Det tar tid att komma tillbaka!
    Fint tänkt om retro och organ och MOD!
    Går själv till tandhygienist en gång om året, känns jättebra.
    Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket fina Primrose!
      Natti här, kram!

      Radera
  6. Vackert tänkt vad det gäller organ!
    Second hand är superbra vad det gäller barnkläder. Mina secondhandkläder åker fram då och då. Idag en minst 25 år gammal stickad tröja. Fina trädhjärtan.God kväll! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  7. Ha en helt underbar tid hos Jessica och Sarah med familj En riktigt God Jul till Er alla ❣️
    Kram så hörs vi nästa år 🤗 åsa

    SvaraRadera
  8. http://naltax2.blogspot.com/2023/12/jaklar-i-min-lilla-lada-sa-less-jag-blir.html? /åsa

    SvaraRadera
  9. De där hjärtana i träden är mycket fina!

    SvaraRadera