måndag, mars 11, 2024

SELFIE - Sociala medier

 

Då hoppar jag in och gör måndagens selfie, som Klimakteriehäxan uppfunnit. Den handlar om sociala medier och det är inget som jag är uppväxt med, såsom dagens barn och ungdomar är. Men rätt kul ändå även för oss "gamla" 🤗

1. På vilka sociala medier är du aktiv? Jag är dagligen aktiv bloggare sedan 2006. På sistone har jag begränsat bloggandet till viss del. Jag har Facebook och är mest verksam i olika gruppen samt jobbar aktivt som redaktör i en. Instagram, där är jag dagligen, läser och lägger ut. Jag har ett Twitterkonto, men nej, det är vilande.

2. Är sociala medier något du har nytta av eller är det nöje? Jag har nytta av sociala medier i mitt arbete med MOD - Mer Organdonation. F.ö. lite lagom nöje och kontakter med vänner.

3. Är du en podd-lyssnare? Någon favorit i så fall? Det har varierat. Mitt bästa var serien "Svenska Folkets historia" med Anders Lundin och skådespelare. Just nu lyssnar jag enbart på böcker.

4. Går du in i något chattforum om särskilt ämne? Det händer.

5. Hur har sociala medier påverkat din konsumtion av andra massmedier? Jag läser varken papperstidningar eller böcker men det beror mestadels på min synnedsättning.

6. Om du ser tillbaka ett år eller två  har du ökat eller minskat din närvaro i sociala medier? Varken eller, för som allting, så varierar jag mina vanor. När jag är bortrest lägger jag sådant åt sidan.

14 kommentarer:

  1. Visst hittar man mycket matnyttigt i sociala medier, har kontakt med avlägsna vänner och släkt i facebook, med i några olika intressegrupper, har många trädgårdsvänner där som jag även träffat i verkliga livet 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis så är det för mig också även om mitt intresse inte är trädgård just.

      Radera
  2. Du är ju verkligen aktiv i flera sammanhang, visst är det ofta praktiskt! Och så tillvanda vi har blivit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det har jag varit och jag kom nyss på att jag varit aktiv i många fler sammanhang än jag skrivit här. Ett exempel kommer i morgon.

      Radera
  3. Sociala medier är på gott och ont, numera är väl snart varannan person uppkopplad på nätet och vårt sätt att umgås har förändrats.
    Ha en fortsatt fin måndag kram åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är glad över sociala medier då jag har svårt att läsa papper. Jag umgås nog ändock rätt mycket IRL, det behöver jag, som allena boende.
      Kram!

      Radera
  4. Fb är ju bra om en vill hålla kontakt vänner och släktingar. Instagram glömmer jag och Twitter/X blir det inte av att jag använder.

    SvaraRadera
  5. Twitter/X är det nog många av oss "vanliga" människor som inte använder. Jag har aldrig insett nyttan med det, för min del.
    Både FB och Instagram ger möjlighet till kontakter och goda tips i olika grupper. God kväll! //Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, Twitter/X har aldrig varit något, mest nyfiken då det begav sig.
      Håller med dig! Kram!

      Radera
  6. Du hinner vara aktiv i många sammanhang trots att du använder sociala medier, så du har väl funnit en balans som passar dig.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det håller jag med om Ingrid! Balans är bra.
      Kram!

      Radera
  7. Hej, jag är inte så ofta bortrest, men då lämnar jag cybervärlden helt, saknar den inte heller. Jag noterar ofta när jag sitter på bussen på väg till stan att jag utan undantag är den enda som inte sitter med mobilen i handen! Jag tittar på folk, jag tittar ut genom fönstret, jag låter tankarna vandra, njuter av att bara vara! Lagom är bäst, eller hur! Solig hälsning från Dalarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo men visst är det så med de flesta, att mobilen finns i näven. Oftast stora hörlurar på huvudet och de är i en annan värld.
      När jag reser så har jag upptäckt att det funkar inte att lyssna på bok heller, för mycket kringljud. Skönt att njuta av resan bara, håller med.

      Radera